Mercedes-Benz припинить виробництво двигунів V6

243

Мерседес згортає виробництво двигунів V6

Про це розповів Ола Келлениус, керівник науково-дослідної групи Мерседес-Бенц. Єдиними шестициліндровими двигунами на всіх моделях лінійок Mercedes залишаться рядні двигуни.

Вчора на автосалоні в Детройті, Mercedes-Benz показав дві нові моделі AMG, CLS53 і E53. Однією з їх відмінних особливостей стали рядні шестициліндрові мотори, нова стратегія розвитку компанії. За заявою Ола Келлениуса, зробленому на Детройті, розширення лінійки двигунів з шістьма циліндрами неминуче. З цього моменту, офіційно Mercedes-Benz буде поступово відмовлятися від V-образних двигунів на користь нової моделі рядного двигуна M256.

Причина змін? За словами Ола, ця зміна пов’язана із збільшенням виробництва рядних чотирициліндрових моторів.

“Чотирициліндрові двигуни стали домінуючою формулою ДВС для всього світу, саме тепер з’явилося більше сенсу в просуванні шестициліндрових моторів”, підсумував інженер.

“З точки зору нашої загальної стратегії виробництва двигунів, нові чотирициліндрові і шестициліндрові є гілками одного і того же древа розвитку. Камера згоряння, по суті, ідентичні, відстань між циліндрами у 90 мм, однакове, і ви можете запустити ці двигуни в одній виробничій лінії”.

Mercedes-Benz припинить виробництво двигунів V6

Перехід на рядні двигуни і відмова від V6 буде відбуватися поступово. Також не в усі моделі будуть ставиться двигуни з рядним розташуванням циліндрів. Наприклад, той же C-Class у топових версіях не розділить зі старшими побратимами 256-й мотор. Фізично двигун під капот може поміститися, але планів на обладнання таким мотором «Бебі-Бенца» поки немає.

Першою ж моделлю, чия доля вирішена наперед, стане версія E43 з шестициліндровим V-подібним мотором. Йому доведеться піти зі сцени”, давши дорогу новому гібридному седану E53.

Знавці скажуть, що рядний мотор досить громіздкий і не в кожну модель лінійки зможе поміститися. Цей нюанс був прорахований розробниками. На допомогу прийдуть сучасні технології, у тому числі гібридні, які дозволять зробити упаковку підкапотного простору значно щільніше.

Дивіться також: Двигуном 2017 року визнаний мотор Феррарі

Наприклад, між двигуном і коробкою передач з’явиться електричний двигун під назвою EQ Boost, який замінить традиційний стартер і генератор змінного струму. Цей моторчик приводиться в дію від 48-вольтової електросистеми автомобіля, не вимагає приводних ременів, економить вагу і місце. Таким чином буде вирішена одна з найбільших проблем рядних шісток, пов’язана з їх довжиною.

P. S. минулого року Мерседес анонсував первістка сімейства, чотирициліндровий мотор під внутрішнім назвою М264. Двигун вийшов малий, та молодецький: заявлено 300 л. с. під капотом купе і кабріолета Е350.