Штраф за пропуск пішоходів – 2.5 тис рублів: Закон прийнятий

250

Держдума прийняла закон про підвищення штрафу за непропущенного пішохода

/Штраф від 1.500 до 2.500 рублів набув чинності/ Увага: З сьогоднішнього дня підвищені штрафи за непропуску пішоходів

На 1 тис. рублів збільшиться штраф за непропущенного пішохода, з 1.5 до 2.5 тис. рублів. Законопроект позитивно пройшов третє читання. Як ми писали раніше, сенс проекту буде полягати в тому, що з’явиться так звана диференціація відповідальності, адміністративний штраф буде варіюватися від 1.5 до 2.5 тис. рублів.

Таким чином правоохоронні структури сподіваються на зниження ризиків смертельних ДТП за участю пішоходів, зменшення травматизму на пішохідних переходах.

Втім, не тільки на водіїв буде поширюватися поступове збільшення штрафів. Пішоходи теж повинні будуть розплачуватися рублем за свою недбалість. Ще влітку цього року група депутатів запропонувала збільшити штрафи для пішоходів удвічі, з 500 до 1000 рублів.

Як ми вже говорили раніше, виникає питання тільки в одному, чому далеко не всі пішохідні переходи та інфраструктура доріг демонструє хорошу якість і безпеку? На периферії нерідко буває, що розмітка пішохідної зебри стерта, знаків не видно, та ще й ями на дорогах, які не дозволяють швидко зупинитися машині щось трапиться…

Дивіться також: Законопроект про збільшення штрафу за непропуску пішохода пройшов перше читання

Якщо стан доріг не буде поліпшуватися, збільшення штрафів ні до чого не призведе, хоч 10 тис. рублів зроблять і водіям, і пішоходам, останні все одно будуть потрапляти під колеса автомобілів.