Навіщо викрадачі коліс розпорюють крило на Лада Веста?

258

Зворотний бік популярності: З Лада Веста почали знімати колеса

В середині лютого Рунет облетіла дуже дивна новина. З універсалу Лада Веста Крос автозлодії зняли 17-дюймові колеса. Причому зробили це мисливці за унікальними запчастинами дуже оригінальним і, треба сказати, дуже грубим способом, попередньо порізавши ліве крило різцем по металу. Потім красиві легкосплавні диски з шинами унеслись в темні дали Саратова.

Дивіться також: Ось скільки було вкрадено автомобілів в 2017 році: ГИБДД

Навіщо вони це зробили? Питання, зрозуміло, відноситься до розкриття крила, а не до крадіжки коліс. Мітка? Фетиш? Ні, це холодний розрахунок!

Справа в тому, що вітчизняний універсал з заводу укомплектований непоганий штатної протиугінною системою. В керівництві по експлуатації Lada Vesta, приміром, сказано, що «На автомобілях застосовується електронний иммобилизатор, забезпечує їх додатковий захист від несанкціонованого використання за рахунок заборони пуску двигуна».

«УВАГА! Иммобилизатор блокує пуск двигуна і забезпечує додатковий захист автомобіля від несанкціонованого використання. Пам’ятайте, що иммобилизатор є лише додатковим бар’єром на шляху зловмисника і не забезпечує абсолютну і повну захист Вашого автомобіля від несанкціонованого використання».

Також на автомобіль ставиться ЕРА-ГЛОНАСС, що вводить викрадачів в сум’яття, і вони не дуже бажають відчувати роботу системи відстеження пересування автомобіля на собі.

Навіщо викрадачі коліс розпорюють крило на Лада Веста?

Фото взято з сайту ladavesta.net

Але ось диски… Відмінні 17-дюймові диски злодюжкам Саратова дуже навіть сподобалися. По всій видимості, попит на них є, а забрати їх не так вже й складно. Головне – відключити протиугінний пристрій.

Дивіться також: Перші фотографії Лада Веста зі 150 л з під капотом

З цією метою злодії і розкривають ліве переднє крило, добираючись до акумуляторної батареї для відключення живлення. Далі все по-старому: машина домкратится, колеса скручуються, підставляються цеглини і так далі.

Поки на просторах Інтернету зафіксовано лише два подібних випадки. Але хто знає, що буде далі.

У зв’язку з таким несподіваним поворотом подій власникам Lada Vesta Cross, і не тільки їм, дамо кілька практичних порад.

Навіщо викрадачі коліс розпорюють крило на Лада Веста?

Фото взято з сайту ladavesta.net

I. Використовуйте секретки. Знаючі люди також дають ще один цінний рада: пофарбуйте ці секретки в яскравий колір. Таким чином, ви заздалегідь попередьте зловмисників про те, що вашу машину краще не чіпати, возитися з нею буде накладно.

Навіщо викрадачі коліс розпорюють крило на Лада Веста?

Фото взято з сайту sarnovosti.ru

II. Необхідно переробити сигналізацію, а саме зробити її незалежною від запитывания від основного акумулятора. У сервісі, що займається установкою протиугінних систем, з цим завданням впораються в два рахунки.

Цього буде достатньо для того, щоб мінімізувати збитки. І вже тим більше практично виключити розкрадання цінних коліс.

За традицією наводимо 16 найдієвіших способів протиугінної етики для тих, хто дійсно піклується про збереження свого рухомого майна. Ці поради працюють, не нехтуйте ними:

16 найбільш важливих порад, які значно допоможуть знизити ризик крадіжки транспортного засобу, а саме:

Навіщо викрадачі коліс розпорюють крило на Лада Веста?

1. Перевіряйте завжди, закрився автомобіль. 50% викрадених автомобілів були закриті або не поставлені на охоронну сигналізацію.

2. Не забувайте ключі в машині. У 13% вкрадених автомобілів знаходилися ключі від автомобіля.

3. Ніколи не ховайте другий комплект ключів в автомобілі. Викрадачі знають всі схованки, де можна сховати ключ.

4. Паркуйте автомобіль в добре освітлених місцях. Більше половини всіх крадіжок автомобілів відбувається в нічний час. Найчастіше незаконні заволодіння автотранспортом відбуваються в погано освітлених місцях.

5. Намагайтеся залишати автомобіль в людних місцях. Викрадачі найчастіше крадуть автомобілі у малолюдних місцях.

6. Промаркіруйте скла вашого автомобіля. Як правило, викрадачі намагаються не зв’язуватися з автомобілями, що мають маркування на стеклах.

7. На парковці біля торгових центрів ставте автомобіль на охорону без використання радіосигналу. Закрийте автомобіль з ключа. Так ви, поставивши автомобіль на охорону, запобіжите перехоплення сигналу сигналізації.

8. Ніколи не залишайте автомобіль з працюючим двигуном без нагляду. Велика частка викрадень відбувається на АЗС, біля банкоматів або з ранку біля будинку при дистанційному прогріванні автомобіля.

9. Йдучи, перевіряйте, чи закриті всі стекла автомобіля. Залишивши скло автомашини не закритим (навіть трохи), ви ризикуєте, що викрадач вибере саме ваш автомобіль.

10. Не залишайте в салоні автомобіля цінні речі. В іншому випадку ви робите ваш автомобіль приманкою для злодіїв.

11. На парковці намагайтеся ставити автомобіль ближче до бордюру, вивернувши кермо. Викрадачі часто використовують евакуатори для крадіжки автомашини.

12. Використовуйте ручне гальмо, залишаючи автомобіль на ніч. З допомогою евакуатора викрадачеві буде складніше буксирувати ваш автомобіль.

13. Якщо у вас є гараж, то намагайтеся залишати автомобіль в ньому. Це зайва перешкода для викрадача, який віддасть перевагу більш легкий доступ до автомашині.

14. Приїхавши в магазин, не кладіть ключі автомобіля в сумку або кишеню. У наші дні зростає кількість викрадень, пов’язаних з крадіжкою ключів від автомобіля у місцях масового скупчення людей.

15. Не віддавайте ключі від машини на автомийках. Віддаючи ключ, ви ризикуєте, що за допомогою спеціального електронного пристрою зловмисники зроблять копію вашого ключа з електронним кодом охоронної сигналізації.

16. Припаркувавши автомобіль, не виходите з машини, якщо поруч знаходяться підозрілі незнайомі особи. Так ви убезпечите себе від грабежу з метою угону.

Бажаємо, щоб з вашою «ластівкою» нічого не сталося!