Перші фотографії Лада Веста зі 150 л з під капотом

231

Lada Vesta Sport отримає мотор в 150 л. с.

Могутня Лада – мрія сотень тисяч шанувальників російської марки. З кожним роком армія фанатів вітчизняного автогіганта поповнює свої ряди. Воно й зрозуміло, люди поступово почали знову довіряти нашому автовиробникові, вірити, що скоро або у віддаленій перспективі автопромисловість Росії встане в один ряд з іншими заслуженими світовими брендами.

Подумайте секунду і скажіть, чого не вистачає Лада Веста найбільше? Саме перше що приходить на розум? Потужності! Саме потужності моделі не додали конструктори. Це основна претензія, яку раз у раз повторюють видеоблоггеры тестували модель в польових умовах. Схоже, бажання народні почали здійснюватися.

У паблике ВК RCI News сьогодні з’явилися унікальні фотографії прототипу Vesta під капотом якого розмістився форсований двигун. Точніше сказати, проходять обкатку два варіанти найпопулярніших моторів.

Перші фотографії Лада Веста зі 150 л з під капотом

Концепт з ММА 2016 року

Це 1.8 літровий силовий агрегат під індексом ВАЗ-21179. Найцікавіший форсований двигун до 149 к. с. Форсування вдалося досягти установкою перероблених розподільних валів, перенастроюванням впуску і випуску, а також налаштуванням моторів.

Друга модель отримає звичний 1.6 літровий силовий агрегат з незвичною віддачею в 140 л. с.

Щоб підкреслити унікальність моделі розробники вдалися до ряду стандартних доробок зовнішності. За даними RCI News, автомобіль буде відрізнятися оригінальними 17-дюймовими легкосплавними дисками (зверніть увагу на фотографію коліс, там п’ять кріпильних болтів, замість звичних чотирьох), більш потужними дисковими гальмами на задній осі, спортивним обвісом по колу (нові передній і задній бампера, бічні «спідниці» на пороги і спойлер на багажнику, бічні дзеркала), а також чіпкою гумою Continental.

Перші фотографії Лада Веста зі 150 л з під капотом

На доводочном прототипі дах пофарбована в чорний колір, бортові виштамповки обіграні «спортивними» наклейками.

Дивіться також: Лада переходить в ралі

З більш глибокого тюнінгу, крім моторів, на «спортивну» модель будуть встановлюватися пружини і амортизатори з поліпшеними характеристиками, підвіска зі спортивними настройками. Буде зменшений кліренс. Потужні версії моторів будуть агрегатуватися з посиленою КПП.

Перші фотографії Лада Веста зі 150 л з під капотом

Концепт з ММА 2016 року

«У салоні спортивної “Вести” на відміну від серійного седана будуть встановлені нові сидіння з бічною підтримкою покращеної, яскравою прострочуванням і нашивками «Vesta Sport»», йдеться в паблике ВК.

Ось такі цікаві новини! Ах так, мало не забули! 1.8 літровий двигун може бути «раскочегарен» до 180 л. с.!!! Про це розмірковують офіційні представили Лада. Чи зважаться?

Lada Vesta Sport піде в серію початку 2018 року. У продажу потужна модель з’явиться в квітні наступного року.