Топ 16 автомобільних збірок від Lego

386

Самі круті моделі автомобілів з Lego

Теплі деньки почнуться ще не скоро, і пережити сіру холодну пору пропонує компанія Lego. Хоч вона і позиціонується як виробник іграшок для дітей, але автомобільні збірки, що випускаються цим брендом, дарують радість і дорослим автолюбителям.

Це суперкари з фільмів, ремейки культових моделей, яких за багаторічну історію Lego накопичилося чимало. У представленому нижче рейтингу зібрані кращі зразки автомобілів, які користувалися попитом у фанатів. Є тут моделі, так і не з’явилися в продажу.

LeMan 24

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Член сім’ї Lego Technic, цей унікальний набір Lego складається з 1219 частин, орієнтований на дітей віком від 11 до 16 років. Тут трохи менше технічних комплектуючих, ніж у GT3 RS, але збірка включає докладну копію двигуна V8 з рухомими поршнями, двері, що відкриваються вгору, як крила чайки, незалежну підвіску. Є тут навіть робоче рульове управління.

Аеропорт Rescue Vehicle

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Рятувальний автомобіль для аеропортів серії Lego Technic — дійсно інтригуючий варіант. Він складається з 1098 деталей, тому його збірка – справа не для початківців фанатів Lego. Автомобіль комплектується робочим механізмом стріли, 4-циліндровим двигуном з рухомими поршнями, деталізованим лобовим склом, бічними дзеркалами і двохосьовим рульовим управлінням. Він навіть може бути модернізовано шляхом встановлення силового агрегату Power Functions 8293. З ним в комплекті йде моторизований механізм стріли і робочі попереджувальні маяки. Вартість стандартного комплекту, не включаючи двигун, починається з $ 99,99.

Назад у майбутнє – DeLorean

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

На жаль, Lego вже повернулася спиною до майбутнього, і комплект DeLorean не випускається. Але це не означає, що її не можна знайти на сайтах за 149 доларів. У комплекті з фігурками Марті Макфлая і Дока Брауна йдуть функціональні двері, що відкриваються вгору, відкидається колеса, конденсатор потоку повітря і 2 номерних знаки. Цей літаючий DeLorean перенесе любителів функціональних іграшок 1985 рік.

Budweiser Rocket Record Car

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Цей набір Lego трохи не потрапляє під визначення «автомобіль». Тим не менш, Budweiser Rocket Record Car — творча ідея, висунута користувачем Міхаелем Аблингером. Він був натхненний автомобілем ракетного типу з такою ж назвою, який зібрали у 1979 р. році. Цей зразок встановив рекорд швидкості 1,01 Маха, хоча досягнення ніколи не було офіційно визнане книгою рекордів.

Caterham Seven 620R

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Це приголомшлива копія британського спортивного кабріолета. Він обладнується знімним носом-конусом, що відкривається багажником, двигуном, підставками. Збірка складається з 770 деталей, її вартість становить 79,99 доларів.

Ferrari F40

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Це копія легендарного суперкара, який не залишить байдужими дітей і дорослих. Lego пропонує модель Ferrari F40, що складається з 1158 частин всього за $ 99,99 на своєму веб – сайті. Це один з найбільших машинокомплектів в лінійці Lego. Автомобіль має такі розміри:

• 76 мм у висоту;
• 254 мм у довжину
• 127 мм в ширину.

Збірка комплектується такими деталями, як справжній (мається на увазі конфігурація) спойлер, спливаючі фари, відкривається багажник, двері, детальна копія битурбированного двигуна V8.

Ghostbusters Ecto-1 і Ecto-2

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Набір комплектується фігурками мисливців за привидами і мініатюрою страшного погрому. Також у збірку входить культовий Екто-1 Cadillac і мотоцикл Ecto-2 з фільму «Мисливці за привидами» 2016 року. Все це доступно за ціною 59,99 доларів. Пакет складається з 556 частин, орієнтований на дітей у віці від 8 до 14 років.

Mini Cooper

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Це класичний Mini Cooper, який виглядає чудово в інтерпретації Lego. За 99,99 доларів можна стати власником британського купе з класичної зеленої і білої колірною гамою. Тут є що відкриваються двері, капот і багажник, спортивні протитуманні фари, детальна копія двигуна і навіть окреме запасне колесо.

Колірне оформлення салону також виконано у відповідності з оригіналом. У загальній складності, комплект складається з 1077деталей, і Lego рекомендує його шанувальникам у віці старше 16 років.

Nissan GT-R Nismo

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Крім McLaren P1, Bugatti Chiron та кількох інших невеликих автомобілів, включених в набір швидкості чемпіонів, суперкари не достатньо представлені у Lego в збільшеному масштабі. Експерт по створенню автомобільних копій Firas Абу-Джабер сподівається змінити це за допомогою моделі GT-R Nismo. Набір був створений як прототип і не надійде в продаж найближчим часом. Якщо зібрати необхідні деталі, можна побудувати автомобіль самостійно.

Porsche 911 GT3 RS

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

У рамках серії Technic, Lego Porsche 911 GT3 RS є одним з найбільш складних і дорогих пропозицій. Вартість набору становить 299,99 доларів, він включає 2704 частини, рекомендується дітям від 16 років і старше. В зібраному вигляді автомобіль має такі розміри:

• довжина – 558 мм;
• ширина – 228 мм;
• висота – 152 мм.

Дивіться також: Ось чому автомобілі не роблять з Лего

Він навіть обладнаний пружинами підвіски, фарами, низькопрофільними шинами, а також докладної копією 6-циліндрового двигуна, виконаного в стилі Porsche.

Гонка Kart

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Цей комплект, що складається з 345 частин, не стане втіленням мрії про власний карт автомобілі, але буде ідеальним подарунком для фанатів шорт-треку. Збірка пропонує фіолетове, помаранчеве кольорове оформлення, гоночні наклейки, функціональне рульове управління, трансмісію. Доповнює композицію мотор з рухомими поршнями. Карт також може бути перетворений в трековий автомобіль. Набір продається на офіційному сайті Lego за 29,99 доларів.

Швидкість чемпіонів

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Набір «Lego чемпіонів» не такий докладний, як деякі з описаних у цьому рейтингу, але він має кілька різних варіацій на вибір. І все це за дуже розумною ціною. Доступні гоночні автомобілі: Ferrari FXX, Ford GT, Mercedes-AMG GT3 і лінія Audi R18 E-Tron Quattro, які змагаються з суперкарами Bugatti Chiron і McLaren P1.

Ціни знаходяться в межах від $ 14,99 за один транспортний засіб, міні фігурку і кілька інших аксесуарів. За весь Mercedes-AMG Petronas Formula One комплект доведеться заплатити 99,99 доларів. Останній варіант комплектується двома F1 автомобілями, вісьмома міні фігурками, трибуною, оглядовою ямою та її стінами.

Пожежна машина

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Цей заплутаний набір паровий пожежної машини ще не вступив в Lego магазини. Набір знаходиться на стадії розробки, але вже отримав багато схвальних відгуків. Він був розроблений користувачем по імені Mr Kleinstein. Копія пожежної машини 1900–х років складається з 1250 частин, у тому числі двох вертикальних 2-циліндрових парових машин, передній рульової осі, а також аксесуарів, таких як пожежний шланг, гідрант і знімний резервуар для води.

Volkswagen Beetle

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Культовий німецький автомобіль у виконанні Lego виглядає чудово. Набір має 1167 запчастин, включаючи багажник на даху, де розміщуються дошки для серфінгу. У «Жука» відкривається капот, багажник і двері, його розміри становлять:

• довжина – 279 мм;
• ширина – 106 мм;
• висота – 127 мм

Вартість набору — 99,99 доларів.

Volkswagen T1 Camper Van

Топ 16 автомобільних збірок від Lego

Комплект пропонує подорож з заводним фургоном VW T1 Camper Van 1962 рік. Це 3-ходова роз’ємна конструкція, V-подібна передня частина, округла дах і великі віконні рами. Автобус складається з 1332 деталей, рекомендується для шанувальників збірок Lego у віці старше 16 років. Набір можна придбати на сайті Lego за 119,99 доларів.