Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

275

Топ-5 цікавих фактів про Toyota Avalon п’ятого покоління

У той час як кросовери і позашляховики продовжують домінувати на ринку, Toyota не готова до того, щоб іти від виробництва своїх традиційних моделей в кузовах седан. З цієї причини японський бренд розкрив нове п’яте покоління Avalon на автосалоні в Детройті цього року. Що особливого в новій четырехдверке? Давайте подивимося в п’яти найцікавіших фактах про моделі.

1. Загальна архітектура для всіх моделей

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Базуючись на архітектурі TNGA, великий седан Toyota тепер став довшим, ширшим і при цьому сильніше розпластався на землі. Габарити: 4,978 мм в довжину, 1,849 мм в ширину, 1,435 мм у висоту. Довжина колісної бази становить 2,870 мм.

Якщо порівняти габарити нового автомобіля з четвертим поколінням, то явно стане видна різниця: п’яте покоління підросло в довжину 18 мм, стало ширше на 14 мм і збільшилася у висоту на 25 мм. Але що важливіше, збільшилася колісна база на 50 мм. А це великий плюс для задніх пасажирів, вірніше для їх ніг.

Можливо, платформа автомобіля не така цікава частина Топ’а, але вже точно один з наріжних каменів у створенні моделі, який здатний змінити ставлення користувача до кінцевого чотириколісного продукту.

2. Зовнішність п’ятого покоління Avalon

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

До речі про зовнішньому вигляді. Зовнішність Toyota Avalon, починаючи з першого покоління, змінювалася досить жваво. На відміну від Camry, дизайнери, створювали Avalon, явно намагалися знайти іншу інтерпретацію і намацати грань стилю, який буде залучати більше, ніж у буденному японський седан Camry. Їм щоразу це вдавалося.

У 2018 році «автостилисты» змогли стрибнути вище голови. Не інакше, консультувалися з командою Lexus.

Стиль екстер’єру став премиальней, лінії суворіше, але одночасно з цим експресивніше.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Безумовно, найбільше привертає увагу передня частина седана. Виразна, потужна, дещо дивна, але в цілому класна. Її складно забути, коли раз побачив. При цьому, о диво, вона не викликає ментального відторгнення, як це нерідко буває з моделями Lexus останніх років.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Змінилася не тільки передня частина кузова. Седан перейшов на новий щабель стилю. Профіль – суцільні м’язи під металевим костюмом, задня частина – перепрофільована трохи більше, ніж повністю. Найбільш помітним елементом на кормі стали задні ліхтарі, сполучені загальною червоною лінією, в стилі Porsche Panamera.

3. Інтер’єр Toyota Avalon

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Всередині седан Avalon також сильно відрізняється від свого найближчого родича – Toyota Camry. У його інтер’єрі закладена геніальна простота, цим він і приваблює.

Дивіться також: Оновлена 2017 Toyota Corolla [Перші технічні характеристики та фотографії]

Центральною частиною інтер’єру, в прямому і переносному сенсі, став дисплей інформаційно-розважальної системи. Це ажурна споруда, ніби витає в повітрі, складно не помітити.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Управляється дисплей за допомогою нової системи Entune версії 3.0. Через РК-монітор тепер можна керувати великою кількістю функцій автомобіля.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Такі, само собою зрозумілі дрібниці, на зразок 7.1-канальної аудіосистеми JBL, Qi бездротового зарядного пристрою для мобільних пристроїв, Amazon Alexa Connectivity, Apple CarPlay і 5 портів USB, навіть соромно називати.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Шкіра і дерево додаються у всіх версіях автоновинки.

P. S. В приладовій панелі також з’явився новий 7-дюймовий дисплей, який дозволяє водієві ще зручніше отримувати інформацію про транспортному засобі, налаштування безпеки, навігації та інших функціях.

4. Двигуни Тойота Авалон

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Основою лінійки двигунів Toyota Avalon 2019 року стали два мотори: поліпшена версія 3,5-літрового V6 з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і 2,5-літровий чотирициліндровий гібрид з 650-вольта електродвигуном і варіатором.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Даних по потужності моторів і систем гібридного приводу поки немає. Але, імовірно, ці двигуни перейшли з молодшої моделі Camry, а значить, їх приблизна потужність складатиме 301 л. с. і 362 Нм крутного моменту в версії V6 і 203 к. с. з 249 Нм крутного моменту в гібридному виконанні.

5. Топові фішки для Авалон п’ятого покоління

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Також на седан буде встановлюватися активна підвіска, три режими водіння: Eco, Normal і Sport, система активного шумозаглушення, збільшення звуку двигуна, нова вихлопна система. Системи безпеки представлені стандартним пакетом Toyota Safety Sense P.

Топ 5 фактів про нову 2019 Тойота Авалон

Модель буде продаватися в першу чергу на ринку США. В Росії і Європі ми навряд чи побачимо.