Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

246

Ось які автомобілі можна купити в Росії і в Америці.

Напевно, порівнювати ринок США і Росії – невдячна справа. Особливо зараз, коли економіка в Америці знаходиться на підйомі, а наша тільки оговтується від наслідків важкої і затяжної кризи. Але тим не менш, незважаючи на зростання патріотизму в нашій країні, багатьом було б цікаво дізнатися, чим відрізняється життя в США від життя в Росії. І, звичайно ж, мільйони росіян цікавить автомобільний ринок Америки.

Адже не секрет, що авторинок США найбільший в світі, де представлений найбільший вибір як нових, так і старих автомобілів. Крім того, не є таємницею, що автомобілі в Америці найчастіше коштують дешевше, ніж у багатьох країнах світу.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

В тому числі і дешевше автомобілів в Росії. Уявляєте, наскільки доступні автомобілі в США в порівнянні з нашим вітчизняним авторинком? Особливо якщо врахувати, що в США рівень життя і рівень зарплат істотно вище, ніж у нашій країні. Хоча, безумовно, у нас все попереду. Але тим не менше сьогодні факт залишається фактом – ринок автомобілів в США дуже привабливий для багатьох. Хочете дізнатися, скільки коштують нові та старі автомобілі в США, щоб порівняти їх вартість з нашими ринковими цінами? Немає проблем. Ми підготували для вас аналіз та огляд авторинків Америки і Росії, щоб кожен міг побачити, чим вони відрізняються.

Для початку давайте порівняємо вартість нових автомобілів в США і в Росії. Правда, звертаємо вашу увагу, що порівняння двох однакових автомобілів неповне, так як комплектації одних і тих же автомобілів в двох країнах різні. В тому числі на ринку США, як правило, представлені автомобілі з потужними двигунами, на відміну від нашого авторинку, де найчастіше автомобілі обладнані немічними моторами. Тим не менш наше порівняння дозволить вам в цілому поглянути на співвідношення вартості нових автомобілів в Америці з цінниками на російському ринку. Отже, поїхали!

Ціна в США: Toyota RAV4 (2018 рік) New

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Почнемо ми з популярного в Росії і США кросовера Toyota RAV4. Щоб дізнатися, скільки в середньому коштує новий японський кросовер, ми взяли вартість автомобіля з офіційного сайту Тойота в Америці.

Згідно з офіційною інформацією, Toyota RAV4 2018 року випуску коштує від 24 510 $ (1 410 600 руб. за курсом ЦБ на дату виходу матеріалу за 2,5-літрову версію). Швидше за все, за ці гроші навряд чи можна придбати автомобіль, так як дилера обов’язково приходять машини з додатковим обладнанням в багатших комплектаціях. Також за такі гроші не варто розраховувати на повний привід. Цінник в 24 тис. доларів – це вартість за передньопривідну машину. З приводом AWD вартість RAV4 в США починається від 28 889 $ (1 662 000 руб.).

Для довідки: в середньому 4-циліндрова 2,5-версія в нормальній комплектації (до речі, більш багатою, ніж у Росії) обійдеться приблизно в 30 000 $ (1 726 000 рублів).

Ціна в Росії: Toyota RAV4 (2018 рік)

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Тепер давайте подивимося на вартість RAV4 на російському ринку. Візьмемо також початкову вартість автомобіля з офіційного сайту Тойота в Росії. Згідно з даними офіційного сайту, початкова вартість кросовера становить 1 449 000 руб. Як бачите, не набагато вище, ніж Америці. Але, як кажуть, диявол ховається в деталях. По-перше, це вартість за зовсім голий автомобіль, який купити практично нереально.

Крім того, в порівнянні з базовою версією американської найдешевша Toyota RAV4 реально має невелику кількість обладнання. По-друге, за ті ж гроші в США можна придбати 2,5-літровий кросовер. У нашій же країні за ці гроші ви отримаєте передньопривідну 2,0-літрову модель.

Скільки ж тоді варто у нас 2,5-літровий RAV4? Мінімальний цінник – від 1 955 000 рублів. Ось тут, як бачите, відмінності між ринком США і Росії вже очевидні. У США приблизно такий же автомобіль можна купити дешевше в середньому на 230 тис. рублів. Правда, звертаємо увагу, що у більшості штатів Америки, крім вартості авто, необхідно додати ще податок з продажів і інші місцеві збори. Тим не менше, за фактом виходить, що в США новий RAV4 коштує дешевше в певних комплектаціях.

Ціна в США: Hyundai Grand Santa Fe

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Давайте порівняємо вартість нового позашляховика Hyundai Grand Santa Fe (у США називається Hyundai Santa Fe, на нашому ринку – Hyundai Grand Santa Fe).

Отже, згідно інформації з офіційного сайту корейського автобренда в США (hyundaiusa.com), вартість початковій комплектації нового Hyundai Santa Fe складає від 30 885 $ (без урахування поточних посилань і без обліку податків і зборів). Зі знижкою сьогодні в США можна придбати автомобіль за 28 850 $. Але з податками і зборами вартість авто все одно складе в середньому близько 30 000 $ (1 726 000 руб.). За ці гроші можна придбати 3,3-літровий позашляховик з мотором V6 потужністю 290 л. с., з нормальною комплектацією, незважаючи на те, що базова модель. Також Hyundai пропонує на вибір різні пакети опцій середньою вартістю 3500 $ (201 000 руб.) Багато модифікації, на жаль, без пакетів опцій купити не можна.

Ціна в Росії: Hyundai Grand Santa Fe

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

У Росії ж мінімальна базова 2,2-літрова комплектація коштує від 2 439 000 руб. Природно, за такі гроші у вас навряд чи вийде придбати автомобіль. За 3,0-літрову версію корейці просять як мінімум 2 719 000 руб. Думаємо, далі порівнювати немає сенсу, так як різниця у вартості кросовера наявності. У США вартість значно нижче.

Ціна в США: Ford Focus

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

У базовій комплектації новий Ford Focus варто 17 950 $ (1 033 000 руб). Правда, з урахуванням поточної весняної знижки. У середньому ж за 2,0-літровий хетчбек Ford Focus потрібно віддати як мінімум 20 000 $ (1 151 000 руб.).

Ціна в Росії: Ford Focus

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

У Росії вартість Ford Focus значно дешевше багато в чому завдяки виробництву авто в нашій країні. Ось діапазон середніх цін на нові автомобілі 2018 року:

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Єдино, ви не знайдете 2,0-літрову версію. Мінімальна ціна – 669 000 рублів. У максимальній комплектації TITANIUM Focus стоїть в РФ 1 226 000 рублів. Але, як бачите, за ці гроші автомобіль все одно буде 1,6-літровий. Так що якщо порівнювати з новим Focus в США, то там цінник вигідніше, якщо мова йде про потужності, об’єм двигуна і комплектаціях.

Ціна в США: Chevrolet Tahoe

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

На закінчення давайте порівняємо вартість позашляховика Chevrolet Tahoe в США і в Росії (благо компанія Chevrolet поки ще офіційно продає цей позашляховик на російському ринку). Отже, згідно з офіційним сайтом, вартість нового Chevrolet Tahoe стартує з 48 795 $ (2 808 000 рублів). Причому це вартість без поточних знижок за різними програмами, але і без обліку податків і зборів, які відрізняються від штату до штату. Але з урахуванням знижок дилерів і різних стимулюючих програм, як правило, податки і збори покриваються знижкою. Так що беремо за основу початкову вартість – 48 тис. доларів. Друга версія Chevrolet Tahoe коштує від 53 895 $ (3 101 000 руб.). Тепер давайте подивимося, скільки американський позашляховик коштує в Росії.

Ціна в Росії: Chevrolet Tahoe

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Ось перед вами дані з сайту Quto.ru про вартість нових Chevrolet Tahoe. Як бачите, американський позашляховик в нашій країні істотно дорожче. Наприклад, комплектація LT в США коштує в перерахунку на рублі 3,1 млн рублів. У Росії за цю комплектацію потрібно віддати мінімум 4,15 млн рублів.

Скільки коштують старі автомобілі в США в порівнянні з Росією?

Тепер давайте перейдемо до найцікавішого – дізнаємося, які ж автомобілі і за скільки можна купити на ринку старих авто в США, і порівняємо його з нашим вітчизняним ринком. Як ми вже сказали, авторинок Америки, звичайно ж, більш глобальний порівняно з нашим, оскільки ми тільки на початку шляху розвитку автопрому. Для прикладу: у 2017 році в США було продано 17 565 965 автомобілів, в той час як в Росії за підсумками 2017 року було продано 1 595 737 автомобілів. Природно, рівень автомобілізації в США в рази вище, ніж у Росії. Відповідно, ринок в буквальному сенсі перенасичений уживаними машинами, що не могло не позначитися на їх ринкової вартості. У підсумку б/у авто в кілька разів швидше дешевшають на ринку старих авто Америки, на відміну від Росії, де за останні роки середня вартість старих автомобілів зросла слідом за істотним подорожчанням нових авто.

Тим не менш порівнювати авторинки двох країн завжди цікаво. Давайте для початку порівняємо, які автомобілі, наприклад, можна купити за 200 000 рублів в США і у нас. В якості даних візьмемо автораздел сайту Ebay.com, де американці продають вживані автомобілі за фіксованими цінами, щоб уникнути прийнятого в США аукціону. Таким чином, власники старих авто намагаються отримати за свій транспорт набагато більше грошей, ніж при продажу через різні аукціони. Отже, поїхали. У вибірку ми включили автомобілі в нормальному стані. У деяких авто всього один власник, що не рідкість для Америки. Також реально всі машини в справному технічному стані. Не потопельники, які в США продаються у відкриту і коштують ще дешевше.

Ось які автомобілі можна придбати в США за 300 000 рублів

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

2006 Jaguar S-Type Base

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 4500$ (259 995 руб.)

Наприклад, ось перший-ліпший автомобіль Jaguar S-Type Base 2006 року випуску з пробігом 83 350 миль (134 тис. км). Автомобіль оснащений двигуном V6 об’ємом 3,0 літра, який працює в парі з 6-ступінчастою АКПП.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Потужність машини 235 к. с. Стан середнє. Судячи з опису в оголошенні, машина майже на новій літній гумі, після недавнього ТО. Природно, має сколи на кузові і т. п.

1989 Cadillac Deville

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 5000$ (288 883 руб.)

А ось перед вами живий раритет: американська автомобільна класика – Cadillac Deville 1989 року випуску. Судячи з опису, машина після відновлення в ідеальному стані.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Минуло 103 000 миль (165 тис. км). Автомобіль з новим шкіряним салоном, з перебранной підвіскою, з новим компресором кондиціонера і т. п.

2004 Volvo XC90

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 4990$ (288 305 руб.)

Ось в непоганому стані позашляховик Volvo XC90 2004 року випуску з пробігом 162 000 миль (260 тис. км). Автомобіль оснащений мотором V6 об’ємом 2,9 літра. Технічний стан машини середня. Але, судячи з опису, в справному стані. В тому числі і повний привід.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Ця машина також після повного ТО, де були замінені колодки, гальмівні диски, всі рідини.

1989 Ford Bronco XLT

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 4999$ (288 825 руб.)

Ось ще одна американська класика з пробігом 208 000 миль (335 тис. км). Цей позашляховик продається також за фіксованою ціною майже за 5 000 доларів. Машина 1989 року знаходиться в хорошому, доглянутому стані. Мало того, у цієї машини всього один господар. Ви можете купити такий автомобіль в Росії? Звичайно ж, немає. Багато шанувальників цієї моделі в Росії, мабуть, заздрять американцям.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Машина оснащена мотором V8 потужністю 351 к. с. Ви не повірите, але в цьому автомобілі все працює. Навіть кондиціонер.

2007 Honda Accord

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 4500$ (259 995 руб.)

Ось ще цікавий варіант. Це Honda Accord 2007 року випуску. Чому так стоїть? Вся справа у пробігу, який становить 179 000 миль (280 тис. км). Подібні автомобілі з такими пробігами знецінюються в США дуже і дуже швидко. Хоча варто визнати, що для японця це не пробіг. Особливо для автомобілів покоління тих років.

Ось ще кілька прикладів, що можна купити на американському авторинку старих авто:

1987 Mercedes-Benz SL-клас 560SL

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 288 825 руб.

2007 Cadillac DTS

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 288 825 руб.

2011 Ford Fusion

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 300 000 руб. (пробіг 250 тис. км)

1997 Ford F-150 XLT

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 300 400 руб.

Які машини можна купити на ринку старих авто в Росії за 300 тис. руб?

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Тепер давайте подивимося на наш авторинок і дізнаємося, які автомобілі можна придбати у нас за 300 000 рублів. Так буде простіше порівняти наш ринок і ринок США.

2008 Ford Fiesta

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 295 000 руб. (пробіг, правда, вказаний всього 95 000 км. якось не дуже віриться)

Honda Prelude V 1999 року

Вартість: 285 000 руб. (пробіг 245 000 км)

Правда, машина ось після такого ремонту:

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

2014 Лада Пріора (рестайлинг)

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 295 000 руб. (пробіг 75 000 км)

2010 УАЗ Патріот

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 310 000 руб. (пробіг 80 000 км)

1987 Волга ГАЗ-24

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 300 000 руб. (якщо вірити оголошенню, пробіг 73 000 км)

2004 Nissan Maxima V

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Вартість: 300 000 руб.

Звичайно, порівнювати два ринку можна до нескінченності. Природно, що на нашому ринку є і кращі варіанти. Але, на жаль, вибір на нашому ринку дуже вузький, незважаючи на те що в свій час в нашу країну було ввезено безліч різних іномарок. Сьогодні ж весь ринок уживаних автомобілів складається з вітчизняних автомобілів, іномарок, вироблених в Росії, і старих іномарок, ввезених в часи низькою мита в 90-і і 2000-і роки, коли наш ринок тільки починав утворюватися після розвалу СРСР.

Порівняння авторинку США і Росії: Що можна купити у них і у нас

Зазначимо, що ми не хочемо зайвий раз нагадувати нашим автолюбителям, що наш авторинок ще дитина порівняно з американським, з метою когось засмутити або розкрити очі на якісь невідомі факти. Наша мета – просто показати, як відрізняється ціноутворення російського автомобільного ринку від американського. Завдяки подібному порівнянні теоретично можна заглянути в майбутнє нашого ринку. Адже ми прагнемо стати кращими. І у нашої країни це непогано виходить.

Правда, не з тією швидкістю, з якою хотілося б. Тим не менше ми все-таки розвиваємося. А це означає, що в майбутньому наш ринок стане більше. В першу чергу за рахунок збільшення добробуту населення, природного попиту на автомобілі і, звичайно ж, за рахунок збільшення пропозицій на ринку б/у автомобілів. В результаті рано чи пізно середні ціни на цьому авторинку, звичайно ж, знизяться. Поки що після зниження реальних доходів населення, збільшення вартості автокредитування автомобілі, на жаль, стали менш доступні для багатьох росіян. Сподіваємося, що так буде недовго.