Навіть запуск іграшковою Тесла в космос складніше, ніж здається: Відео

283

Іграшкова Тесла в космосі. Ну, майже в космосі…

Складно було запустити в космічний простір родстер Tesla? Впевнені, що складно, дуже складно. А легше чи відправити в космос іграшкову модель вагою менше 100 грамів? Навіть не сам космос, а у верхні шари атмосфери? Виявляється, навіть така задача зовсім не тривіальна.

Група хлопців з Штатів провела експеримент, який дуже грубо і приблизно повторював запуск SpaceX червоного автомобіля в космос. Для запуску червоного автомобіля Tesla в околокосмическое простір їм знадобився великий гелієва куля (швидше за все, це був метеорологічний зонд), GPS-навігатор, для того щоб знайти його після приземлення, відеокамера GoPro для відстеження літаючої модельки і мініатюрна копія Tesla Model X.

Що вийшло в результаті, ви зможете побачити в наступному відео:

Спроба виявилася непоганий, але явно недостатній для того, щоб підняти навіть іграшковий автомобіль в космос. М’яч пролетів близько 250 миль, і команді знадобилося 18 годин на його пошуки після приземлення.

Дивіться також: Lada Niva 4×4 – «Роскосмос Edition», за 8 років до польоту Tesla в космос

Під завісу відеоролика хлопці пообіцяли, що ними буде зроблена друга спроба запуску якої-небудь цікавої штуковини вище від поверхні Землі. Може бути, порадити їм використовувати для цього саморобну ракету? Навіть якщо запуск буде невдалим, феєрверк повинен вийти що треба!