На базі двигуна старого Субару створили неймовірний агрегат: Відео

263

Неймовірний звук опозитного двигуна Subaru на максимальних обертах

З одного боку, великі, могутні двигуни V8 і V12 мають свою привабливість, є щось особливе у їх звучанні. Плюс потужність. Але своя дещиця логіки є і в малооб’ємних гоночних моторах, які на максимальних обертах дзижчать немов ті силові агрегати з Формули 1.

Ось, наприклад, один із знаменитих опозитних моторів Subaru. Високоспритний опозитний двигун, EJ207, його обожнюють тюнери і є за що. Ось, наприклад, австралійська тюнінг компанія GotitRext вирішила підняти показники «боксера» на нові висоти.

Компанія взялася за тюнінг опозитного двигуна Subaru, забезпечивши його новими нутрощами і турбіною Garrett GTW3884. Неймовірно, з мотора 2.0 літра таким чином вдалося «зняти» 610 к. с. з коліс! Однак, це не найцікавіше.

Найбільшим досягненням команди інженерів стала можливість реалізації дуже високих оборотів. 12 тис. оборотів в хвилину! Ось у який неймовірний «стеля» вперлися показники цього движка.

Незрозуміло, як фірмі GotitRext вдалося вивести показники на такий надзвичайно високий рівень і не втратити в надійності двигуна (у компанії запевняють, що це так). З-за того, що не кожна трансмісія витримає такі показники потужності і крутного моменту, трансмісія також була перероблена.

Дивіться також: Чому динамометричні стенди для вимірювання потужності брешуть?

П’ятиступінчаста механічна коробка передач в парі з цим двигуном здатна на третій передачі їхати зі швидкістю 225 км/год! І все це доступно Impreza LX 1994 року випуску. Дивно поруч!

Відео: