Як Google знімає найвіддаленіші землі з допомогою овець

223

Google Street View на острові де немає доріг

Фарерські острови входять в архіпелаг в Північній Атлантиці на якому дуже складно знайти людей. До минулого тижня жителям Архіпелагу вдавалося «ховатися» майже від усього світу, залишаючись одним з небагатьох місць на Землі, де не проводили зйомку камери Google Street View. Віддаленість грала їм на руку. Але місцеві жителі вважають що вистачити залишатися в тіні і змогли привернути увагу Google оригінальним способом, здивувавши всіх своєю винахідливістю і запропонувавши елегантне і просте рішення для того, щоб зняти чарівну панораму північної Природи. Цим рішення стали вівці.

Так, так, тепер зайшовши в інтернет ми можемо подивитися на природу віддаленої низки островів в холодній Атлантиці завдяки вівцям, обійшла острова з прикріпленими на спині камери для зйомки.

Як Google знімає найвіддаленіші землі з допомогою овець

Насправді, хоч і віддалені острови, але туризм на них все ж таки процвітає. І для того щоб залучити ще більше гостей з різних країн туристичний рада Фарерських островів запустив компанію по залученню Google Street View до зйомок їх земель. Навіщо? Хіба, подивившись на цю красу ви не захотіли туди поїхати? То-то ж.

Вівці були взяті з місцевого поголів’я, яке з IX століття мешкає в цих суворих краях. На спини пари баранчиків була поміщена камера для зйомки на 360 градусів, і сонячна батарея від якої харчувався цей апарат. Результати не змусили себе довго чекати, панорами островів були зняті з усієї детальністю, що не могло не привернути увагу Google. Скелі, фіорди, океан, зелена соковита трава й спина вівці, ось такий вигляд.

Зверніть увагу на те, що вівці пересуваються по острову не звично стадом, а поодинці. Все тому, що за 12 століть безліч поколінь парнокопитних звикли жити без хижаків, тому вони не бояться гуляти поодинці, самі по собі. Що створює ще більш унікальну картину краю.

Як Google знімає найвіддаленіші землі з допомогою овець

Це відео в поєднанні з цікавою розповіддю про місцеві визначні пам’ятки були дуже гарні і Google не зміг відмовити. Торік американська компанія спорядила експедицію Street View на острови. Не те щоб вівці погано зняли, просто потрібно було краще задокументувати всі куточки острова, в тому числі дорожню мережу Архіпелагу.

Дивіться також: Як отримати максимальну віддачу від Google навігації

Google також залучив піших туристів для прогулянок з камерами Street View для того щоб вони дозняти остаточну картину островів.

Як Google знімає найвіддаленіші землі з допомогою овець

Дивно, але всього за тиждень з моменту публікації видів островів на Google Maps відсоток бронювання зріс на 10%. То ще попереду! Непогану рекламу влаштували собі жителі далеких норвезьких сіл на краю світу. Вже пакую валізи. Фіорди, чекайте на мене!