Як зробити найкращий паперовий літак

496

Ось як можна зробити літак з паперу з самим далеким польотом.

У лютому 2012 року Джоном Коллінзом був встановлений світовий рекорд по польоту паперового літака. Тоді паперовий літак пролетів 69 метрів 14 сантиметрів. Але як йому це вдалося? Весь секрет – у його складанні. Виявляється, зробити це легко.

Паперові літаки втілюють науковий підхід. Кожний кидок – це експеримент. І щоб досягти успіху в дальності польоту паперового літака, потрібно не тільки постійно експериментувати, а також вдосконалювати модель літака, роблячи його краще.

Наприклад, ось як діяв рекордсмен: гіпотеза, розробка дизайну, випробування і результат. В результаті кожен кидок призводив до певних результатів, на основі яких Джон Коллінз коригував модель паперового літака.

Здавалося б, навіщо потрібні подібні експерименти? Адже, в принципі, вони позбавлені сенсу. Але це тільки здається, оскільки подібний рекорд показує, що немає меж в можливостях людської думки.

Для того щоб встановити світовий рекорд по дальності польоту паперового літака, потрібно було не тільки мріяти про рекорд, але і постійно думати, як удосконалити модель літака. А без тисяч експериментів і фіксації їх результатів це неможливо.

Цей приклад показує, що можна вирішити багато проблем завдяки науковому підходу до проблематики. В світі є ряд глобальних проблем: нас турбує дефіцит енергії, брак продовольства і води, ми живемо в страху перед загрозою глобального потепління. Але у кожної проблеми насправді є рішення або відповідь, що можна зробити, щоб покращити ситуацію. І всі ці відповіді можна знайти, тільки якщо підходити до проблем з наукового боку.

Ми творці від природи. Тому бажано, щоб кожна людина розвивав у собі здатності мислити, експериментувати і створювати щось нове. Адже саме завдяки такому підходу в світі і з’являються прогресивні ідеї та технології.

Так що, як може здатися на перший погляд, заняття по створенню паперових літаків не таке вже й пустощі.

* Цей світовий рекорд, встановлений Джоном Коллінзом в 2012 році, побив попередній рекорд, встановлений японським інженером Такуя Тодой в 2009 році.