ДАІ відмовиться від довідок про ДТП на користь додатків

228

Додаток замість папірця, Державтоінспекція розширить протокол віртуально

З-за того, що після вступу в силу нового регламенту ГИБДД були скасовані довідки про аварії, Державтоінспекції доводиться шукати нові шляхи для того щоб спростити роботу своїм співробітникам з водіями. Як стало відомо зі слів виконавчого директора Російського союзу автостраховиків Уфімцева Євгенія, ГИБДД розробить спеціальне додаток до документів про ДТП — протоколу та постанови про адміністративне правопорушення, яке компенсує скасування довідки про аварію.

Дивіться також: чи Можна знімати інспектора ДПС на відеокамеру: Офіційне роз’яснення

Як пояснив Уфімцев, проблема після скасування довідки полягає в тому, що не вистачає ряду полів, які потрібні страховикам по врегулюванню збитків. «ГИБДД інформацію підготувала для своїх підрозділів — вони хочуть розробити як якийсь вкладиш або додаток до цих документів — форма, в якій буде та частина інформації, яка потрібна страховикам: медосвідчення, відомості про водійському посвідченні, частина відомостей про потерпілого — в основному документи виписують на винуватця», — сказано директором РСА в інтерв’ю ТАСС.

Нагадаємо, що після набуття чинності з 20 жовтня в силу нового адміністративного регламенту ГИБДД у водіїв з’явилося безліч питань по нюансам роботи працівників на посадах, починаючи від можливості інспекторів зупиняти автомобілістів поза постів, закінчуючи нюансами оформлення аварії.

Проводилася навіть пряма лінія, де, зокрема, порушувались питання оформлення ДТП. Стаття: ГИБДД відповіла на головні питання по оформленню ДТП