Не зумівши заплатити штраф з 50% знижкою автолюбитель подав скаргу до Конституційного суду

235

Автолюбитель подав скаргу до Конституційного суду з-за прострочення штрафу

Водій подав до Конституційного суду скаргу на неможливість відновлення строків на знижку на сплату штрафів. Чим це закінчиться поки до кінця не ясно, але претензія обґрунтована і головне, що Конституційний суд прийняв її до розгляду.

Сенс події полягає в наступному: якийсь водій з Підмосков’я отримав всім відомий «лист щастя», тільки прийшло воно з невеликим запізненням, через місяць після накладення штрафу системою фото – відеофіксації за перевищення швидкості.

Сума штрафу не сказати, що була високою, всього 500 рублів і навіть відсутність можливості із-за прострочення платежу з 50% знижкою навряд чи могло засмутити водія, проте даний громадянин виявився принциповим і йому здається подобається вирішувати різноманітні головоломки. Тому він вирішив поборотися з системою і локально відновити справедливість.

Дивіться також: Як не платити штрафи з камер фото і відео фіксації

Сказано – зроблено! Автолюбитель довів, що прострочення була викликана діями, а точніше бездіяльністю, третьої сторони, з-за роботи пошти. Федеральна служба нагляду Роскомнагляд визнали провину пошти, а Арбітражний суд виписав поштовій службі штраф. Пакет документів, обіляють героя був повністю зібраний? Як би не так!

Не зумівши заплатити штраф з 50% знижкою автолюбитель подав скаргу до Конституційного суду

Державтоінспекція порахувала що незважаючи на явний збій у роботі пошти, прострочений платіж (якщо вважати за часом сплати штрафу з 50% знижкою) є таким при будь-якому розкладі. В законі терміни прописані чорним по білому – 20 днів з моменту винесення постанови. Нічого не попишеш.

А чому б не замахнутися на більше, можливо подумав цілеспрямований герой наших днів, і після чергового суду, на цей раз з ГИБДД, він взявся за оскарження самого положення про строки оплати зі знижкою прописаних в Кпап.

Зі скаргою про порушення гарантованих прав на судовий захист він звернувся в Конституційний суд.

І нарешті, найважливіше у всій цій історії, є те, що КС прийняв позов! А значить певне рішення він повинен буде прийняти. Є можливість, що це рішення задовольнить скаргу автолюбителя. Однак, швидше за все ніяких істотних результатів домогтися все одно не вийде.

Ми ж лише можемо сказати, щоб водіям не потрапляти в подібні ситуації, варто перевіряти наявність штрафів в одній з наступних онлайн систем:

На офіційному сайті gibdd.ru

Gosuslugi.ru

Штрафи ГИБДД: перевірка і оплата, сервіс Yandex

Або підключитися до оповіщення по СМС, яке буде повідомляти про наявність нових неоплачених штрафів і ви ніколи не пропустите новий штраф, встигнувши оплатити його з 50% знижкою, якщо за законом є така можливість.