Ось як працює нова система безпечного відкривання дверей в Hyundai Santa Fe

270

Відео: Що таке Safety Exit Assist?

Нове покоління Hyundai Santa Fe було представлено на відкритому заході незадовго до офіційного дебюту на Женевському автосалоні. Кросовер виявився дуже цікавим в частині технічних рішень і відразу зміг завоювати інтерес публіки. Однак було в ньому одне технічне нововведення, про роботу якого виникло безліч питань – перша в світі система безпечного відкривання дверей Safety Exit Assist. Про те, як вона працює, Hyundai зняв рекламний ролик.

Дивіться також: Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Всім відома проблема неуважних пасажирів, та що гріха таїти, і водіїв, пов’язана з відкриванням дверей «наосліп». Не подивилися на транспорт, що рухається попутно, відкрили двері, щоб вийти – бац! і двері немає. Щоб такого не відбувалося, інженери Хендай придумали цікаве технічне рішення.

Ось як працює нова система безпечного відкривання дверей в Hyundai Santa Fe

У рекламному ролику кросовер, за кермом якого глава сімейства, а на задньому сидінні маленький син, зупиняється на узбіччі заміського шосе. Дитина поспішає вийти з автомобіля по справі, не судна, що зазнало зволікань, зовсім не дивлячись по сторонах, їдуть попутні машини чи ні. Здається, трагедії не уникнути, але тільки не з активованою системою безпеки Safety Exit Assist!

Як видно на відеоролику, система активується примусово натисканням кнопки з водійського місця. Сенсори, розташовані ззаду з лівої сторони, активуються і починають зондувати простір позаду кросовера. У разі виявлення попутних автомобілів в безпосередній близькості задня ліва двері автоматично блокується. Як тільки небезпека мине, систему можна деактивувати вручну і двері розблокується.

Схоже, що працює це як-то так.

Система буде входити в стандартне обладнання позашляховика четвертого покоління.