Суд позбавив дівчину прав, яких у неї не було

262

Дівчина без водійського посвідчення була його позбавлена: Ситуація

Як ви думаєте, чи можуть позбавити вас прав, яких у вас немає і ніколи не було? Думаєте це марення божевільного? Випадок з життя показує, що насправді це цілком може бути не так.

Такий сюрреалістичний випадок був описаний в Російській газеті. Екатеринбурженка не по своїй волі і вже точно не зі своєї вини потрапила в незручну ситуацію. Мало того, що їй виписали вагомий штраф в 30 тис. рублів, так ще суд виніс рішення про позбавлення її прав за те, що вона нібито передала керування автомобілем п’яному громадянину.

Дивіться також: Верховний суд розібрав саме незвичайне ДТП року

І не знала б вона про це, «листів щастя», повідомлень про необхідність здати права і навіть повістки в суд вона не отримувала, якщо б не бажання здати іспит в ГИБДД і отримати довгоочікувану водійську пластикову картку. Підкреслимо, що ВУ у громадянки до цього ніколи до цього не було.

Коли після проходження програми в автошколі вона відправилася здавати іспити в ГИБДД, майбутню автоледі чекав дуже неприємний сюрприз. Складання іспитів у неї приймати відмовилися, мотивуючи це тим, що вона була позбавлена права керування на півтора року і на неї накладено штраф в 30 тис. рублів нібито за те, що вона передала право керування автомобілем водієві. Парадокс ситуації полягає в тому, що поки вона не здасть права, не піде строк адміністративного покарання, а здати з відомої причини вона їх не може, вона їх не отримувала!

Зайнявшись цією ситуацією, жінка дізналася, що вона була позбавлена прав рішенням світового судді судового ділянки №7 Ленінського району р. Єкатеринбурга. Рішення було винесено заочно, без присутності відповідача.

Суд позбавив дівчину прав, яких у неї не було

На РГ наводяться подробиці незвичайного справи. Насправді дівчина є власницею автомобіля Renault, але прав управління автомобілем у неї немає, ще не отримала. На машині за кермом їздив її чоловік, вписаного в поліс ОСАГО.

Ось він-то і став причиною всіх нещасть власниці, попавшись на водіння у п’яному вигляді. Причому подружжя і за сумісництвом власниці авто не було в автомобілі, та й саме порушення відбулося не в той момент, коли вона довірила дружину керування автомобілем, а набагато пізніше. У зв’язку з чим робити даму відповідальною за правопорушення зовсім іншої людини вкрай дивно.

Суд не став розбиратися в тонкощах, передавала жінка управління своєму п’яному чоловікові або він їздив на автомобілі за її дорученням. Більше того, суддя або його помічники навіть не перевірили інформацію про те, чи є водійські права у дівчини!

Дивіться також: Відповідальність водіїв, за повторну п’янку за кермом

Ось такі бувають заочні випадки накладення адміністративного покарання, про яких навіть сам «винуватець» не знає. Тому рекомендуємо вам час від часу перевіряти поява нових підозрілих штрафів через офіційний сайт ГИБДД або через портал Держпослуг, мало що.