Штат ДАІ скоротили на 10 тисяч співробітників

234

Співробітників ГИБДД скорочують для оптимізації бюджету

Президент Росії Володимир Путін підписав Указ про скорочення штатної чисельності працівників органів внутрішніх справ. Згідно з цим документом з 1 січня 2018 року кількість співробітників МВС РФ було зменшено на 10 тис. осіб.

Дивіться також: МВС змінило порядок перевірки документів автомобілістів

Зокрема, під скорочення потрапили працівники підрозділів Державтоінспекції та Дорожньо-патрульної служби, за винятком працівників МВС, які займаються вчиненням реєстраційних дій, а також проведенням іспитів на право керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

Відзначається, що скорочені працівники інспекції, в першу чергу, працювали на виїздах на ДТП (Європротокол набирає популярність, для виїзду потрібно все менше співробітників) і стежили за порушеннями ПДР на дорозі (замінюються засобами автоматичної фіксації порушень). Таким чином, можна говорити про процес оптимізації контрольно-наглядової діяльності структури МВС.

Згідно внесеним змінам гранична штатна чисельність органів внутрішніх справ з 1 січня 2018 року склала 894.871 осіб, у тому числі співробітників органів внутрішніх справ Росії в кількості 746 859 осіб, федеральних державних цивільних службовців — 17 199, працівників — 130 813». На їх утримання продовжать виділятися кошти з бюджету.

«Зазначені організаційно-штатні заходи здійснюються керівниками територіальних органів МВС Росії на регіональному рівні згідно з наданими повноваженнями і торкнуться в першу чергу неукомплектованих посад», – йдеться на сайті МВС.

Штат ДАІ скоротили на 10 тисяч співробітників

Нагадаємо, що кілька років тому, восени 2016 року, скорочення в рядах МВС було набагато масштабніші – воно торкнулося понад 160 тис. працівників.

Втім, судячи з усього, міністерство не має наміру повністю розлучатися зі звільненими кадрами. Скорочені працівники за бажанням можуть бути переведені на вакантні посади в інші підрозділи МВС, «де їхній досвід буде застосований і реалізований».

Загальна чисельність співробітників ДІБДР по всій Росії зараз становить близько 55 тисяч осіб. Таким чином, 10.000 скорочених співробітників є 1/5 частиною від усієї кількості працівників структури.