АвтоВАЗ опублікував патентні зображення спортивної Vesta

222

Патентні зображення Лада Веста Спорт розміщені на Роспатенті

АвтоВАЗ протягом декількох місяців підігріває інтерес фанатів набирає популярність спортивної версії моделі Lada Vesta. Прототипи моделі не раз потрапляли в об’єктиви камер фотошпигунів, публікувалися технічні дані, велися міркування на тему «чи Збережеться концепція на серійної моделі?», і ось в базі Роспатенту з’явилося перше офіційне підтвердження сподівань російських автолюбителів.

Дивіться також: Перші фотографії Лада Веста зі 150 л. с. під капотом

В базі промислових зразків Роспатенту були зареєстровані зображення нової версії. Сумніватися, що вони відображають зовнішній вигляд саме «спортивної» Вести, не доводиться. В моделі присутні всі ті зміни, про які розмірковували на форумах шанувальники Автовазу.

Згідно фотографіям Роспатенту, модель Sport буде відрізнятися від серійного седана новими бамперами, переднім і заднім. Спереду з’явилися більш великі дифузори, вони ж повітрозабірники.

Повітрозабірники стали ширше. Ззаду, ніби як, видніються також дифузори, вірніше їх муляжі.

По боках пущені нові «спідниці», які освіжать зовнішність і, імовірно, краще позначаться на аеродинаміці. На кришці багажника є інтегрований спойлер, а з боків передніх дверей, придивившись, можна виявити бічні дзеркала нового дизайну і антену на даху. На цьому зовнішні відмінності в кузовному обважуванні припиняються.

АвтоВАЗ опублікував патентні зображення спортивної Vesta

З додаткових візуальних змін варто відзначити пятиболтовые легкосплавні 17-дюймові колісні диски оригінального дизайну, дві квадратні труби вихлопної системи.

Спорт-версія Vesta повинна піти у виробництво в лютому цього року в Іжевську. Передбачається, що до кінця 2018 буде випущено 1127 штук.

Під капот будуть встановлюватися два двигуни на вибір: 1.6-літровий мотор від Лада Калини NFR, потужністю 140 л. с. і 1.8-літрова версія двигуна під індексом ВАЗ-21179. Потужність другого номера – 149 к. с. Не припиняються чутки про те, що в подальшому може з’явитися 180-сильна версія двигуна.

З більш глибокого тюнінгу, крім моторів, на «спортивну» модель будуть встановлюватися пружини і амортизатори з поліпшеними характеристиками, підвіска зі спортивними настройками. Буде зменшений кліренс. Потужні версії моторів будуть агрегатуватися з посиленою КПП, про це ми писали у попередніх випусках про Лада Веста Спорт.