Найпопулярніші з угонів автомобілі в 2017 році

238

Ці моделі автомобілів краще не купувати, їх можуть викрасти список 2017 року)

«Альфастрахування» склало список найбільш викрадаються автомобілів, застрахованих за Каско. Статистика була зібрана за період з 1 жовтня 2016 року по 30 вересня 2017 року. Результати виявилися наступними.

Дивіться також: Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Якщо розглядати абсолютні цифри викрадених зловмисниками автомобілів, які були застраховані в відомій компанії по Каско, лідерами за річний період стали Hyundai Solaris, kia, Toyota Camry, Kia Sportage і Toyota RAV4.

Найпопулярніші з угонів автомобілі в 2017 році

Власникам цих автомобілів на замітку, якщо ви не хочете побачити там де була залишена ваша машина порожнє місце, вам слід вивчити 16 найбільш важливих порад, які значно допоможуть знизити ризик крадіжки транспортного засобу, а саме:

1. Перевіряйте завжди, закрився автомобіль. 50% викрадених автомобілів були закриті або не поставлені на охоронну сигналізацію.

2. Не забувайте ключі в машині. У 13% вкрадених автомобілів знаходилися ключі від автомобіля.

3. Ніколи не ховайте другий комплект ключів в автомобілі. Викрадачі знають всі схованки, де можна сховати ключ.

4. Паркуйте автомобіль в добре освітлених місцях. Більше половини всіх крадіжок автомобілів відбувається в нічний час. Найчастіше незаконні заволодіння автотранспортом відбуваються в погано освітлених місцях.

5. Намагайтеся залишати автомобіль в людних місцях. Викрадачі найчастіше викрадають автомобілі у малолюдних місцях.

6. Промаркіруйте скла вашого автомобіля. Як правило, викрадачі намагаються не зв’язуватися з автомобілями мають маркування на стеклах.

7. На парковці біля торгових центрів ставте автомобіль на охорону без використання радіосигналу. Закрийте автомобіль з ключа. Так ви поставивши автомобіль на охорону, запобіжите перехоплення сигналу сигналізації.

8. Ніколи не залишайте автомобіль з працюючим двигуном без нагляду. Велика частка викрадень відбувається на АЗС, біля банкоматів або з ранку біля будинку при дистанційному прогріванні автомобіля.

9. Йдучи, перевіряйте, чи закриті всі стекла автомобіля. Залишивши скло автомашини не закритим (навіть не багато) ви ризикуєте, що викрадач вибере саме ваш автомобіль.

10. Не залишайте в салоні автомобіля цінні речі. Залишаючи якісь цінні речі ви робите ваш автомобіль більш бажаним для злодіїв.

11. На парковці намагайтеся ставити автомобіль ближче до бордюру, вивернувши кермо. Викрадачі часто використовують евакуатори для крадіжки автомашини.

12. Використовуйте ручне гальмо, залишаючи автомобіль на ніч. З допомогою евакуатора викрадачеві буде складніше буксирувати ваш автомобіль.

13. Якщо у вас є гараж, то намагайтеся залишати автомобіль в ньому. Це зайва перешкода для викрадача, який віддасть перевагу більш легкий доступ до автомашині.

14. Приїхавши в магазин, не кладіть ключі автомобіля в сумку або кишеню. У наші дні зростає кількість викрадень пов’язаних з крадіжкою ключів від автомобіля у місцях масового скупчення людей.

15. Не віддавайте ключі від машини на автомийках. Віддаючи ключ ви ризикуєте, що за допомогою спеціального електронного пристрою зловмисники зроблять копію вашого ключа з електронним кодом охоронної сигналізації.

16. Припаркувавши автомобіль, не виходите з машини, якщо поруч знаходяться підозрілі незнайомі особи. Так ви убезпечите себе від грабежу з метою угону.

Найпопулярніші з угонів автомобілі в 2017 році

Також компанія поділилася і більш докладною статистикою по викраденнях автомобілів. Лідирують наступні моделі:

1. Land Rover Evoque (частота викрадень — 1,35%)

2. Lexus LX (1,14%)

3. Lexus GX (0,98%)

4. Land Rover Range Rover (0,86%)

5. Toyota Camry (0,84%)

6. Land Rover Discovery (0,82%)

7. Land Rover Freelander (0,61%)

8. Jeep Grand Cherokee (0,59%)

9. BMW 7-series (0,51%)

10. Hyundai Tucson (0,5%)

«Список заснований на частоті викрадень і являє собою співвідношення числа викрадених машин до загальної кількості застрахованих у компанії «Альфастрахування» авто даної марки і відображає ризик автовласника залишитися без свого транспортного засобу, повідомляє прес-служба компанії.

Дивіться також: Як викрадачі розкривають і викрадають автомобілі за секунди?

Звичайно, це лише частина статистики всіх викрадень по країні. В кожному конкретному регіоні цифри і марки можуть і будуть змінюватися. Але оскільки «Альфастрахування» одна з найбільших страхових у Росії, то її дані можуть непогано відображати ситуацію з викраденнями у Росії. Тому ми б рекомендували не поспішати з покупкою моделей, що потрапили в список цікавих для викрадачів машин.