Lada Vesta Rally Sprint, початок розробки

228

Почалася розробка ралійної версії Лада

Фотографія взята з пабліка ВК RCI News

Про те, що Lada отримає нову спортивну версію, стало відомо в кінці осені. Модель отримала інтригуючу назву «Vesta Rally Sprint». Як можна припустити з назви, спортивна, а вірніше околоспортивная модель, розрахована на використання в складних умовах поганих доріг, і, можливо, стане основою для ралійного автомобіля в аматорському дивізіоні.

Дивіться також: Лада переходить в ралі

Ранню осінню версію назвали «прототипом прототипу». Таким чином можна було чітко сказати, що її розробка на той момент ще навіть не починалася. Були зроблені перші начерки, змальований загальний шлях розвитку проекту і загострено увагу на змінах у спортивної моделі.

Основними змінами спортивної версії Лада стали збільшений кліренс, допрацьована підвіска, посилені амортизатори і обвіс покругу. Як ми писали раніше, новинка «обзаведеться оригінальною фірмовою розробкою – однотрубными гоночними амортизаторами, новою незалежною задньою підвіскою в основі якого лягли трикутні важелі».

Сьогодні надбанням громадськості завдяки паблику ВК «RCI News» стала інформація про початок великої роботи проектування новинки Lada в «залозі». Точніше сказати, почався «пластиліновий» етап виготовлення макета. Перші фотографії, на яких видно зміни представляємо на суд читачів:

Lada Vesta Rally Sprint, початок розробки

Lada Vesta Rally Sprint, початок розробки

Фотографії взяті з пабліка ВК RCI News

Презентація ралі – Лада заплановано на початок 2018 року. Даних про початок серійного виробництва моделі поки не називається. Також залишається загадкою тираж новинки. Імовірно, це буде вкрай дрібносерійне виробництво. Розробкою займаються компанії «Автопродукт» і «ArtForm».