Як ніколи не спізнюватися на суміжний рейс

249

Робоча схема як не спізнюватися на стикувальні авіарейси

Запізнення на стикувальний рейс є одним з найбільш напружених і неприємних моментів, які можуть статися з пасажиром при перельотах. Щоб цього уникнути, потрібно зробити невелику паузу і провести серйозну роботу над помилками, перш ніж повертатися в божевільний світ сучасного авіасполучення.

До цієї поради точно прислухаються ті, кому коли-небудь доводилося бігати через термінал аеропорту, щоб сісти на наступний літак.

Дивіться також: Як залишатися в безпеці в метро, яке застрягло під землею

Авіакомпанії при перерахуванні варіантів перельотів в режимі онлайн використовують таке поняття як «мінімальний час для пересадки», щоб визначити, які рейси відповідають запитаному маршруту. Це стандартна формула, яка визначає час максимально швидкого переміщення до місця призначення, що часто призводить до дуже щільному графіку пересадок. У пасажира може бути всього 30 хвилин на те, щоб перебратися з одного літака на інший. І якщо трапляються якісь затримки з першим рейсом, практично гарантовано запізнення на наступний.

Отже, що потрібно робити, щоб завжди встигати на посадку?

Як ніколи не спізнюватися на суміжний рейс

Щоб уникнути неприємностей, необхідно звернути увагу на час вильотів при бронюванні квитків. Проміжок 35 хвилин може виглядає так, як ніби є час, щоб прийняти душ і швидко перекусити, але в дійсності цього ледь вистачає навіть на те, щоб дістатися до наступного літака.

Досвідчені мандрівники скажуть, що необхідний проміжок мінімум годину на внутрішніх рейсах і в дві години на міжнародних лініях. Але якщо вдасться додати додатковий годину до кожного з них, ще краще. З двома годинами на внутрішні рейси і трьома на міжнародні у пасажира ніколи не виникне проблем із пересадками. Це дає простір для маневру, можливість сходити в туалет, поїсти з апетитом.

Проміжки між рейсами дозволяють без проблем знайти місце посадки на наступний рейс. Це особливо актуально, якщо пасажир не знайомий з аеропортом, в якому знаходиться. Для його вивчення знадобиться трохи часу, щоб не поспішаючи визначити напрям руху.

Також буде потрібно додатковий час для:

• висадки з літака, що завжди триває довше, ніж планує пасажир;
• пошуку табло з розкладом польотів;
• пошуку в списку свого рейсу;
• визначення з правильним напрямком руху в зону посадки.

Як ніколи не спізнюватися на суміжний рейс

І це ще не всі перешкоди, які варто враховувати під час перельотів. Також проблеми в аеропортах можуть створити такі фактори:

• проведення будівельних робіт;
• наступний рейс іншої авіакомпанії, що обумовлює вихід з графіка, затримку при посадці;
• проходження додаткового контролю;
• дотримання необхідних звичаїв і традицій;
• необхідність зміни терміналів, для чого найчастіше доводиться орендувати транспорт, настільки значні відстані в міжнародних аеропортах.

Також важливо знати, чи є суміжний рейс пасажира останнім рейсом дня в цьому аеропорту. Такі моменти радить передбачити перед тим, як замовляти квитки.

Дивіться також: Як зрозуміти, що за вами стежать (як піти безпечно від стеження)

Дуже важливо вміти читати вивіски і переміщатися по великим будівель і споруд, а також враховувати рівень своєї фізичної підготовки. Якщо попереду проходження значних відстаней, необхідно запастися часом. Особливо це актуально для людей зі слабким здоров’ям та тих, хто не вміє поспішати і все робить розмірено. І хоча все передбачити неможливо, представлені вище рекомендації дозволять на 90% виключити запізнення на суміжний рейс.