Президент Туркменістану заборонив жінкам водити автомобіль

265

У Туркменістані з 2018 року заборонено жінкам сідати за кермо.

Президент Туркменістану Батшит Гурбангули Бердимухаммедов, який нещодавно заборонив у країні чорні автомобілі, підписав постанову ще в 2017 році, забороняє жінкам керувати автомобілями.

Незважаючи на те, що заборона був оголошений ще в грудні 2017 року, зупиняти автомобілі, якими керують жінки, почали тільки з 2018 року. Примітно, що жінок-водіїв не тільки зупиняють, не дозволяючи продовжувати рух, але й відбирають водійські посвідчення, а також автомобілі, відправляючи їх на штрафмайданчик.

Міністр внутрішніх справ Туркменістану пояснив причину такого, щонайменше дивного, рішення, сказавши, що більшість аварій в країні відбувається з вини представниць слабкої статі. У підсумку президент порахував, що, заборонивши жінкам користуватися автомобілями, поліпшить ситуацію на дорогах Туркменістану.

Президент Туркменістану заборонив жінкам водити автомобіль

Нагадаємо, що ще кілька років тому глава Туркменістану заборонив ввезення в країну автомобілів чорного кольору. У тому числі в кінці 2017 року Батшит Гурбангули Бердимухаммедов наклав табу на їх експлуатацію в країні.

На думку глави держави, чорні автомобілі приносять невдачу, на відміну від білих машин.

До речі, у зв’язку з набранням чинності постановою поліція, не отримавши відповідну відомчу інструкцію, почала забороняти використовувати на дорогах загального користування все підряд автомобілі темного кольору. Хоча, нагадаємо, дискримінації зазнали лише чорні авто.

Але, отримавши нещодавно роз’яснення від уряду, силові органи Туркменістану почали забороняти експлуатацію виключно чорних автомобілів.

Так що якщо вам здається, що в XXI столітті не може бути самодурства глави держави і на світло не можуть з’явитися закони, які попахують середньовіччям, то ось вам живий приклад обмеження цивільних прав.

Цікаво буде побачити дороги Туркменістану через кілька років, коли там залишаться одні білі авто. Ну а поки власники “неправильних” авто записуються в автосервіси для перефарбовування кузова.