Ось 6 речей, які ви повинні знати про новому позашляховику

260

Новий рамний позашляховик Nissan Terra: перші офіційні дані

Nissan вперше показав офіційні HD-фотографії нового рамного позашляховика. І він виявився дуже непоганий! Принаймні зовні.

Дивіться також: Перша фотографія нового позашляховика Nissan Xterra

Ніссан офіційно представив свій новий бюджетний рамний позашляховик, який буде випускатися компанією під офіційною назвою Terra. Машинка цікава з багатьох аспектів. Перерахуємо їх всі.

1. Зовнішність. Ринку нових позашляховиків явно не вистачає середньорозмірних автомобілів. Виробники «рамников» зосередилися на випуску «великого калібру», зовсім забувши про те, що рама потрібна джипів не для пафосу, а для міцності.

Ніссан починає виправляти це непорозуміння. Приємний зовнішній вигляд, міцна, як обіцяє автовиробник, рамна конструкція. У новій моделі відчувається віяння старої школи, але зовнішність перероблена на сучасний лад.

Ось 6 речей, які ви повинні знати про новому позашляховику

У фронтальній частині видно незграбна радіаторна фальшрешетка V – подібної форми, її оточують стрункі фари такої ж своєрідною незграбно-округлої стилістики. Новий передній і задній бампера були розроблені спеціально для даного позашляховика.

Збоку автомобіль нагадує пікап Navara, але про це ми розповімо трохи пізніше.

Ззаду блищать прозорим пластиком багатогранні ліхтарі і хромовані елементи: смуга посередині п’ятої двері, значок і значок «Terra».

Канарково-жовтий колір додає кілька балів стилістиці. У загальному і цілому зовнішність позашляховика вийшла привабливою.

2. Terra побудований на базі Navara. Саме! Новий позашляховик Nissan був побудований на базі пікапа Navara, з-за цього його профіль виявився таким впізнаваним. Що стосується інших елементів зовнішності, від пікапа в незміненому вигляді перейшли також капот і покриті блискучим хромом бічні дзеркала заднього виду.

Незважаючи на те, що дані по позашляховику Ніссан Терра поки не опубліковані (японці тримають їх у таємниці до прем’єри авто), можна припустити, що рама також перейде на новинку від пікапа, як і елементи підвіски і приводу.

Ось 6 речей, які ви повинні знати про новому позашляховику

3. Прем’єра пройде в Китаї в квітні цього року. Дебют відбудеться на Пекінському автосалоні 2018 року. Спершу новий автомобіль випробує свої можливості на ринку Піднебесної і в Таїланді. Потім його почнуть просувати на інших ринках. Яких саме, не кажуть. Але Росія, дуже ймовірно, увійде в цей список.

До речі, Terra буде пропонуватися в тому числі і в семимісному варіанті, швидше, це також пов’язано з запуском перших партій на ринок Китаю – там такі автомобілі люблять і цінують.

4. Двигуни для Ніссан Терра. На даний момент відомо лише про одному моторі – 2.3-літровий турбодизель в 190 л. с. і 450 Нм крутного моменту. Згодом вся лінійка двигунів, найімовірніше, повністю перейде з пікапа.

5. Дух Pathfinder. Якщо ви сумуєте по старому доброму Pathfinder, Terra повинен буде стати відмінним наступником вседорожнього класичного Ніссана.

Дивіться також: Огляд Chevrolet Tahoe RST 2018

6. Вартість. Не оголошена, чекаємо прем’єри.

Ось 6 речей, які ви повинні знати про новому позашляховику

P. S. як нагадування варто відзначити, що крім появи позашляховика, адаптованого під азіатські ринки, Navara також послужила основою для декількох пікапів інших брендів: Renault Alaskan і Mercedes X-Class.