Самі круті поліцейські машини в світі

765

Топ найцікавіших у світі автомобілів поліції.

Що ви відчуваєте, коли бачите в дзеркалі заднього виду поліцейський автомобіль? Нічого? А чи знаєте ви, що велика частина водіїв у всьому світі в цей момент безпричинно починає нервувати і т. п.? Чому так відбувається? Вся справа в тому, що бажають зайвий раз поспілкуватися з поліцейськими, як правило, немає, оскільки часто це спілкування закінчується штрафом за порушення ПДР.

Дивіться також: Поліцейські автомобілі з 25 країн світу

Але, незважаючи на наші побоювання від одного тільки виду поліцейських автомобілів, службові транспорт силових органів завжди привертає нашу увагу. Особливо якщо ми бачимо поліцію або дорожню інспекцію на не зовсім звичайному автомобілі. На жаль, як в Росії, так і в багатьох зарубіжних країнах поліція і Дпсівці їздять на звичайних, нічим не привабливих автомобілях.

Але трапляються і винятки. Наприклад, в деяких країнах в якості поліцейського транспорту ви можете побачити ексклюзивні авто. Ми зібрали для вас найцікавіші автомобілі поліції зі всього світу.

Поліція Німеччини: Brabus Rocket

Самі круті поліцейські машини в світі

На думку тюнінг-ательє Brabus, модифіковані автомобілі поліції не допоможуть силовим органам при погоні. Саме на цей випадок компанія Brabus створила тюнінг-версію Mercedes-Benz для правоохоронців. Машина отримала твін-турбо двигун V12 потужністю 720 к. с.

Поліція Великобританії: Lotus Esprit

Самі круті поліцейські машини в світі

В графстві Норфолк на сході Англії у свій час ви могли побачити поліцейський суперкар Lotus Esprit. Правда, зараз він практично не використовується для потреб поліції. До речі, цей автомобіль призначався не тільки для оперативних служб поліції, а для громадських заходів. Спорткар використовувався в 90-х роках.

Поліція Великобританії: Mitsubishi Evo X

Самі круті поліцейські машини в світі

Поліція Південного Йоркшира додала в свій гараж до Mitsubishi Evo VIII і IX десяте покоління потужного авто.

Поліція Австралії: Porsche Panamera

Самі круті поліцейські машини в світі

На півдні-сході Австралії у штаті Новий Південний Уельс в користуванні поліції є незвичайний автомобіль. Мова йде про Porsche Panamera. До речі, це не єдина машина Porsche в автопарку силових органів Австралії. Правда, і офіційним транспортним засобом поліції цей спорткар не є.

Поліція Австралії: Porsche 911

Самі круті поліцейські машини в світі

Ось ще одна поліцейська машина Австралії.

Поліція Австралії: Lexus RC F

Самі круті поліцейські машини в світі

І ще один спорткар з поліції Австралії. Мова йде про 467-сильному Lexus RC F, оснащеному двигуном V8.

Поліція Австралії: Mercedes-Benz AMG GLE63

Самі круті поліцейські машини в світі

У штаті Вікторія поліцейські їздять на зарядженому Mercedes-Benz.

Поліція Австралії: Mercedes-Benz AMG E43

Самі круті поліцейські машини в світі

А як вам цей поліцейський автомобіль, оснащений турбованим 3,0-літровим мотором V6 потужністю 396 к. с.?

Поліція Італії: Ferrari 458

Самі круті поліцейські машини в світі

Коли в Італії був заарештований один з босів італійської мафії, поліція конфіскувала його спорткар Ferrari 458 Spyder. Далі поліцейські вирішили деякий час використовувати його у своїх цілях, щоб дати зрозуміти, що за злочини рано чи пізно доведеться відповідати і платити.

Поліція Італії: Land Rover Discovery

Самі круті поліцейські машини в світі

Гараж італійських карабінерів містить безліч різних позашляховиків, в тому числі Land Rover Defender і Discovery. Переважно ці машини використовуються в Альпах в зимовий час. Так що навряд чи ви зустрінете їх у містах Італії. Також ці машини італійські поліцейські вважають за краще для пересування на островах Сардинія і Сицилія, де дороги більше підходять для позашляховиків.

Поліція Італії: Lamborghini Huracan

Самі круті поліцейські машини в світі

Італійська поліція була у свій час відома ексклюзивними суперкарами, що патрулюють вулиці міст. Мова йде про Lamborghini Gallardo. Зараз замість цих спорткарів в Італії використовується кілька Lamborghini Huracan.

Поліція Італії: Alfa Romeo Giulia QV

Самі круті поліцейські машини в світі

Ось ще один цікавий автомобіль поліції Італії. Ця версія має 510 к. с. З 0-100 км/год машина розганяється всього за 3,9 секунди.

Поліція Німеччини: BMW 428i

Самі круті поліцейські машини в світі

У Німеччині існує висока культура тюнінгу автомобілів. Але не всі авто в Німеччині отримують розумний тюнінг. Нерідко власники тюнінг автомобілів порушують закон, вносячи в автомобілі зміни, що не відповідають діючим в країні нормам безпеки. Прагнучи спонукати автовласників проводити адекватні удосконалення, влада Німеччини і багато автомобільні компанії часто пропагують тюнінг автомобілів з законними змінами. Наприклад, компанія AC Schnitzer випустила тюнінг-версію BMW 428i для поліції, чиї модифікації не йдуть врозріз із законом. Машина оснащена 2,0-літровим модифікованим мотором потужністю 290 л. с.

Поліція Німеччини: Chevrolet Corvette

Самі круті поліцейські машини в світі

Що стосується німецьких поліцейських автомобілів, то, напевно, це нікого не дивує, чому найчастіше в поліції можна зустріти автомобілі німецьких брендів. Але коли на дорозі в Німеччині зустрічається американський автомобіль поліції, це, швидше за все, вразить навіть туриста. Наприклад, на багатьох шосе ви можете побачити поліцейський Chevrolet Corvette Stingray, який ідеально підходить для патрулювання на швидкісних автобанах Німеччини. Завдяки 6,0-літровому мотору V8 від цього поліцейського авто ніхто не сховається.

Поліція Німеччини: Volkswagen Golf R

Самі круті поліцейські машини в світі

Ось ще один потужний поліцейський автомобіль Німеччини. Це VW Golf R, який пройшов тюнінг в компанії Oettinger. Після модифікації машина придбала потужність в 400 л. с. Також автомобіль отримав більш великі гальма, комплект аэрообвеса і нові великі колісні диски.

Поліція Німеччини: BMW 530d

Самі круті поліцейські машини в світі

Ніде в світі ви не знайдете стільки поліцейських автомобілів без зовнішніх розпізнавальних знаків, крім як у Німеччині. Найпопулярнішим автомобілем поліції без зовнішніх знаків є BMW 530d.

Поліція Китаю: Nissan Rui Qi

Самі круті поліцейські машини в світі

Позашляховик Nissan Rui Qi розроблений для ринку Китаю на базі моделі Nissan Navara. Незвичайні пропорції кузова Nissan Rui Qi роблять салон достатньо просторим, що ідеально підходить для органів поліції.

Поліція Китаю: Volkswagen Passat

Самі круті поліцейські машини в світі

Ви не повірите, але Volkswagen Passat є найпоширенішим поліцейським автомобілем в Китаї. У свій час німецький автобренд продавав на ринку Китаю відразу три покоління VW Passat. У тому числі масово машини продавалися поліцейського відомства. На фотографії перед вами модель Passat Lingyu. Ви, напевно, бачите, що це не зовсім той Passat, до якого ми звикли. І це дійсно так. Перед вами модифікований Passat спеціально для ринку Китаю, який схожий на перше покоління Skoda Superb.

Поліція США: Chevrolet Caprice PPV (США)

Самі круті поліцейські машини в світі

Перед вами поліцейський американський автомобіль з австралійським акцентом. Справа в тому, що компанія General Motors вчасно зрозуміла, що потрібно випустити на ринок заміну Ford Crown Victoria, які раніше масово використовувалися поліцією США. Але ні одне з американських підрозділів не могло випустити відповідний автомобіль. У підсумку GM попросила виготовити автомобіль для поліції компанії Holden. Так на світ з’явився Chevrolet Caprice, який, по суті, є Holden Caprice. Але виробництво цієї машини завершилося разом із закриттям в Австралії заводу Holden.

Поліція США: Smart Fortwo

Самі круті поліцейські машини в світі

Департамент поліції міста Нью-Йорк в 2016 році до свого автопарку додав міні-автомобілі Smart Fortwo.

Поліція США: BMW i3

Самі круті поліцейські машини в світі

Компактна, швидка і дуже економічна BMW i3 була прийнята в парк поліції США багатьох штатів. Ця машина виявилася ідеальною для патрулювання вулиць великих міст. Перед вам один із 100 електричних BMW i8, які були замовлені для поліції Лос-Анджелеса.

Поліція США: Ford F-150

Самі круті поліцейські машини в світі

Самий продаваний в Америці позашляховик-пікап також використовується і поліцією США. До речі, це єдиний позашляховик-пікап, який служить у поліції. Для поліції компанія Ford поставляє пікапи F-150, оснащені 3,5-літровими бензиновими моторами V6 потужністю 375 к. с.

Навесні 2018 року в поліцію почнуть діяти оновлені моделі.

Поліція США: Ford Mustang

Самі круті поліцейські машини в світі

Американська тюнінгова компанія Steeda Autosport вже більше 20 років постачає поліцію США маркованими та немаркованими поліцейськими машинами. Так, у 2016 році Steeda Autosport почала постачання поліцейських автомобілів Ford Mustang Interceptor, які поставляються як з турбонагнітачами, так і без них. Без турбіни потужність автомобілів становить 490 л. с. (V8). З турбонагнітачем машини розвивають потужність в 777 л. с.

Поліція Росії: Лада 2107

Самі круті поліцейські машини в світі

В нашій країні на відміну від багатьох інших країн немає єдиного автомобіля поліції. Але найпоширенішим автомобілем, який зараз використовується різними поліцейськими відомствами, є Ваз-2107. Щоправда, у великих містах вітчизняним Ладів вже давно прийшли на заміну різні імпортні автомобілі. Так що побачити поліцейських на Ваз-2107 у великих містах тепер можна рідко. Частіше ви побачите поліцію на Форд Фокусах.

Дивіться також: найпотужніші поліцейські автомобілі в світі

Тим не менш ВАЗ-2107 раніше в масштабах країни залишається найпопулярнішим поліцейським автомобілем.

Поліція Швейцарії: Nissan Leaf

Самі круті поліцейські машини в світі

Не завжди в поліції використовують потужні автомобілі. Наприклад, у Швейцарії поліцейські їздять на електрокарах Nissan Leaf в цілях збереження екології міста. Ці машини популярні в Женеві. Також цю модель використовують поліцейські та інших країн, таких як Великобританія, Португалія, Німеччина і Північна Америка.

Поліція Чеської Республіки: BMW i8

Самі круті поліцейські машини в світі

Для того щоб зрозуміти, чи потрібен спорткар поліції Чехії, силове відомство взяло BMW i8 для тривалого тесту. Спорткар тестувався поліцією протягом 6 місяців і проїхав 20 000 км. Але вже через місяць після початку тесту автомобіль потрапив в аварію з вини поліцейського, який не впорався з керуванням через перевищення швидкості. В результаті було прийнято рішення, що цей спорткар не підходить для служб поліції.

Поліція Угорщини: Audi TT

Самі круті поліцейські машини в світі

Коли Ауді ТТ вперше вийшла на ринок, її відразу придивився поліцейське відомство Угорщини. Цей родстер був потрібен для того, щоб встигати за швидкими німецькими автомобілями, чиї власники часто порушують Правила дорожнього руху на дорогах Угорщини.

Поліція Японії: Nissan 370Z

Самі круті поліцейські машини в світі

Ви навряд чи знайдете в Японії закордонні автомобілі поліції. Більшість японських поліцейських патрулюють вулиці міст на автомобілях вітчизняного виробництва. Наприклад, компанія Nissan випустила для поліції спеціальні версії споткара 370Z Nismo (350 к. с.). Три автомобіля зараз використовуються поліцією Токіо.

Поліція ОАЕ (Дубай): Brabus G-Class

Самі круті поліцейські машини в світі

У Дубаї протягом багатьох років у поліції був задіяний ряд дорогих, розкішних автомобілів. І хоча для ОАЕ це не дивно, все-таки бачити на дорогах деякі рідкісні екземпляри поліцейських автомобілів досить-таки незвично. Наприклад, на вулицях Дубая ви можете зустріти тюнінговий позашляховик Brabus G-класу потужністю 690 л. с. Як бачите, цій машині досить легко не лише наздогнати порушником закону в місті, але і спокійно наздогнати будь-який автомобіль в піщаних дюнах.

Поліція ОАЕ (Дубай): Nissan GTR

Самі круті поліцейські машини в світі

Nissan GTR є частиною автопарку поліції в Абу-Дабі. Крім Nissan правоохоронці використовують Rolls-Royce Phantom, Chevrolet Camaro.

Поліція ОАЕ (Дубай): Lamborghini Aventador

Самі круті поліцейські машини в світі

Є в арсеналі поліції Дубая і спорткари. Один з них – Lamborghini Aventador, який стоїть в гаражі поліції поряд з BMW i8, Audi R8 V10 і McLaren MP4-12C.

Поліція ОАЕ (Дубай): Porsche 918 Spyder

Самі круті поліцейські машини в світі

Коли ви переслідуєте людей, які керують одними з найшвидших автомобілів на планеті, то вам для цього потрібен досить специфічний набір спорткарів. Ось чому у поліції Дубая є такі автомобілі, як Aston Martin One-77, Bentley Continental GT і цей Porsche 918 Spyder.

Поліція ОАЕ (Дубай): Bugatti Veyron

Самі круті поліцейські машини в світі

Ми не знаємо, наскільки добре навчені водії в поліції Дубая, але, по всій видимості, вони проходять спеціальну підготовку, перш ніж сісти за кермо Bugatti Veyron. Адже цей спорткар не прощає помилок.

Поліція ОАЕ (Дубай): Lykan Hypersport

Самі круті поліцейські машини в світі

Нещодавно поліція Дубая до своєму ексклюзивному автопарку додала рідкісний гіперкар обмеженої серії. Мова йде про Lykan Hypersport вартістю 3,4 млн доларів.

Поліція Нідерландів: Spyker

Самі круті поліцейські машини в світі

Як ми знаємо, в Голландії не так багато місцевих виробників. Але тим не менш вони є. Наприклад, компанія Spyker, що випускає ексклюзивні спортивні автомобілі, у тому числі і для потреб поліції. Ця машина оснащується 4,2-літровим V8 мотором Audi.

Поліція Швеції: Volvo V90

Самі круті поліцейські машини в світі

У 1929 році, всього через два роки після того, як компанія Volvo почала продавати свій перший автомобіль, бренд став офіційно поставляти свою продукцію поліції Швеції. Поставки йдуть до цих пір. Остання нова модель створена для поліції Швеції. Мова йде про Volvo V90, яка отримала 9,2 бала з 10 за швидкість гальмування, за інформативність рульового управління і т. п.

Поліція Франції: Renault Megane RS

Самі круті поліцейські машини в світі

Renault Megane RS жандармерії – звичайне явище на французьких дорогах, яка краще підходить, ніж 90-сильні Peugeot Partner, також поширені в поліції Франції.