Alibaba створить автомати, які торгують автомобілями

233

Тест-драйв або купівля: Alibaba починає продажі автомобілів

Газовані напої, солодкі батончики, шоколадки і навіть сендвічі – всі ці продукти можна без праці недорого придбати у звичних торгових автоматах. Але що буде, якщо такий же вендінговий автомат зробити дуже великим і продавати в ньому не дрібниці, а автомобілі? Alibaba працює над вирішенням цього питання і вже випустив ролик, що показує принцип дії величезного автомобільного автомата.

Зміст роботи автомата наступний. Передбачається, що користувач Tmall.com (входить в Alibaba Group) повинен завантажити спеціалізоване мобільний додаток. Потім за допомогою смартфона зацікавлений в придбанні нової машини громадянин повинен буде сфотографувати на вулиці зацікавив його примірник і помістити фотографію в додаток для обробки.

Комп’ютерна програма просканує результат і дасть згоду або відмовить в броні автомобіля з автомата по роздачі машин. Все буде залежати від того, чи буде в вендінговому автоматі шуканий автомобіль.

Після перевірки за допомогою розпізнавання осіб або код входу автомобіль буде доставлений на перший поверх торгового автомата.

Alibaba створить автомати, які торгують автомобілями

Наступним етапом стане тест-драйв автомобіля.

Згідно із задумом майбутній покупець зробить селфи, яке буде використано для отримання автомобіля у тимчасове володіння. Тестування автомобіля триватиме до трьох днів, протягом яких покупець вирішить, чи потрібно йому робити цю покупку або звернутися до іншої марки або моделі.

Після закінчення терміну тестового заїзду гіпотетичний покупець зможе замовити повторну поїздку або придбати автомобіль, який він протестував.

У перший час користувачі будуть обмежені одним тест-драйвом кожного транспортного засобу, їм буде дозволено зробити не більше п’яти тест-драйвів протягом перших двох місяців програми. У програмі візьмуть участь Мазераті, Мерседес-Бенц, БМВ, Ауді і Вольво.

Згідно з поширеною Alibaba інформації, придбані автомобілі в першому в Китаї вендінговому автоматі можна буде купувати в кредит з 10% оплатою вартості автомобіля.

Для захисту свого рухомого майна компанія буде відсівати клієнтів згідно рейтингу. Кредитний рейтинг у системі China Zhima Credit повинен бути не менше 700, також бажаючий протестувати автомобіль повинен бути акредитованим членом Alibaba.

Alibaba має намір відкрити десятки автоматів по всьому Китаю в найближчі 12 місяців. До речі, технологічні автосалони під відкритим небом дійсно будуть стилізовані під котячу тематику.