Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

305

Повний «фарш» проти «голої» комплектації.

Після стрімкого зростання цінників на нові автомобілі багато автолюбителів найчастіше стали віддавати перевагу автомобілі в базових комплектаціях, оскільки їх вартість істотно нижче. Але це і не дивно, якщо порівняти вартість «голих» машин з напханими всілякими опціями. Не знаєте, на скільки максимальна комплектація тієї чи іншої моделі дорожче звичайної версії? Загляньте в конфігуратор виробника, де ви можете зібрати віртуальний автомобіль з тими опціями, які вам цікаві. Лінь? Ми зробили це за вас. Пропонуємо вам порівняння вартості нових автомобілів в різних комплектаціях.

Ми вибрали одні з найбільш продаваних нових автомобілів у Росії за підсумками 2017 року. Далі ми скористалися онлайн-конфигураторами, які розміщені на офіційних сайтах автовиробників. З допомогою цих сервісів ми розрахували вартість «голих» автомобілів і самих «фаршированих» (в максимальній комплектації).

Наприклад, як вам Hyundai Solaris за більш ніж 1 млн рублів? І це при вартості базової комплектації від 600 тис. рублів. Чи ви готові купити Toyota Rav4 за 2,3 млн рублів при базовій вартості в 1,5 млн рублів? Також ви можете придбати «в повному фарші» позашляховик Renault Duster за ціною майже в 1,1 млн рублів. Як вам ціна?

Погодьтеся, звучить неймовірно. А якщо враховувати, що 80 відсотків жителів Росії купують автомобілі в кредит, додайте до цим божевільним цінникам переплату по кредиту і ви отримаєте абсолютно неймовірні цінники на автомобілі, більшість з яких в нашому огляді не є преміальними. Для багатьох подібні цінники позамежні. Тим не менш автовиробники намагаються через свою дилерську мережу нав’язати в першу чергу саме найдорожчі комплектації та опції автомобілів. Адже це їх головний хліб.

Отже, поїхали, ось наше порівняння популярних комплектацій автомобілів:

Hyundai Solaris

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Почнемо ми з самого популярного в Росії автомобіля Hyundai Solaris. Нагадаємо, корейці нещодавно вивели на ринок Hyundai Solaris другого покоління. Природно, це призвело до зростання вартості авто. У підсумку, згідно з офіційним онлайн-конфигуратору, в базовій комплектації Hyundai Solaris коштує від 624 900 рублів. Зрозуміло, що це найбільш «гола» версія седана, оснащується 1,4-літровим двигуном і 6 – ступінчастою механічною коробкою передач. У цій комплектації, яка називається Active, навіть немає салонного фільтра, кондиціонера і дистанційного заводського пульта-ключа.

З кондиціонером доведеться купувати комплектації Active Plus, яка стоїть 729 900 рублів.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Також ми зібрали в конфігураторі і найповнішу комплектацію Hyundai Solaris, з двигуном 1,6 літра і 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Крім того, ми додали в цю версію всілякі опції. В результаті у нас вийшло 1 045 900 рублів. Як вам? Hyundai Solaris в «повному фарші» коштує майже на 70% дорожче базової версії.

Hyundai Creta

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Тепер давайте перейдемо до ще одного корейським авто. Мова йде про відомого кросовер Hyundai Creta, який з самого початку появи на ринку став надпопулярним серед російських автолюбителів. Згідно з офіційним конфигуратору, «гола» Hyundai Creta варто 799 900 рублів. За ці гроші ви можете купити недокроссовер, оснащений тільки переднім приводом (2WD), механічною 6-ступінчастою коробкою передач і двигуном об’ємом 1,6 літра. За ці гроші в машині, також як в базовій версії Hyundai Solaris, буде відсутній кондиціонер і всі сучасні опції. Варто відзначити, що в цій комплектації кросовер не має навіть бічних подушок безпеки.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

У максимальній комплектації автомобіль коштує 1 224 000 рублів. За ці гроші ви можете придбати добре оснащений за сучасними мірками повнопривідний автомобіль з 1,6-літровим двигуном і 6-ступінчастою АКПП. Тут, як бачите, різниця між початковою версією і повною комплектацією становить в середньому 55%.

Лада Веста

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Ми, природно, не могли обійти стороною нашу місцеву зірку, яка добре набирає обертів на російському авторинку. Ми маємо на увазі стильну Ладу Весту, яка стала справжнім бестселером на ринку. Отже, давайте подивимося, наскільки максимальна комплектація популярного седана відрізняється від базової версії. На жаль, онлайн-конфігуратор Лади залишає бажати більшого, і ми не змогли повністю розрахувати дійсну вартість максимальній комплектації. Значить, візьмемо за основу те, що ми побачили. Базова комплектація з 1,6-літровим двигуном потужністю 106 к.с. і 5-ступінчастою механічною коробкою передач коштує 565 000 рублів. Комплектація ця називається «Класик».

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

У комплектації «Эсклюзив» Лада Веста доступна вже 824 від 400 рублів. Правда, за ці гроші авто комплектується 1,8-літровим двигуном потужністю 122 л. с. і 5 – ступінчастою автоматичною коробкою передач. Так що, як бачите, різниця між «повним фаршем» і «голої» Вістей становить майже 50%. Погодьтеся, чимало.

Renault Duster

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Тепер давайте порівняємо базову та повну комплектацію ще одного популярного кросовера Renault Duster. Згідно онлайн-конфигуратору, розміщеному на офіційному сайті Renault, базова версія позашляховика варто 659 000 рублів.

Дивіться також: Які кросовери можна купити менш ніж за 1 млн. рублів у 2017 році?

За ці гроші ви можете придбати у Росії неполноприводную версію (4х2) з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 115 л. с., що працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. А що щодо максимальної комплектації? Є і така в конфігураторі. Правда, вартість вже йде від 1 072 000 рублів. За ці гроші французи пропонують 2,0-літровий кросовер з повним приводом і з 4-ступінчастою АКПП (потужність-143 к. с.).

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

І це без частині доп. опцій, які можна вибрати при замовленні авто в салоні. Як вам цінник для автомобіля економ-класу? Різниця, як бачите, між «голої» комплектацією і «повним фаршем» більше 60%.

Toyota RAV4

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

І знову у нашому огляді кросовер. Але нічого не поробиш. Такий сьогоднішній авторинок, де найбільшою популярністю у автоаматорів користуються кросовери і позашляховики. На цей раз давайте порівняємо японський популярний в Росії кросовер Toyota RAV4.

У мінімальній комплектації японці пропонують нам (в конфігураторі) RAV4 за 1 449 000 рублів. Судячи по виділеній ціною в конфігураторі, цей цінник йде по акції. Так, згідно з офіційною специфікації, базова версія коштує 1 493 000 рублів.

За ці гроші ви можете купити 2,0-літрову версію з 6-ступінчастою механічною коробкою. Також машина буде оснащена тільки переднім приводом. А тепер найцікавіше. Давайте подивимося, скільки буде коштувати RAV4 в максимальній комплектації.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Отже, ми розрахували в онлайн-конфігураторі Тойоти повну версію, замовивши максимально можлива кількість доп. опцій, починаючи від колісних дисків і закінчуючи світлодіодними фарами і реллингами на даху. У результаті у нас вийшов автомобіль за 2 376 795 рублів. Тобто максимальна версія дорожче базової майже на 928 тис. рублів. В принципі, на ті ж 60%, як і у багатьох інших авто. Цікаво, це стандарт в автопромисловості? Що ж за RAV4 можна придбати за ці гроші? У повній версії автомобіль з повним приводом, з 2,5-літровим бензиновим мотором і 6-ступінчастою АКПП.

Skoda Rapid

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Гаразд, вистачить все про кросовери і кросовери. Давайте порівняємо комплектації декількох популярних в Росії седанів.

Почнемо зі Skoda Rapid. Згідно з офіційним конфигуратору Шкоди, модель Rapid можна придбати в базовій версії за 636 000 рублів. Хоча ми сумніваємося, що за такі гроші ви знайдете автомобіль в дилерській мережі Skoda.

Швидше за все, цінник буде відсотків на 20 більше за рахунок спеціального дооснащення базової версії. Але тим не менш теоретично таку «голу» модифікацію ви можете замовити.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Максимальна ж версія обійдеться вам вже в 1 225 800 руб. За ці гроші ви можете купити відмінно укомплектований автомобіль з новомодними світлодіодними фарами, з дорогим кольором і т. д. Як вам різниця? Майже 100% подорожчання. Це рекордсмен у нашому огляді по подорожчання авто в різних комплектаціях.

Toyota Camry

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Далі давайте порівняємо ще один популярний японський седан – Toyota Camry. У базовій версії, станом на січень 2018 року, японці пропонують Camry за 1 398 000 рублів, з урахуванням сезонної знижки. Базова ж ціна седана – 1 428 000 рублів. За цю вартість можна придбати 2,0-літрову версію з 6-ступінчастою АКПП.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

У максимальній комплектації в онлайн-конфігураторі нам нарахували 2 218 882 руб. За ці гроші можна купити 3,5-літрову версію (6-циліндровий мотор) з 6-ступінчастим автоматом. Різниця між «голої» версією і максимальної складає в середньому 55%.

Nissan X-Trail

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

І знову у нашому огляді-порівняно черговий популярний кросовер. Мова йде про Nissan X-Trail, який в базовій версії, згідно з офіційним онлайн-конфигуратору, коштує 1 294 000 рублів. За ці гроші доступна 2,0-літрова версія потужністю 144 к. с.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

У максимальній версії вартість кросовера складає 1 794 000 рублів. Але не розраховуйте за ці гроші купити більш потужний автомобіль. У максимальній комплектації Nissan X-Trail також доступний для покупки з 2,0-літровим мотором. Але за ці гроші ви отримуєте не тільки більш дорогі кольору кузова, але і ряд дод. обладнання, починаючи від 18-дюймових колісних дисків і закінчуючи світлодіодним оптикою. До речі, зверніть увагу, що різниця між базовою і повною комплектацією не така вже й суттєва порівняно з іншими автомобілями в нашому огляді. В середньому подорожчання складає 40%.

Mazda CX-5

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Завершуємо наш огляд ми ще однією не менш популярною моделлю в Росії. Це знову кросовер Mazda CX-5.

Дивіться також: Всі пікапи, позашляховики на Російському ринку

«Гола» комплектація кросовера з 2,0-літровим 150-сильним двигуном, з переднім приводом і 6-ступінчастою механічною коробкою передач коштує 1 445 000 рублів. «Фарширований» Mazda CX-5 з 2,5-літровим 194-сильним мотором, з повним приводом і 6-ступінчастою АКПП коштує 2 245 000 рублів. Зверніть увагу на фотографію, яку ми зробили з конфігуратора. Колір «червоний металік» обійдеться в 32 000 рублів. Так що за красу в наш час потрібно платити.

Порівняння автомобілів в максимальній і базової комплектації

Різниця між «повним фаршем» і «голої» комплектацією становить в середньому 55 відсотків.