Продавати преміальні автомобілі виявилося вигідніше

213

Ось скільки різні сегменти автомобілів принесли автовиробникам грошей

Аналітичне агентство «Автостат» розклала «по поличках», вірніше за сегментами, які автомобілі і якої вартості найбільш часто купувалися росіянами в 2017 році і скільки прибутку ці продажі принесли автовиробникам, опублікувавши дані з продажу одиниць і виручки за календарний рік.

Продавати преміальні автомобілі виявилося вигідніше

Так, найбільша частка продажів у минулому році, за даними аналітиків «Автостат», припала на автомобілі вартістю від 600 до 1.0 млн рублів (сюди входять всі найпопулярніші бюджетні вітчизняні та зарубіжні моделі автомобілів). Цей сегмент становить 40.1% від загальної кількості проданих автомобілів (1.475.704 одиниць, за даними агентства. Нагадаємо, що статистика відомої «Асоціації європейського бізнесу» трохи відрізняється в сторону збільшення – за їхніми підрахунками, в Росії за 2017 рік було продано 1.595.737 штук).

Дивіться також: Автомобілізація Росії пішла на спад початку 2017 року

Що стосується виручки, за минулий рік вона склала 1.970.1 млрд рублів – 40% відповідають 22.4% від загальної суми. Не найкращий результат по прибутковості в дослідженні.

Продавати преміальні автомобілі виявилося вигідніше

Якщо привести в приклад найбільш прибутковий сегмент легкових автомобілів, який отримав найбільшу кількість банкнот і, відповідно, посів 45.1% місткості всього ринку, це престижні і преміальні автомобілі вартістю понад 1,8 млн рублів. Незважаючи на непросте економічне становище у країні, раптово частка продажів престижних іномарок склала 19.2%. Це другий результат у кількісному еквіваленті!

Також у аналітичне дослідження потрапили ще три сегменти: вартістю до 600 тис. рублів, від 1.0 до 1.4 млн і від 1.4 до 1.8 млн рублів.

Частка продажів по цінових сегментах:

Автомобілі до 600 тис. рублів – 13.6%

Авто від 1.0 до 1.4 млн рублів – 14.5%

Машини від 1.4 до 1.8 млн рублів – 12.6%

Частка виручки за ціновими сегментами:

Незважаючи на найнижчі показники продажів, автомобілі вартістю від 1.4 до 1.8 млн рублів в грошовому еквіваленті принесли 15.5% – перше місце в завершальній трійці.

Продавати преміальні автомобілі виявилося вигідніше

Друге місце зайняли машини вартістю від 1.0 до 1.4 млн. рублів з показником 12% рівно.

Найменшу прибуток показали автомобілі, вартість яких не перевищує 600 тис. рублів – всього 5% від загальної виручки.

Дивіться також: Чому сучасні кросовери і позашляховики безглузді

Таким чином, найбільшу прибуток автовиробникам продовжують приносити преміальні і дуже дорогі машини при найменших обсягах продажів. Бюджетні моделі беруть обсягами, але їм до прибутковості ще дуже далеко.