Так BMW відчувала безпеку свого скутера

322

Скутер проти автомобіля, краш-тест від BMW: Відео

Хто виграє в силовому взаємодії на дорозі, автомобіль чи мотоцикл? Думаю, що результат буде очевидний для всіх, у мотоцикла немає ні єдиного шансу на перемогу, коли він зіткнеться з автомобілем на дорозі. Але буде схожий результат, якщо мова йде про скутері? Про особливий скутері від BMW.

На початку нульових BMW був розроблений і реалізований нестандартний для автовиробника проект, скутер з дахом і лобовим склом. Транспортний засіб вийшло не тільки дуже своєрідним на вигляд, але також і дуже безпечним. У Баварії витратили багато часу і коштів щоб водій міг відчувати себе у максимальній безпеці керуючи двоколісним скутером, навіть у тих випадках, коли відбувається зіткнення з автомобілем в міському потоці.

Скутер отримав назву BMW C1, проведено всього два роки, але все одно зміг залишити яскравий слід у технічному розвитку автомобілебудування. Особливо дивують його краш-тести і те, з якою честю витримав цей малюк всі удари долі.

Зіткнення з легковим автомобілем проводилися на різних швидкостях і під різними кутами. Два транспортних засоби розганяли до 24, 48 км/год і зіштовхували один з одним. Скутер ронили, у тому числі з людиною за кермом. І все це заради експерименту.

Дивіться також: Одна з останніх розробок BMW – самокат

Результати виявилися дуже вражаючими. Невеликий двоколісний засіб пересування показували чудеса пасивної безпеки завдяки різноманітним захисним дуг, повноцінному сидіння (майже як на автомобілі) і ременів безпеки. Неймовірно, але скутер отримав систему деформованих зон в вилки переднього колеса!

В іншому скутер був суцільним провалом і розчаруванням. Просто гидке каченя якийсь! З-за цього він не зміг скільки-небудь довго протриматися на ринку і BMW було змушене відмовитися т ідеї незважаючи на мільйони, вкладені в розробку і тестування унікальної системи захисту.