Що робила російська швидка допомога в Стокгольмі

249

Жителів Стокгольма налякав російський мікроавтобус швидкої допомоги.

5 грудня в твіттері жителя Стокгольма з’явився пост з фотографією російського автомобіля швидкої допомоги, яку автор знімка побачив на вулиці свого міста. Примітно, що автора знімка здивував не тільки автомобіль з російськими номерними знаками, але і російські медики, які надавали комусь допомогу на одній з вулиць Стокгольма. Що це було? Що робила наша швидка допомога у столиці Швеції?

Після повідомлення в мережі почалося бурхливе обговорення цієї фотографії. Всіх цікавило питання, що роблять російські медики на вулицях Стокгольма і чому вони надають медичну допомогу якійсь людині.

Дійшло до того, що представник російського посольства в Стокгольмі повідомив, що не володіє інформацією про офіційному присутності російських медичних автомобілів швидкої допомоги у Швеції.

Через деякий час з’ясувалося, що робив мікроавтобус швидкої допомоги на вулицях Стокгольма. Виявилося, що цей автомобіль належить комерційної медичній клініці. Ця машина разом з бригадою медиків прибула в Стокгольм з Санкт-Петербурга, для того щоб забрати росіянина в рамках страхового випадку.

Найцікавіше, що коли автомобіль швидкої допомоги приїхав у Стокгольм, російських медиків зупинили перехожі і попросили їх допомогти людині, яким з якоїсь причини стало погано.

У підсумку наші медпрацівники надали першу допомогу людині, і дочекавшись місцевої карети швидкої допомоги, вирушили далі за адресою де перебував росіянин, якого потрібно було перевезти в Росію.

Найцікавіше, що як раз в той момент, коли наші медичні працівники надавали першу допомогу людині їх і сфотографував автор фото.

Що робила російська швидка допомога в Стокгольмі Ось відстань між Санкт-Петербургом і Стокгольмом

Далі, він розмістив твіт у своєму блозі, засмутившись питанням, що робить російська “швидка допомога” в Стокгольмі. У підсумку пост в твіттері став популярним, спонукавши бурхливе обговорення цього знімка з російської швидкої.

З одного боку, в цій новині немає нічого особливого. Але з іншого боку, звичайно, мешканцям Стокгольма було дуже цікаво дізнатися навіщо в Швеції приїхала «швидка допомога». Адже погодьтеся якщо на вулиці Москви або будь-якого міста ми з вами побачили б німецьку карету «швидкої допомоги» з європейськими номерними знаками або б ще хлеще побачили б американську «швидку», то ми думаємо півкраїни б обговорювало б цю новину.