Датчик масової витрати повітря: Ознаки несправності і вартість заміни

357

Чутливий датчик: Витратомір повітря в машині.

Витратомір повітря в автомобілі, як і всі компоненти в ньому, схильні дефектів. Цей електронний компонент у машині також називають ДМРВ – датчик масової витрати повітря. На жаль, незважаючи на сучасні технології цей датчик може досить швидко виходити з ладу, доставляючи масу проблем власникам автомобілів. Сьогодні ми пропонуємо дізнатися про витратомірі повітря у вашому автомобілі, а також про різних ознаках несправності ДМРВ, про причини його поломки і про вартість ремонту.

Чому цей датчик називається витратоміром повітря або датчик масової витрати повітря?

Справа в тому, що цей важливий датчик встановлюється, як правило, в систему впуску двигуна і розташовується між корпусом повітряного фільтра і дросельною заслінкою. Причому цим датчиком оснащуються як бензинові, так і дизельні автомобілі.

Датчик масової витрати повітря: Ознаки несправності і вартість заміниЗа допомогою витратоміра повітря електронний блок управління двигуном визначає масу всмоктуваного двигуном повітря. На основі даних з датчика електроніка регулює впорскування палива, яке в необхідній кількості, має бути змішане з вступникам киснем. Це дозволяє створювати в камері згоряння двигуна оптимальну паливну суміш для ідеального згоряння.

На жаль, датчик масової витрати повітря часто стає причиною появи помилок в електроніці автомобіля, що в підсумку позначається на роботі двигуна. Наприклад, якщо витратомір повітря в машині несправний, то двигун машини перестає працювати в оптимальному режимі. У результаті В більшості випадків мотор починає працювати в аварійному режимі, а на приладовій панелі з’являється попереджувальний значок “Чек двигуна”.

Головний мінус датчика масового витрати повітря, це його вартість. Наприклад, новий витратомір повітря може коштувати і 3000 рублів і навіть 30 000 рублів. Все, звичайно, залежить від марки і моделі автомобіля і від того, який ви хочете купити датчик — оригінал / неоригінал.

Але найчастіше вартість ДМРВ в середньому варіюється від 3750 – 12 000 рублів.

Датчик масової витрати повітря: Ознаки несправності і вартість заміни

На жаль, так як витратомір повітря є надзвичайно чутливим компонентом, то він часто може швидко виходити з ладу при неправильній установці. Саме тому ми не рекомендуємо самостійну заміну датчика.

До речі, заміна витратоміра в середньому займає від 15 до 60 хвилин.

І так як же працює датчик масової витрати повітря, які найбільш часті ознаки його несправності та що робити у випадку поломки?

1. Функція витратоміра повітря