Ось кілька порад по видаленню пташиного посліду з кузова автомобіля

515

Як очистити машину від посліду птахів?

Багато автолюбителів намагаються тримати машину в чистоті як зсередини, так і зовні. Кому не подобається блиск помытого авто!? Але все настрій після мийки часто псують птиці, чий послід може перекреслити всі ваші старання. На жаль, позбутися від пташиного посліду з кузова і скла машини не так легко, як здається. Крім того, при очищенні існує ризик пошкодити лакофарбове покриття автомобіля. Що робити, якщо вашу машину «помітили» птахи? Є кілька речей, які ви повинні врахувати, щоб процес очищення машини від посліду птахів був простий і безпечний.

Найголовніша порада, яку ми хочемо дати всім автолюбителям, – це не допускати, щоб пташиний послід довгий час знаходився на поверхні кузова машини. Бажано видалити його як можна швидше. Особливо не варто тримати в цьому випадку машину на сонці. Справа в тому, що в будь-якому пташиному посліді є сечова кислота, яка здатна роз’їдати фарбу автомобіля, що, самі розумієте, загрожує дорогим ремонтом лакофарбового покриття.

Ось кілька порад по видаленню пташиного посліду з кузова автомобіля

Якщо послід на кузові машини свіжий, то ви можете просто видалити забруднення з допомогою звичайної мінеральної газованої води (зельтерською води) і ганчірки (рушники, серветки тощо) з мікрофібри. Завдяки газованій воді відбувається процес карбонізації, за рахунок чого хімічні речовини посліду на поверхні кузова перетворюються (розщеплюються).

Дивіться також: Як запобігти замерзанню дверей автомобіля

Ні в якому разі не використовуйте паперовий рушник, паперові серветки або старе банний рушник, оскільки вони не збирають бруд і можуть не тільки залишати волокна на поверхні кузова, але і подряпати лакофарбове покриття машини.

Також ви можете купити спеціальні серветки для видалення посліду птахів, які продаються у деяких автомагазинах і гіпермаркетах. Хоча ми не тестували їх особисто, але відгуки в Мережі цілком позитивні.

Ось кілька порад по видаленню пташиного посліду з кузова автомобіля

Проте всі ці поради актуальні тільки в разі, якщо птах забруднила ваш автомобіль недавно і послід ще не висох. На жаль, найчастіше видалити забруднення вищевказаними способами не виходить, оскільки автолюбителі або затягують з неприємним заняттям, або помічають характерні плями на кузові тоді, коли послід вже всох.

Дивіться також: Як правильно мити машину

В цьому випадку вам краще придбати спеціальний очищувач, який може справлятися з пташиним послідом. Найкраще в будь-якому автомагазині або в продуктовому гіпермаркеті придбати універсальний очищувач кузова, який легко видаляє безліч видів забруднень. У тому числі й пташиний послід.

Ось кілька порад по видаленню пташиного посліду з кузова автомобіля

Для того щоб з його допомогою очистити кузов машини від пташиного посліду, нанесіть очищувач на ганчірку з мікрофібри і покладіть просочену тканину на місце забруднення як мінімум на 10 хвилин, попередньо завдавши на сам послід невелику кількість засобу. Далі зачекайте, поки засіб розщепить хімічні речовини в засохлому посліді, після чого видаліть забруднення.

Дивіться також: Як позбутися запаху сигарет у автомобілі

Будьте обережні. Не натискайте на ганчірку з мікрофібри занадто сильно, оскільки ви можете подряпати лакофарбове покриття із-за наявності в посліді мінералів та інших твердих частинок. Якщо без достатньої зусилля ви не можете видалити з кузова машини весь послід, то нанесіть на ганчірку ще миючого засобу, добре просочивши її й поклавши на забруднення ще мінімум на 10 хвилин. Далі спробуйте очистити поверхню кузова знову.

Ось кілька порад по видаленню пташиного посліду з кузова автомобіля

Щоб уникнути постійної «атаки» вашого автомобіля птахами, намагайтеся не паркувати машину під деревами і проводами, де люблять сидіти птиці. Якщо ви все-таки залишаєте машину під деревами, де часто сидять птахи (особливо на тривалий термін), то краще накрити автомобіль спеціальним чохлом. Так, це дорого і не дуже практично. Але подумайте, чи варто ризикувати цілісністю блискучого лакофарбового покриття вашого авто.