Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

252

2018 Jeep Wrangler, то про що ви не знали, але хотіли дізнатися

Протягом багатьох років європейські та світові автолюбителі дивилися різні тизери і трейлери, присвячені автомобіля Jeep Wrangler, або як його ще називають – «JL». Нещодавно один з автосалонів Лос-Анджелеса офіційно відкрив завісу таємниці над цією моделлю і поділився деякими його технічними характеристиками. Проте до того моменту, поки Wrangler надійде в продаж або його творці дадуть офіційний коментар, доведеться задовольнятися тільки цією інформацією.

Двигуни

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

«Серцем» Jeep Wrangler залишиться 3,6-літровий Penastar V6, яким комплектується цей бренд 2012 року. Незмінним залишиться кількість кінських сил – 285, а також крутний момент — 352.5 Нм. Витрата палива джипа в міських умовах становить 12 літрів на 100 км, а на трасі цей показник зменшиться до 8,5 літра на 100 км.

Дивіться також: Jeep Wrangler оновився до 2018 року

Автомобіль Jeep Wrangler, швидше за все, буде модернізований для установки 6-ступінчастою механічною або 8-ступінчастою автоматичної коробки передач. У списку опцій значаться турбований 4-х циліндровий двигун потужністю 270 к.с. і з обертовим моментом 400 Нм.

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

У 2019 році покоління чотирьохдверних Wrangler буде вдосконалено 3,0-літровим EcoDiesel V6, розрахованим на 260 л. с. Крутний момент зросте до позначки 599.3 Нм і буде працювати в парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Габарити

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

Дводверний Wrangler збільшився в розмірах на 71 мм в довжину, а чотири двері зростуть на 96 мм. Колісні пари розтягнулися на 35 мм і 60 мм відповідно. Кузов Wrangler став ширше всього на 5 мм, а колеса в свою чергу стали розміщуватися далі один від одного на 63 мм від ширини колії.

Дивіться також: Еволюція Jeep, від Willis до нового Wrangler

В удосконаленій моделі Jeep Wrangler з’являться кольорові крила, на грунтовому покритті Rubicon вони будуть встановлені на 50 мм вище, ставши самими міцними з цієї серії моделей бамперів. Передбачається, що передня частина буде оснащена лебідкою Warn.

«Скелелазіння»

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

Спочатку JK Wrangler був орієнтиром для максимальних кутів підйому і вильоту, які дозволять подолати найкрутіші перешкоди незалежно від руху вгору або вниз. Модифікований JL справді став краще, що видно по параметрам, вказаним у специфікації.

В процесі тестування модель JK стояла з 42,2-градусним наближенням, 32,3-градусним вильотом та переходом на 25,8 градуси. За фактом розробники стверджують, що JL має 44-градусний підхід, 37-градусний виліт і 27,8-градусний перерву.

Функціонал

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

У новій модифікації Wrangler Rubicon будуть використовуватися 33-дюймові диски, які взують у шини BF Goodrich KO2, а також масивні 35-дюймові диски — вони увійдуть в додатковий комплект Mopar. Кнопка запуску двигуна залишиться стандартної, водонепроникною. Автомобіль також обладнають 7-дюймовим сенсорним екраном і 8,4-дюймовим монітором інформаційно-розважальної системи, працюючої на операційній системі Fiat Chrysler Uconnect.

Лобове скло залишиться знімним, як і дзеркало заднього виду з сонцезахисними козирками — вони змонтовані на рулонному каркасі, який з’єднаний з верхньою частиною вітрового скла. Двері були трохи дороблені — вони стали алюмінієвими.

Деталі

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

Зовнішній вигляд нового Wrangler максимально доповнено дрібними ноу-хау деталями, такими як передні різьбові точки біля лобового скла. Не обійшлося без переробки даху автомобіля, яка буде випускатися з 2018 року в великому діапазоні конфігурацій. З’явиться композиція «без стін», а також варіант з м’якою верхньою частиною, що нагадує гігантський люк.

Дивіться також: Топ-10 найдорожчих в експлуатації автомобілів за 5 років

Дах буде встановлюватися за допомогою простих пазів, які стануть більш міцними і надійними, ніж застібки та блискавки. На сидіннях будуть встановлені спеціальні кріплення в стилі MOLLE для зручного зберігання аксесуарів, сумок, напоїв.

Модні тенденції електрифікації

Вся існуюча інформація про позашляховик Jeep Wrangler 2018 року

Jeep Wrangler з 2.0-літровому турбодвигуном буде додатково оснащений гібридною системою на базі генератора змінного струму. У 2020-му році планується встановлення революційного двигуна серії PHEV, який стане справжнім звіром сучасного покоління Wrangler.

Автор: Сергій Василенков