Дивіться, як злочинці потрапляють всередину вантажівки на швидкості 80 км на годину

274

У Швеції спіймали банду, яка грабувала вантажівки під час руху.

Після того як у фільмі «Форсаж» був показаний оригінальний спосіб крадіжок з вантажних машин під час їх руху, цей вид злочинів став дуже популярний у всьому світі. Нещодавно у Швеції була знешкоджена чергова банда, яка довгий час промишляла на федеральних трасах. Злочинці звинувачують у крадіжках на суму 300 тис. доларів.

Влітку цього року в Швеції пройшла хвиля крадіжок з вантажних машин, що перевозять ноутбуки, смартфони та інші товари. Поліція з’ясувала, що всі крадіжки були здійснені прямо під час транспортування цінних товарів вантажним транспортом. Тобто злочинці на ходу проникали в кузов вантажівок і викрадали їх вміст.

Для затримання зловмисників силовики Швеції розмістили у вантажних автомобілях приховані відеокамери. Природно, для цього були обрані фури, що перевозили найбільш цінний вантаж. В результаті поліція Швеції не прогадала, і їй вдалося зловити послідовників героїв фільму «Форсаж».

Кримінальна банда була захоплена вночі в середині вересня. У трейлері вантажівки PostNord було встановлено кілька прихованих камер відеоспостереження. Вантажівка повинен був перевозити цінний вантаж. Але поліція прийняла рішення відправити вантаж іншою фурою.

Вантажівка з камерами був порожній. Далі фура вирушила за маршрутом, який спочатку був запланований для транспортування товарів. Природно, за вантажівкою пішов автофургон з поліцейськими, які в реальному часі спостерігали картинку з онлайн-камер, встановлених в кузові вантажівки.

У підсумку під час шляху поліцейські спостерігали на екрані планшета, як двері кузова вантажівки відкриваються і з капота позаду автомобіля, що йде в кузов вантажівки проникають зловмисники. Примітно, що в цей момент вантажівка рухалася зі швидкістю 80 км/год.

Далі злочинці, побачивши, що фура порожня, вирішили ретируватися. У цей момент поліцейські дали сигнал водієві фури зупинитися.

Природно, у зв’язку з гальмуванням фури злочинці не змогли вибратися з кузова і перебратися в автомобіль, що йде позаду вантажівки.

Так було затримано чергову банда, що спеціалізується на крадіжках з вантажних машин прямо під час їх руху по трасі.