Jaguar Land Rover змінить назви моделей

244

З 2018 року зустрічаємо нові позначення моделей на Ягуара та Ленд Ровер

Jaguar F-Type P380 AWD, компанія JLR приступила до ренеймінгу своїх нових моделей. Перші шпигунські фотографії вже з’явилися в інтернеті.

Дивіться також: 2017 Jaguar F-Pace: Тест-драйв ідеального кросовера

Всі нові автомобілі Jaguar Land Rover отримають оновлені позначення моделей, які будуть націлені на те, щоб було легше визначити види палива, на яких вони працюють, також акцент буде поставлений на потужності транспортних засобів. Зміни з’являться на моделях 2018 року вже в найближчі місяці. А первістком з новим позначенням стала недавня новинка кросовера Range Rover Velar. На цьому кросовері вже випробуваний новий формат.

З першого погляду здається, що позначення тільки більше заплутає покупців і нерівно дихають до англійських моделей споглядальників на дорозі. Що, а магічне буквено-цифрове зображення таке – P380? Насправді алгоритм розшифровки досить простий і логічний:

«P»- найменування позначає тип палива, в нашому випадку це бензин (petrol)

«380»- ні що інше як потужність, яка вимірюється в кінських силах.

Jaguar Land Rover змінить назви моделей

Ось і вся арифметика. За аналогією, 2.0 літрова чотирициліндрова модель буде йти під маркою P300, замість звичного для всіх сьогоднішнього позначення в класичному форматі.

Також наведемо приклад на основі Range Rover Velar, початкова дизельна версія якого отримає позначення D180, а топова бензинова модель з 3.0-літровим V6 буде назватися P380.

Jaguar I-Pace, який буде запущений у виробництво в наступному році і плагін – гібридні версії Range Rover і Range Rover Sport представлені на недавньому автосалоні у Франкфурті, введе третє і швидше за все четверте позначення з літерами «E» і «H». Принаймні це було б логічно.

Нагадаємо, що Audi також нещодавно оголосила про зміни у позначеннях своїх автомобілів. Номенклатура, втім, менш органічно вписується і трохи більш складна для сприйняття ніж на майбутніх моделях JLR. Щоб у ній розібратися, можете перейти на новину і почитати про експерименти в Audi: Audi планує перейменувати всі свої моделі

Навіщо вони це роблять? На наш погляд сенс перейменування у багатьох автовиробників один, не стільки упорядкувати модельний ряд, скільки відійти від прив’язки в позначенні моделі від об’єму двигунів. Оскільки мотори стають все компактніше і вже скоро настане момент, коли під капотом 5-Series від BMW можна буде зустріти 1.6 літровий двигун, що працює разом з електромотором, несолідно буде автобрендам загострювати на цьому увагу. А так як моделі з кожним роком при зменшенні обсягу движків стають дедалі потужнішими, це відмінний привід похвалитися напрацюваннями. Нехай всередині стоїть дволітровий мотор, зате він видає 300 коней, ось про це варто говорити!