Ось як швидко прибрати запотівання скла в машині

256

Колишній інженер НАСА пояснив, як в два рази швидше прибрати запотівання лобового скла.

Зима в самому розпалі після досить-таки теплої погоди в грудні в багатьох регіонах Росії. Це означає, що власники автомобілів знову будуть часто зустрічатися з запотівання стекол. Особливо лобового, що дуже заважає безпечній їзді. Що робити? Є безліч рішень цієї проблеми. Ось черговий лайфхак. На цей раз від колишнього інженера NASA.

Всі ми знаємо, що запотівання стекол автомобіля пов’язано з конденсатом вологи, якої в зимовий час в салоні машини предостатньо. Також ми знаємо, що якщо включити обігрів салону на повну, поставивши пічку на максимум, то можна осушити салон від зайвої вологи. Правда, потрібно чимало часу, перш ніж піч прогріє весь салон. А що робити, якщо лобове скло вашої машини запітніло і ви спізнюєтеся вранці на роботу? Як в такому випадку максимально швидко поліпшити видимість? Адже незручно і небезпечно вирушати в дорогу на автомобілі з затуманеним лобовим склом.

На цей випадок є цікавий лайфхак від колишнього інженера NASA і автора каналу на YouTube Марка Робера. Він розробив декілька простих порад, які допоможуть вам прибрати запотівання стекол (в першу чергу з лобового скла) з внутрішньої сторони в максимально короткий термін. Не вірите? Ні, це не казки, це наука.

У своєму шестиминутном відео він пояснює, з яких причин водяна пара всередині салону машини конденсується на лобовому склі в першу чергу. На жаль, відео англійською мовою і для його розуміння вам доведеться включити субтитри та їх переклад. Тим не менш усвідомити, про що йде мова, все-таки можна, благо пояснення Марка Робера прості і зрозумілі навіть будь-якому школяру.

Для наочності автор ролика провів ряд наукових експериментів, для того щоб з’ясувати, який спосіб усунення запотівання стекол в машині найшвидший. Наприклад, Марк Робер перевіряв швидкість усунення конденсату з лобового скла, експериментуючи з різними налаштуваннями системи кондиціонування повітря.

Ось як швидко прибрати запотівання скла в машині

У результаті колишній інженер NASA завдяки своїм експериментам встановив, який саме спосіб є самим кращим і швидким для того, щоб усунути запотівання скла в машині. Ось що ви повинні зробити:

  • – Встановіть швидкість обдування салону на максимальний режим
  • – Встановіть температуру охолодження на максимум
  • – Увімкніть кнопку A / C (кондиціонування повітря)
  • – Вимкніть рециркуляцію повітря в салоні
  • – Відкрийте вікна в машині

Чому саме ця послідовність дій призводить до швидкого усунення запотівання лобового скла? Дивіться відео, в якому його автор пояснює з наукової точки зору.