Водій несподівано втратив контроль над автомобілем

216

В чому помилка водія?

Дивіться відео жахливої аварії, в якій водій на швидкості більше 60 км/год , втратив контроль на слизькій зимовій дорозі. На жаль, власник авто не зміг зберегти машину на дорозі і полетівши в кювет перекинувся.

Як ви думаєте, в чому основна помилка водія? Звичайно ж в недотриманні правил дорожнього руху. Зверніть увагу, що водій порушив швидкісний режим на дорозі, де максимально дозволена швидкість становить 40 км/год.

Водій несподівано втратив контроль над автомобілем

Коли водій проїжджав дорожній знак обмеження швидкості 40 км/год, то його відео реєстратор показував швидкість 52 км/год. Далі незважаючи на слизьку дорогу водій збільшив швидкість машини. У результаті водій розігнався до 65 км/год.

Водій несподівано втратив контроль над автомобілем

Водій несподівано втратив контроль над автомобілем

Причому зауважте, що обмеження швидкості діє цілий рік. Відповідно на цій ділянці дороги навіть у літній час заборонено рухатися зі швидкістю понад 40 км/год. Природно, в зимовий час згідно ПДР швидкість повинна бути нижче з урахуванням дорожніх умов.

Як видно на відео ролику дорожні умови залишали бажати кращого. Дорога була слизькою. Логічно що на швидкості 65 км/год було рухатися небезпечно. Особливо перед вигином дороги, де автомобіль та почав втрачати зчеплення з дорожньою поверхнею. У результаті водій втратив контроль над машиною і вилетів у кювет.

На жаль, у нас немає подробиці цієї підступної аварії, яка може статися з кожним водієм.

Але судячи по звуках у відео після аварії водій залишився живий.

Насправді аварії можна було уникнути, якщо водій дотримувався швидкісний режим і при проїзді повороту знизив би швидкість. Також можливо ДТП не сталося якби власник машини був би досвідченіше.

Справа в тому, що автомобіль на слизькій дорозі також може занести на будь-якій швидкості. Але при меншій швидкості у водія було б більше часу для реагування на ситуацію.