Скайдайвери повторили небезпечний трюк з фільму Форсаж

260

Вистрибнути з літака на машині і вижити

Якщо ви не є членом команди Домініко Торетто, вам, напевно, навряд чи варто вистрибувати з літака сидячи в автомобілі. А адже саме такий трюк виконала команда скайдайверів на чолі з ветераном стрибків з літаків і виконання різноманітних трюків, Костянтином Петрийчуком. Небезпечно це було? Звичайно, дуже небезпечно!

Дивіться також: У зйомках Форсаж-7 використовувалися реальні автомобілі, які скинули з літака

Стрибок відбувся над випаленої пекучим сонцем пусткою Арізони. Автомобіль невизначеною марки, з внесеними в його конструкцію деякими аеродинамічними доробками (днище було заварено листами металу, щоб стабілізувати політ, а жорсткі, гострі частини машини були обгорнуті товстим шаром поролону і ізоляційної стрічки, щоб не травмувати спортсменів-екстремалів).

Загалом політ пройшов успішно. Всі залишилися цілі. Всі, крім машини, на неї звичайно ж парашута виділено не було і приземлення тонни металу на швидкості вільного падіння було дуже жорстким.

Єдине, що трохи порушив ідилію, абсолютно непередбачувану поведінку автомобіля під час польоту. Варто було повітряному потоку вдарити у днищі автомобіля під неправильним кутом, як всі спортсмени відцентровою силою було розкидано по різні сторони.

“Це було схоже на катання на американських гірках по невидимій трасі!”, заявив один з учасників божевільного родео. Непоганий спосіб проілюструвати досвід.

Згідно опису до відео, не обійшлося без травм. На щастя вони були незначними.

На самому початку екстремального трюку, через кілька секунд після того, як машина випала з літака, один з штовхали її асистентів дуже небезпечно пролетів вздовж борту, зіткнувшись з металевими частинами в польоті. До щастя і йому пощастило, відбувся легкими ушкодженнями. Зламаних кісток немає.

Ще один небезпечний момент настав після «автоматичного катапультування» з автомобіля, коли всі парашутисти були викинуті з салону, після початку його безконтрольного обертання. Пару ударів і синців все ж були завдані учасникам і в ці частки секунди.

Загалом, не варто повторювати цього будинку. А так, все в порядку!