Тойота випустить друге покоління систем безпеки в наступному році

246

Toyota Safety Sense другого покоління розширить безпеку японських автомоделей

Більш розумна система безпеки буде доступна з середини 2018 року.

Toyota має намір встановлювати на своїх автомобілях ще більш розумні функції безпеки які повинні будуть захистити водіїв, пасажирів та пішоходів від негативних наслідків помилок на дорозі через людського фактора.

На деяких моделях Toyota почнуть встановлювати друге покоління фірмової системи захисту Toyota Safety Sense (TSS). Нова ітерація технології отримала можливості більш просунутої системи безпеки раніше доступною виключно на моделях Lexus і зробила її доступною на менш дорогих транспортних засобах. Це означає, що більше людей отримають доступ до рятівним систем здатним зменшити небезпеку використання автомобіля на десятки відсотків.

Дивіться також: Гід по новим недорогим систем безпеки Lexus і Toyota

Серед найбільш серйозних поліпшень, що сталися з системою превентивного уникнення зіткнення можна назвати:

Більш швидке реагування на гальмування

Краще реагування на появу раптової перешкоди як вдень, так і вночі.

Датчики нової системи навіть здатні виявити таке складне перешкода, як раптово виїхав вдень на дорогу велосипедист.

Друге покоління базується на існуючій технічній моделі TSS, що говорить про продуманість загальних алгоритмів і конструкції технології безпеки.

Тойота випустить друге покоління систем безпеки в наступному році

Поліпшення системи також допомагають адаптивного круїз-контролю більш якісно відстежувати трафік і краще виявляти автомобілі перед водієм. Крім того, система другого покоління отримала Lane Tracing Assist, функцію відстеження руху по смузі, яка може вносити автоматичні невеликі коректування для утримання автомобіля по центру смуги руху. Це допоможе зробити тривалі переїзди трохи менш нудними для водія, оскільки не потрібно буде постійно відстежувати стан автомобіля в тій смузі по якій рухаєшся.

Ще одним новим доповненням до TSS 2 покоління стала функція допомоги по дорожніх знаках (Road Sign Assist). Вона використовує фронтальну камеру для спостереження за знаками і відображає інформацію або на приладовій панелі, або на дисплеї, якщо такий є.

Тойота випустить друге покоління систем безпеки в наступному році

Наявне попередження про виїзд Lane також має оновлення, так що тепер він може виявити край дороги, на додаток до того, де смуга закінчується.

Дивіться також: Нові системи безпеки Шевроле в 2016 році

Тойота почне встановлювати систему TSS другого покоління в якості стандартного обладнання на певних автомобілях Toyota” починаючи з середини 2018 року. На даний момент залишається невідомо про яких моделях йшла мова.