Мерседес показав частину салону нового Гелендваген

252

Порівняння двох салонів Mercedes G-Class нового і старого покоління

Мерседес розробляє нову модель Гелендваген і щосили тестує її на дорогах невеликих німецьких міст. Нове покоління повинно в повній мірі переродити класичний військовий позашляховик і залишити його не тільки люксовим мегадорогим позашляховиком, але і привнести в його конструкцію побільше технологічних і сучасних рішень.

Дивіться також: Рестайлінг Mercedes S-класу: Знайди відмінності

Тепер до фотографій добре загримованою зовнішності німецького джипа додаються перші фотографії його інтер’єру, перші зображення якого з’явилися на нідерландському сайті AutoWeek.nl. Що ми маємо в новинці? Та те, що передня частина, так звана «торпедо» повністю зміниться у порівнянні зі своїм рестайлінговим попередником.

Погляньте на два фотографії пліч-о-пліч. Зліва макетна версія новинки, праворуч серійна передня панель серійної моделі.

Мерседес показав частину салону нового ГелендвагенМерседес показав частину салону нового Гелендваген

Як видно на зображеннях пропорції салону залишилися. Все таке ж кондовим, важке і квадратне. Масивний бардачку, рукоятка з боку переднього пасажира залишилася на своєму місці, загальний стиль і форма також, як і раніше не викликають сумнівів, перед нами нутрощі G-Class.

Але ось деталі перероблені серйозно.

Мерседес показав частину салону нового ГелендвагенМерседес показав частину салону нового Гелендваген

Першим в очі впадає величезна горизонтально орієнтована центральна консоль, яка об’єднала аналогові прилади з водійської сторони і великий простяглося по горизонту РК дисплей в 12.3 дюйма (більше iPad!). Монолітна конструкція під загальним козирком перегукується з версіями «прибирання», які ми бачимо сьогодні на S і E-Class.

Можливо подібності буде більше, якщо на топові версії позашляховика G-Class будуть встановлюватися не тільки аналогові, але і цифрові варіанти приладової панелі. На макеті цього не відображено.

Друга важлива деталь – кермо. Він змінився не тільки зовні, став елегантніше і явно приємніше на зовнішній вигляд, але і внутрішньо. Тепер зовні рульове колесо на новому Гелендвагене складно буде відрізнити від аналогів на легкових моделях, так і по функціоналу воно отримає безліч схожих елементів управління, наприклад, сенсорні вставки. Теж, але трохи раніше ми бачили на престижному флагмані – S-Класу.

Мерседес показав частину салону нового Гелендваген

Повітроводи охолодження і обігріву отримають загальну стилістику з лінійкою сучасних моделей Мерседес-Бенц. Вони стануть круглими, хромованими. Але по всій видимості будуть відрізнятися деталями.

Трохи нижче ліворуч звично розташовані «крутилки» освітлення та налаштування фар. Дизайн їх також був трохи перероблений.

І нарешті, центральна консоль. Вона стала мініатюрніша і лаконічніше. Більша частина функцій перейшла на сенсорний екран вище, тому нагромадження кнопок тут більше немає. Тільки найважливіше – годинник, кнопки включення блокувань та управління системою охолодження.

Схоже Мерседес вже зовсім скоро відкриє всі карти по новому позашляховику і зробить максимум для того щоб презентація пройшла пафосно і незабутньо.

Ну а ми можемо лише нагадати усі найважливіші дані відомі на сьогоднішній день про новинку. Хочете дізнатися? Значить, вам треба перейти на одну з наших попередніх статей:

2018 Mercedes-Benz G-класу: Друге покоління вже скоро

Нове покоління Мерседес Гелендваген було знято на відео

2018 Mercedes G-Class продовжує проходити тестування [Фото, відео]