Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

341

Випробування зимових шин для невеликих кросоверів.

Пропонуємо вам огляд випробувань зимових шин, призначених для невеликих повнопривідних позашляховиків і кросоверів.

Як ви думаєте, коли на більшій території Росії та Європи ще тільки осінь і сніг ще очікується як мінімум через місяць, де можна провести випробування зимових шин? Звичайно, відправитися в Північну Скандинавію. Наприклад, в Лапландію, де вечорами осінні бурі часто приносять снігопади.

Природно на Європейській території восени ви не знайдете кращого місця для тестування нової зимової гуми. Також, завдяки ранньому тесту можна провести завчасно випробування тієї чи іншої гуми, щоб перед початком зимового сезону дати споживачам повну інформацію про нових покришках, представлених у продажу в наші дні.

Отже, ми вже розповіли вам докладно про тестах зимових шин для легкових автомобілів, проведені німецьким автожурналом AutoBild. Сьогодні ми публікуємо черговий звіт про черговому випробуванні зимових покришок. На цей раз фахівці автожурналу вирушили до Лапландії, щоб перевірити зимову гуму для кросоверів і позашляховиків.

Дослідження зимових шин 225/55 R17

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Для тесту було взято 10 комплектів гуми розміру 225/55 R17 різних брендів в різних цінових сегментах, включаючи продукцію провідних світових виробників шин.

Щоб тест був більш цікавим, фахівці Autobild взяли для тестування, як дорогі покришки світових брендів, так і дешеві. Наприклад, у тесті брала участь гума китайського виробництва, вартість якої складає одну третину від вартості Michelin або Bridgestone.

Для чого разом з дорогою гумою було проведено випробування дешевих покришок?

Це було зроблено навмисно, так як фахівці хотіли дізнатися, наскільки дешеві шини добре себе ведуть на зимовій дорозі порівняно з дорогою гумою.

Найцікавіше, що під час тестування, у результаті з’ясувалося, що дешева китайська гума за деякими параметрами навіть трохи перевершує такі шини як Goodyear, Continental. Але це і логічно, оскільки тестування зимових шин для кросоверів проводилося за багатьма параметрами і відповідно навіть китайська гума не могла бути поганою у всіх тестах.

Інакше ці покришки не були б допущені для продажу в Європі. Але про це нижче.

Випробування зимової гуми: Дорожче не означає, що якісніше і краще

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Ну, ось і настає зимовий період часу, коли кожному власникові автомобіля доведеться міняти літню гуму на зимову. Для багатьох автолюбителів зміна гуми це цілий головний біль, оскільки деяким з нас доведеться купувати нові покришки.

Яку гуму купити при тому розмаїтті на ринку? Найдорожчу? Але чи вона зможе відповідати всім тим характеристикам, так необхідних в зимових умовах?

Наприклад, зможе зимова гума забезпечувати максимальне зчеплення як не снігу, так і на мокрій дорозі? Щоб отримати відповіді на всі питання, фахівці AutoBild і проводять щорічні тести покришок в Лапландії напередодні зимового сезону.

Під час зимових тестів фахівці перевіряють зимову гуму на довжину гальмівного шляху, як на мокрому асфальті, так і на снігу. Зокрема, перевіряється стійкість покришок до аквапланування, а також надійність зчеплення з дорожньою поверхнею при проходженні поворотів.

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Крім того, під час випробувань зимових шин, перевіряється опір коченню, яке безпосередньо впливає на витрату палива автомобіля.

Варто відзначити, що останній показник хоч і не відноситься безпосередньо до безпеки шин, але, тим не менш, дуже важливий, оскільки показує споживачам, скільки грошей вони можуть заощадити, купивши покришки, які дозволяють економити паливо в зимовий час. Для багатьох автолюбителів це дуже важливо.

На жаль, останні тести зимових шин, проведених німецькими виробниками, стали показувати, що раніше працює формула “чим дорожче гума, тим краще”, почала давати збій. Сьогодні на ринку представлений величезний вибір шин від різних виробників. У тому числі, як на європейському, так і на російському ринку в останні роки з’явилося безліч невідомих споживачам брендів гуми.

Наприклад, сьогодні на російському ринку представлений великий вибір китайської і корейської гуми. І якщо раніше цей вид продукції ні як не міг змагатися з шинами провідних брендів, то сьогодні китайські і корейські виробників гуми часом стали пропонувати більш якісну продукцію, яка реально стала конкурувати з дорогими марками покришок.

Наприклад, фахівці журналу Autobild зазначили, що сьогодні навіть дорогі шини дивують під час тесту своїми слабкостями. Наприклад, покришки компанії Continental у більшості тестів показали результати вище середнього серед усіх покришок, які брали участь у випробуваннях.

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Але в тесті на гальмування на сухому асфальті (різке гальмування зі 100 км/год) резина Continental показала гальмівний шлях 47 метрів, що досить багато. Наприклад, в порівнянні з шинами Bridgestone, які в цьому ж тесті показали гальмівний шлях в 44,5 метрів.

Або ось ще приклад. Гума Michelin, яка вже десятиліття вважається кращою за багатьма параметрами (особливо, що стосується низького опору коченню) здивувала спеціалістів під час дослідження.

Так, під час зимового тіста, гума Michelin показала тільки посередні значення опору кочення і навіть явно відстає від дешевої гуми Kumho.

І це ще не все. Традиційно гума Bridgestone вважається однією з найкращою в світі. Під час тестування цієї гуми для кросоверів фахівці відзначили в багатьох тестах дуже хороші якості і характеристики цих шин.

Але і тут не обійшлося без несподіванок. Так, під час тесту на аквапланування зимова гума Bridgestone показала дивно низькі результати, які хоч і є прийнятними для безпеки на дорозі, але, тим не менш, це дивує, оскільки точно такі ж результати по акваплануванню, показала дешева китайська гума.

Які зимові шини для кросоверів найкраще гальмують на снігу?

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Напевно, ви вже зрозуміли, що в сезоні 2017/18 вам навряд чи вдасться, для свого невеликого кросовера, купити ідеальні зимові шини з тих, які брали участь в тесті AutoBild. Справа в тому у нашому світі немає нічого ідеального.

Це стосується і покришок, оскільки кожна шина завжди має свої як сильні, так і слабкі сторони.

Хоча відзначити все-таки переможця цих зимових тестів гуми варто. Мова йде про шинах Goodyear Ultra, які за сукупністю тестів стали переможцями, показавши кращий результат.

Ця гума як раз і близька до ідеалу для зимових умов експлуатації кросовера. Справа в тому, що тести показали, що ця гума відмінно поводиться на мокрій дорозі, забезпечуючи машині максимальне зчеплення. Також відмінно поводиться гума і на сухому асфальті і при різних гальмуваннях.

Але чому тоді гума Goodyear Ultra не ідеальна? Вся справа в тому, що ця гума не дуже тиха (якщо не сказати галаслива) і що важливо, вона дуже дорога.

Фахівці німецького журналу традиційно при тестах зимових шин люблять порівнювати результати випробувань з літніми шинами. Цей сезон також не став винятком і під час тестів зимових покришок фахівці на полігоні в Лапландії провели випробування і літніх шин. Для чого це було зроблено?

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Все просто. Це необхідно, щоб показати людям, наскільки небезпечно використовувати в зимовий час літню гуму. Адже погодьтеся, порівнюючи результати зимових шин з літніми покришками, більш детально можна побачити, як небезпечно використання літніх покришок в зимовий час.

Що ж відбувається, якщо взимку їздити на літній гумі. За результатами тестів з’ясувалося, що поки дорога мокра, то літня гума в принципі непогано поводиться на зимовій дорозі. Але як тільки вода замерзає і на дорозі з’являється сніг, то літня гума стає небезпечною.

Ось приклад тесту літніх шин на зимовій дорозі. Цифри прямо говорять самі за себе.

І так, на BMW була встановлена літня гума. Потім машину розігнали до 50 км/год і різко натиснув педаль гальма. У підсумку, на зимовій дорозі гальмівний шлях автомобіля з літніми покришками склав 57,9 метрів. І це з урахуванням активної роботи різних гальмівних систем.

Для порівняння: Найгірша резина від компанії Maxxis (ці шини в зимових тестах в цьому році показали найгірший результат) в цьому ж випробуванні показала гальмівний шлях 23,9 метра. Різниця, як бачите, величезна.

Якщо ж порівнювати гальмівний шлях BMW, оснащеної літньою гумою, з найкращою у цьому виді тесту, гумою «Pace» (Китай), то різниця в гальмівному шляху ще більш непристойна, так як китайські покришки в цьому виді випробувань показали довжину гальмівного шляху 22 метри.

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

В ув’язненні ось короткий огляд всіх десяти комплектів зимової гуми для кросоверів і позашляховиків, які пройшли зимові тестування.

Нумерація рейтингу дана з урахуванням місця, яке зайняли покришки в тестуванні. Тобто, 7-е місце в нашому списку означає, що гума, за результатами випробувань, проведених німецьким журналом AutoBild, зайняла 7-у сходинку в рейтингу.

Яка зимова гума краще (225/55 R17)?

—————————————————————————-

10) Pace Antarctica 5 (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Добре поводиться на снігу, доступна ціна, малошумна

Мінуси: Низька адгезія на сухій і мокрій дорозі, великий гальмівний шлях на мокрій дорозі, високий опір коченню

9) Maxxis Arctictrekker WP05 (101)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Відмінна захист від аквапланування, хороша адгезія на сухій дорозі, малошумна

Мінуси: Середній показник гальмування на мокрому і сухому асфальті, не дуже хороший гальмівний шлях на снігу, високий опір коченню, недостатність зчеплення з зимовою дорогою при поворотах автомобіля

8) Kumho Winter Craft WP71 (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Відмінне зчеплення на снігу при проходженні поворотів, вигідна ціна, безшумна

Мінуси: Не дуже гарні показники захисту від аквапланування, недостатнє зчеплення на мокрому асфальті, середні значення показника зчеплення з сухим асфальтом при поворотах автомобіля

7) Vredestein Wintrac Xtreme S (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Відмінні характеристики на мокрому асфальті (особливо при гальмуванні), низький рівень шуму

Мінуси: Середнє значення зчеплення з дорогою (у тому числі при проїзді поворотів (як на сухому асфальті, так і по снігу), високий опір коченню.

6) Hankook Winter Iwcept evo2 (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Хороші характеристики на снігу. Маленький гальмівний шлях на засніженій поверхні, прийнятна вартість

Мінуси: Великий гальмівний шлях на мокрій і сухій дорозі, не дуже хороший комфорт (трохи нижче середнього)

5) Bridgestone Blizzak LM001 (97 Н)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: На сухому асфальті гума поводиться майже як річна, хороша тяга на снігу, низький опір коченню

Мінуси: Середня захист від аквапланування, при проходженні поворотів на засніженій дорозі не дає гарного зчеплення

4) Pirelli Winter Sottozero 3 (101 V)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: На сухому і мокрому асфальті маленький гальмівний шлях на мокрій дорозі відмінне зчеплення навіть при проходженні поворотів на великій швидкості

Мінуси: Гучна, недостатня тяга на снігу

3) Michelin Alpin 5 (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Високі результати на снігу, хороша захист від аквапланування, маленький гальмівний шлях на мокрій дорозі

Мінуси: Не дуже хороші результати при гальмуванні на сухому асфальті, дуже велика вартість

2) Continental Winter Contact TS 850 P (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Високі результати на снігу (особливо на поворотах), безшумна

Мінуси: Середні значення при гальмуванні на сухому асфальті, середнє значення комфортності, висока ціна

1) Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 (97 H)

Тест зимових шин 2017 року для кросоверів: 225/55 R17

Плюси: Високі результати на снігу (особливо на поворотах), максимальний захист від аквапланування, відмінне зчеплення з мокрою дорогою, максимальний комфорт, відмінне рульове управління на зимовій дорозі (сухий асфальт)

Мінуси: Висока ціна, Шум