Вся відома інформація про японських варіатора для Лади Вести і XRay

235

Все, що ви хотіли знати про японських варіатора на Ладі Весті і XRay

Про те, що на Ладі Весті і на перший кросовер в лінійці АвтоВАЗа — XRay почнуть встановлювати варіативні коробки зарубіжних виробників, стало відомо ще в минулому році. Раніше проходила інформація про те, що варіатор повинен був встановлюватися на новинку тольяттінського автозаводу ще на старті продажів Vesta, проте варіант з CVT не пройшов цінової ценз: на заводі порахували, що вартість моделі буде надмірно високою.

Дивіться також: Лада на автоматі, чого очікувати від автомобіля на новій трансмісії?

Восени 2017 року було остаточно визначено, що трансмісія буде ставитися японська. Вчора на інтернет-порталі drom.ru стали відомі подробиці, які КПП і з якими характеристиками підуть на найсучаснішу продукцію Автовазу. Ось що про них відомо.

Вся відома інформація про японських варіатора для Лади Вести і XRay

За даними drom.ru, узнавшим інформацію з перших вуст, безпосередньо від представників ВАЗа, в даний момент проходять роботи з адаптації варіатора моделі Jatco JF011E/015 E, дуже популярною і зарекомендувала себе надійністю і середнім ціновим сегментом КПП японської розробки. КПП досі встановлюється на компактний клас машин, у тому числі Nissan Juke, Note і багато інші популярні в світі автомобілі, включаючи Suzuki Swift. Більше того, такі ж коробки ставляться на автомобілі французького автовиробника, співпрацює з Nissan (мова йде про Renault), а також на Mitsubishi, Peugeot і Citroen.

Початкова конструкція виявилася настільки вдалою, що модель агрегату отримала кілька генерацій, пройшовши низку модернізацій і доопрацювань під ту чи іншу конкретну модель автомобіля. Таким чином, варіатори отримали індекси RE0F10, F1CJA/W1CJA, FK0/FK8 і CVT2/CVT7.

Вся відома інформація про японських варіатора для Лади Вести і XRay

За планами заводу ВАЗ, коробка буде ставитися на автомобілі з 1.6-літровими двигунами, виключно з моторами H4 (HR16DE) від Nissan. Проект інтеграції зарубіжного силового агрегату партнерської компанії з Японії також замислювався давно, але до недавнього часу залишався нереалізованим. Найімовірніше, з тих же причин, чому на Vesta вирішили не ставити CVT, – із-за високої вартості кінцевого продукту.

Однак, за останніми даними, ВАЗ налагодив виробництво зарубіжного мотора і незабаром він все ж прийде на Весту. Також Drom щодо ніссановськіє двигуна зазначає: «Зараз вона зможе скласти конкуренцію невдалому мотору ВАЗ-21179 (1,8) в дорогих комплектаціях Вести. І з часом зовсім витіснити вазовський мотор 1,8».

Більш того, в майбутньому, ймовірно, через рік-два, може з’явитися «зчіпка» CVT Ніссан мотор ВАЗ-21127, всім відомий 1.6-літровий, 106 – сильний силовий агрегат. Головне, щоб варіатор відкалібрував під технічні особливості ВАЗовского двигуна.

Вся відома інформація про японських варіатора для Лади Вести і XRay

На цьому технічна інформація про унікальну для моделей ВАЗа коробці передач обривається у зв’язку з секретністю проекту і неможливістю розголошувати деталі відбувається на Автовазі діяльності з виробництва КПП.

Головне – варіатору бути! Коли бути? Якщо врахувати, що з весни 2018 року почнеться підготовка до виробництва і калібрування вариаторных КПП для Vesta і XRay (імовірно калібруванням займуться японські фахівці), що роботи буде ще на рік вперед. Тому орієнтовно старт продажів Vesta і кросовера Lada можна очікувати не раніше середини 2019 року.