Росіянам спишуть борги по транспортному податку

236

Заборгованість по транспортному податку спишуть з нового року

——————————————————————————————

Закон прийнятий Державною Думою РФ 21 грудня 2017 року

Підписано Радою Федерації РФ 26 грудня 2017 року

Підписаний Президентом РФ 28 грудня 2017 року (http://kremlin.ru/acts/news/56541)

Опубліковано…

!!! Детальніше…

БОРГИ ПО МАЙНОВИХ ПОДАТКАХ СПИШУТЬ В 2018 РОЦІ. БОРГИ БУДУТЬ СПИСАНІ ПОДАТКОВОЮ СЛУЖБОЮ САМОСТІЙНО. ХОДИТИ І ПОДАВАТИ ЗАЯВИ НЕМАЄ НЕОБХІДНОСТІ!!!

!!! Детальніше…

——————————————————————————————

Сьогодні на розгляд Держдуми виноситься документ, спрямований на одночасне зменшення податкового навантаження на категорію громадян, які ці податки не потягнули. А саме з боржників спишуть так звані «безнадійні борги» по податках.

Дивіться також: Сплата транспортного податку авансом – вже скоро

Розробники поправок запевняють, що документ повинен заробити в найкоротші терміни і вже з першого дня нового року поправки до Податкового кодексу вступлять в силу. А як інакше, адже за прийняття змін виступив президент Володимир Путін.

Напрямок списання боргів досить широко: це і заборгованості ІП, і різноманітні майнові податки. Але що найголовніше для нас, автомобілістів, списанню підлягає транспортний податок.

Згідно з чинним законодавством борги по транспортному податку можуть списати тільки за несплачені майнові податки до 1 січня 2015 року. Таким чином, росіянам пробачать тільки ті борги, які накопичилися з транспортного податку, які утворилися до 01.01.15. Також «згорить» заборгованість по пені, нарахованих за недоїмку з боргу трирічної давності.

Росіянам спишуть борги по транспортному податку

Нагадуємо читачам, що у податківців є право вимагати борги по майнових податках тільки протягом 3 років. Далі згідно із законом спливає строк давності, за межами якого фіскальний орган не може законним способом вимагати сплати податків. Втім, це не говорить про те, що у боржника борг буде списаний.

Списанню підлягає близько 41 млрд рублів безнадійних боргів. Безнадійна заборгованість громадян – це така заборгованість, яку податкові органи не змогли пред’явити у вигляді позову громадянину або, як ми писали вище, у якої закінчився термін давності по сплаті.

Дивіться також: Як зняти обмеження на реєстрацію автомобіля

Підкреслюється, що врегулювання заборгованості планується здійснити без залучення боржника, тобто без бюрократичних зволікань. Ні в які податкові органи та інспекції громадянин звертатися не має, борги спишуть «без участі платника податків».