Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

304

Кращі способи запобігти викрадення машини.

Ваш автомобіль – це великі гроші, які ви інвестували в нього. Багато хто з нас доклали чимало зусиль, щоб придбати свою машину. І природно нам виразно не хотілося б, щоб хтось викрав її, не витративши ні копійки. Цього бояться всі автовласники. Саме кожен автолюбитель повинен вжити достатніх заходів безпеки, щоб максимально скоротити ризик викрадення автомобіля. На жаль, звичайно, не існує 100% захисту від потенційних зловмисників. Але, тим не менш, є найбільш ефективні способи захисту свого “улюбленого коня” від рук потенційних злодіїв.

1) Гараж для вашого автомобіля

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

За статистикою найбільше угонів відбуваються на вулиці на безкоштовних, відкритих стоянках біля будинку, біля магазинів, торгових центрів і т. п.

І це логічно, оскільки викрадачі найчастіше шукають своїх “жертв” на відкритих прибудинкових паркінгах та на стоянках біля ТЦ. Але найбільш часті угонки зазвичай фіксуються в нічний час доби. Знаючи це, можна значно скоротити ризик крадіжки вашої машини.

Дивіться також: Знайдений спосіб викрасти автомобіль за $22

Тобто, якщо ваш автомобіль буде припаркований не на вулиці, то ймовірність того, що його вкрадуть, мінімальна. Отже, очевидно, що одним з кращих рішень по захисту своєї власності, буде ставити автомобіль в нічний час в гараж. Це максимально убезпечить вашу машину від угону.

Для більшості автолюбителів, це означає, що доведеться орендувати гараж. Так, це безумовно не найдешевший спосіб з усіх варіантів захисту машини від зловмисників. Тим не менш, ви повинні знати, що плата за гараж, це чергова інвестиція в автомобіль. Тільки на цей раз це внесок у безпеку вашої власності. Адже погодьтеся, що краще заплатити за оренду гаража, знизивши до мінімуму ризик викрадення, ніж втратити автомобіль.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

До речі, плата за гараж у більшості випадків обійдеться в будь-якому випадку дешевше, ніж поліс Каско. Хоча для деяких автомобілів вартість річної оренди гаража буде менше вигідніше, ніж покупка поліса Каско. Тут все звичайно залежить від того, в якому місті або іншому населеному пункті ви проживаєте і яким автомобілем ви володієте.

Природно, що якщо ви володієте автомобілем, який користується популярністю у викрадачів, то вартість поліса Каско буде величезною. У цьому випадку простіше орендувати гараж.

Звертаємо вашу увагу, що при вирішенні питання про оренду гаража, віддавайте перевагу охоронюваним гаражних комплексів, в яких працюють нормальні охоронці.

Пам’ятайте, що чим надійніше охорона гаражного комплексу, тим менше ризик викрадення вашого автомобіля.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Самі розумієте, що при сьогоднішньому виборі автомобілів на вулицях, зловмисники, швидше за все, не будуть намагатися красти вашу машину з охоронюваного гаража. Вони найімовірніше відмовляться від цієї ідеї. Їм простіше буде викрасти автомобіль на вулиці в незахищеному місці.

У будь-якому випадку вирішувати вам. Природно залишати машину в гаражі не зовсім зручно, оскільки до гаража потрібно ще добиратися. Адже рідко коли гаражний комплекс, де можна орендувати гараж, розташований поруч з нашим місцем проживання. Так що зважте всі плюси і мінуси, і вирішуйте.

2) Не втрачайте і не віддавайте нікому ключ від автомобіля

Виявляється, багато угони автомобілів пов’язані з безвідповідальністю самих власників. Наприклад, не рідко коли угон автомобіля був проведений за допомогою рідної оригінального ключа. Як? Власники незадовго до викрадення втрачали ключ від машини.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Справа в тому, що ключі або брелок від сигналізації автолюбителі часто втрачають на стоянці біля будинку або в магазині. Наприклад, ключ елементарно може випасти з кишені в той момент, коли ми з нього що-то дістаємо.

Природно зловмисникам, які знайшли ключ від вашого автомобіля, не складе труднощів перевірити в окрузі, до якої машини підходить знайдений ключ.

Що ж робити, якщо ви все-таки втратили ключ від автомобіля? Так, звичайно, зазвичай, у вас залишиться в цьому випадку другий комплект ключів і брелків. Але це не означає, що ви нічого не повинні робити.

Ваша задача в цьому випадку як можна швидше деактивувати в автомобілі загублений ключ або брелок, щоб потенційні викрадачі не змогли скористатися ключами, щоб вкрасти вашу машину.

Якщо мова йде про звичайному ключі до замка двері або ключі запалювання, і якщо машина не обладнана електронним чіпом (імобілайзером), то в разі втратою ключа як можна швидше поміняйте личинку замку двері або замку запалювання автомобіля.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Якщо ж мова йде про ключі з електронним чіпом або ви втратили брелок від сигналізації, вам необхідно як можна швидше деактивувати в комп’ютері машини впевнений ключ / брелок, оскільки зловмисники знайшли ключ / брелок до вашої машини, можуть її відкрити і викрасти.

Для деактивації ключа / брелока вам необхідно звернутися в офіційний дилерський технічний центр, або в компанію, яка спеціалізується на автомобільних охоронних системах.

Далі, деактивувати загублений ключ від машини, ви зможете замовити у дилера новий ключ, або купити новий брелок і прошити (прописати) його до вашої охоронної системи автомобіля.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Ще один дієвий метод знизити ризик викрадення автомобіля, це не віддавати ключ або брелок від сигналізації на автомийках і в сумнівних автосервісах. Справа в тому, що в таких місцях ваш ключ / брелок може потрапити до рук зловмисників, які можуть зробити копію, як самого ключа, так і електронну копію чіпа.

Якщо ваша машина оснащена системою безключового доступу, то ви повинні вживати додаткові заходи безпеки, щоб зловмисники не зловили сигнал брелока і не ретранслювали його за допомогою спеціального радіообладнання на ваш автомобіль.

Докладніше про цей спосіб викрадення ви можете прочитати тут.

Щоб звести до мінімуму ризик сканування сигналу з брелока до системи безключового доступу до автомобіля, ви повинні придбати спеціальний чохол для зберігання брелока, який екранує сигнал, випромінюваний від брелока.

Ваше завдання носити брелок у подібному кишені, коли ви знаходитесь в громадському місці: наприклад, у магазині, на роботі, в ТЦ, в кінотеатрі тощо

Зазвичай в таких місцях викрадачі і шукають своїх жертв, у чиїх автомобілях встановлена система безключового доступу.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Крім того, не радимо зберігати брелок безключового доступу поруч із вхідними дверима вашої квартири або будинку. Також не рекомендуємо зберігати брелок поруч з вікном. Справа в тому, що сьогодні на чорному ринку в продажу є потужне обладнання, яке вміє вловлювати сигнал бесключевых брелків через кілька дверей або вікна. Так що вдома ключ також безпечніше зберігати в спеціальному екранувальній чохлі.

3) Не тримайте цінні речі в автомобілі: Особливо на увазі

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Часто забуваєте свій смартфон, планшет в машині й інші коштовні речі, залишаючи їх на увазі? Ви сильно ризикуєте не тільки тим, що ваші цінні речі вкрадуть, а також збільшуєте ризик, що у вашому автомобілі зашкодять скло машини. Але і це ще не все.

Насправді ви істотно підвищуєте ризик викрадення. Чому? Все просто. За статистикою найчастіше викрадачі вирішуються викрасти автомобіль, побачивши в ньому якийсь цінний предмет. Тобто, залишаючи ваш iPhone в машині, ви провокуєте зловмисників.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Наприклад, ми поспілкувалися з оперативними працівниками, які займаються викрадачами. За їх словами, в їх практиці часто зустрічаються викрадачі, які вирішивши вкрасти залишену цінну річ в машині, потім потрапивши всередину машини, приймають рішення викрасти її.

Тобто, спроба крадіжки вашої цінної речі з машини часто змінює розум злочинців, які вирішуються на велике. Так що навіщо провокувати злочинців на злочин. Погодьтеся краще подбати про те, щоб на виду в салоні машини нічого не лежало цінного.

4) Не залишайте заведену машину

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Багато з нас мають звичку виходити з автомобіля, залишаючи його заведеним. Це може спровокувати потенційних викрадачів. Адже в такому випадку для викрадення достатньо всього кілька секунд, оскільки їм не потрібно зламувати сигналізацію і заводити двигун. Досить непомітно сісти за кермо і натиснути газ.

Особливо цей ризик викрадення стосується тих водіїв, які люблять не вимикати двигун на заправці, близько автомагазинів і т. д.

Ви не повірите, але в нашій країні не рідкісні угони прямо на очах власника. Наприклад, нещодавно пройшла хвиля викрадень, коли машина угонялась прямо за спиною власників. Наприклад, зловмисники чатували автовласників, які побачивши своїх знайомих, виходили з машини, залишаючи її з працюючим двигуном.

Більшість з таких власників не побоювалася за збереження транспортного засобу, оскільки спілкування зі знайомими проходило поруч з автомобілем. Але зловмисників було декілька. Далі все за класичною схемою: один відволікає, інший сідає за кермо.

Так що ніколи не виходите з машини поки не заглушіть двигун і не приберете ключі в кишеню. Інакше ви можете не помітити, як буквально на ваших очах ваш автомобіль сховається за поворотом. Будьте пильні. Пам’ятайте, що злочинці дуже винахідливі і хитрі.

5) ретельно Вибирайте місце паркування

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Якщо у вас немає можливості ставити машину на платну парковку або в гараж, то ви повинні тоді подбати про місце стоянці на вулиці. Пам’ятайте, що не кожне місце суспільної безкоштовної парковки безпечно.

По-перше, звичайно, все залежить від вашого району проживання. Якщо ви живете в районі з високим рівнем злочинності, то звичайно ризик викрадення вашого автомобіля з неохоронюваної паркування біля будинку буде вище. В такому разі, напевно, кращим рішенням буде покупка поліса Каско з захистом від викрадення.

При виборі місця паркінгу в нічний час віддавайте перевагу добре освітленим місцям, а також місць поруч з магазинами, банками, банкоматами тощо Також бажано, щоб місце паркування автомобіля потрапляла в поле зору якої-небудь камери.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Це звичайно безпосередньо не може захистити вашу машину від угону, але, тим не менше, ризик крадіжки значно знижується, оскільки злочинці, як правило, викрадають автомобілі в погано освітлених не переглядаються з вікон будинків місцях, а також подалі від камер.

В тому числі, вибираючи місце стоянки, віддавайте перевагу тим місцям, де в нічний час часто повз проїжджають співробітники поліції, позавідомчої охорони і т. п., курсуючи по певних маршрутах для контролю різних об’єктів.

Таким чином, ви хоч трохи знизити ризик викрадення.

На закінчення, ось ще кілька важливих порад, які можуть допомогти вам знизити ризик угону:

  • – Ідучи з машини, завжди перевіряйте, закрили ви всі вікна і люк
  • – Ніколи не залишайте другий ключ всередині машини
  • – Якщо ваша машина оснащена тільки штатної заводський сигналізацією, то обов’язково обладнайте її додатковими комплексами захисту. Бажано встановити в машину ще одну електронну і механічну систему захисту від угону
  • – Якщо ви зіткнулися з розбоєм чи грабежем (коли вашу машину вирішили викрасти разом з вами), то ні в якому разі не чиніть опір. Головне пам’ятайте, що при грабежі чи розбої ви ризикуєте своїм здоров’ям або навіть життям. Не провокуйте злочинців. Важливіше ваше життя, ніж автомобіль.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Якщо ви опинилися всередині своєї машини разом з злочинцями, то зберігайте самовладання. Ймовірність того, що вас просто висадять з машини велика. Як правило, злочинці висадять вас з машини в такому місці, де ви зразу не зможете повідомити поліції про напад.

На закінчення трохи світової статистики викрадень.

Звичайно в кожній країні своя ситуація з угонами автомобілів. Але, тим не менш, угони є у всіх країнах. Просто в кожній країні і місті у злочинців користуються популярністю різні марки і моделі автомобілів.

Дивіться також: Як зробити дешеве протиугінний пристрій автомобіля своїми руками

Але в глобальному плані всі приблизно однаково. Наприклад, за статистикою, найчастіше в світі викрадають кросовери. На другому місці йдуть звичайні легкові автомобілі. В сукупності в середньому по всьому світу в 74 відсотках випадків викрадають звичайні автомобілі.

У 18 відсотках разі викрадають спецтехніку (вантажні автомобілі, автобуси і т. п.)

У 8 відсотках разі викрадають мототехніку.

Запобігання викрадення автомобіля: 5 простих способів

Як ви думаєте, які автомобілі є лідерами викрадень по всьому світу серед розвинених країн?

Виявляється, є і така статистика. Наприклад, згідно з останніми даними, лідером викрадень серед всіх розвинених західних країн став кросовер Audi Q7. Друге місце займає Mercedes C-класу.

Третє місце займає позашляховики Range Rover і BMW X5.

Як ви думаєте, який збиток наносять викрадачі власникам автомобілів по всьому світу? Є й такі дані. Так, за даними глобальної статистики, в 2016 році викрадачі принесли власником автомобілів і страховим компаніям збитки на суму 1 000 000 000 доларів.