Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

251

Подробиці про те, як можна стати професіоналом за кермом

Інформація до роздумів…

Ось уже добігає до кінця середина березня, а зима все не збирається йти на заслужений відпочинок. Снігопади, морози, це ще півбіди. Екстриму на дорогу в прямому сенсі підливає короткочасна відлига. Вдень на дорожньому полотні з’являється вода, до вечора температура опускається нижче нуля і привіт каток. Як думаєте, хороші шиповані шини та безліч електронних систем безпеки вас врятує? Відповідь позитивна.

Дивіться також: При обміні прав водіїв можуть зобов’язати повторно здавати іспити

Задамося іншим питанням, чи у всіх автолюбителів в країні є достатня кількість банкнот для того щоб придбати новий сучасний автомобіль від лідерів ринку. Скажімо, який-небудь BMW, Mercedes-Benz або Cadillac? М’яко кажучи, навряд чи. Таких можливостей у 80% автомобілістів країни немає.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Третій логічне запитання, що робити людям, для яких дорога своя життя і здоров’я, хто, розуміючи відповідальність на дорозі не хоче заподіяти матеріальної чи, не дай Бог, будь-який інший збиток іншим учасникам дорожнього руху?

У подібній ситуації вихід один – ВЧИТИСЯ!

В даний час ринок послуг з навчання контраварійному і екстремального водіння досить широкий. Забийте в пошук Yandex запит «навчання контраварійного водіння», і ви отримаєте сотні пропозицій від десятків шкіл в яких вас навчать правильно справлятися з нестандартними ситуаціями на дорозі, від яких у непідготовленого водія долоні зрадливо стають спітнілими, а кров холоне в жилах.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Навряд чи сучасн, якщо скажемо, що основоположником і самим відомим професійним закладом в даній сфері є школа професора Е. С. Циганкова «Центр вищої водійської майстерності». Відмінне підмога для простих водіїв, які розуміють, що порятунок потопаючого в екстремальній ситуації, в першу чергу, справа рук самого потопаючого.

Втім, багато сильних команд професіоналів працюють і в інших автошколах водійської майстерності, у тому числі фірмових, наприклад, BMW Driving Experience.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Одні школи обладнані краще, у них є спеціальні треки, новенькі автомобілі на яких ви будете тренуватися припарковані вздовж треку зі спеціалізованим обладнанням і так далі. В інших є просто велика майданчик, по зимі перетворена в каток, з розставленими помаранчевими конусами та жердинами, створюють різноманітні фігури. Але ось чого всім явно не вистачало всім цим закладам, великого комплексу європейського рівня, на якому можна було б тренуватися і взимку, і влітку, як на легкових автомобілях, автобусах або навіть вантажівках.

Дивіться також: Десять способів стати хорошим водієм

Як раз такий автодорожній полігон був нещодавно відкритий в найближчому Підмосков’ї, в місті Дзержинському. На ньому є досить багато фігур для відточування вищої водійської майстерності, а в майбутньому таких елементів буде ще більше, оскільки не всі частини комплексу були добудовані до запуску в експлуатацію.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Як йдеться на сайті автодрому, на даний момент функціонує кілька майданчиків, у тому числі для навчання в автошколах на всі категорії транспортних засобів. Але що важливіше і цікавіше, на 5 гектарах є кілька великих майданчиків, розмір кожної з яких становить 210 х 50 метрів, ну тобто вона реально велика. На них у зимовий час заливають крижане покриття.

Одна з майданчиків призначена для підвищення кваліфікації професійних водіїв всіх категорій. Тобто на ній можна навчиться контраварійного водіння не тільки на легкових машинах, але і на вантажівках або, скажімо автобусах.

Оскільки будівництво автодрому проводилося за проектом австрійської компанії, дуже багато сил і коштів було витрачено на безпеку. А яка безпека може бути без якісного освітлення, особливо взимку? Це питання вирішують щогли освітлення, причому вони не будуть сліпити водіїв, все налаштоване дуже ретельно.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Ви, напевно, запитаєте, але як вантажівка зможе розігнатися до критичної швидкості всього на 210 метрів? Все вирішує профіль майданчика, на якому навіть великий автобус встигне розігнатися до потрібної швидкості. Це взагалі можна вважати великою рідкістю в Росії. Схожі майданчики звичайно будувалися за часів СРСР, але робилися вони або для спецслужб або для випробувальних полігонів, начебто Дмитровського автополігону НАМИ. Рядовий водій не міг заручитися підтримкою професіоналів і пройти навчальний курс.

До речі, ось що ріднить ще закриті автополигоны на яких тренуються працівники спецслужб і новий полігон у Дзержинському:

Елементи для ковзання – коло діаметром 70 метрів з нанесеним частковим пластиковим покриттям, з коефіцієнтом зчеплення 0.04. Прямокутна рівна ділянка 25 х 6 метрів покритий пластиковим покриттям з коефіцієнтом зчеплення 0.04.

Для відточування майстерності при аквапланировании присутня ванна 25 х 6 метрів, з регульованим рівнем глибини від 0 до 80 мм в літній час. В зимовий час — це ще одна точка, на якій можна відточити прийоми контраварійного руління на льоду.

Загалом, відкриття подібного автодрому, дійсно велика подія для автомобілістів Підмосков’я і Москви, які не звикли покладатися на авось.

Унікальний автодром відкрився в Підмосковї

Всі подробиці про майстер класах і цінах на тренінги ви можете дізнатися на офіційному сайті «Автодром Тренінг»

Адреса автодрому: Московська область, р. Дзержинський, вул. Лісова, д 34А

Контактний телефон: +7 (926) 499-44-33

Кажуть, незадоволених немає. На наступну зиму обов’язково запишуся на автомобільні курси.