Дві новинки почали сходити з конвеєра Горьковського автозаводу

273

Горьковський автозавод продовжує розширювати лінійку вантажівок

Горьковський автозавод розташований в Нижньому Новгороді, не зважаючи на складні дев’яності і непрості нульові знаходить друге життя. Як раз вчасно нагодилися новинки, якраз до ювілею старого заводу, ГАЗ сьогодні виповнюється 85 років.

ГАЗон Next 10

Дві новинки почали сходити з конвеєра Горьковського автозаводу

Перша новинка – середньотоннажний міський автомобіль повною масою 10.000 кг (10 тонн).

Вантажопідйомність моделі ГАЗон Next 10 тепер становить 5.900 кг, це на одну тонну більше, ніж раніше. Заради збільшення навантаження була посилена передня підвіска, модель вантажного автомобіля також отримала нову пневматичну підвіску задньої осі (запозичена від автобуса «Вектор-Next»).

Вона дозволяє в тому числі регулювати висоту кузова під час операцій завантаження/розвантаження, а також тримати рівень підлоги на одному рівні під час їзди, незалежно від навантаження. Це повинно забезпечити не тільки постійний кліренс, але і плавність ходу. Навіть по нерівному асфальту.

У підвісці встановлені гідравлічні телескопічні амортизатори виробника Monroe, присутній і стабілізатор поперечної стійкості.

Також для більшої місткості Next отримав збільшену ширину бортової платформи. Вона зросла на 270 мм, до 2.550 мм, колісна база стала більше на 0.6 метра, що дозволяє поміщати в кузові до 12 стандартних европаллетов. На дві одиниці більше ніж на попередній моделі.

Під капотом ГАЗон Next 10 варто дизельний двигун ЯМЗ-534 потужністю 170 л. с. (на 21 л. с. більше, ніж раніше) з 664 Нм крутного моменту. На двигун встановлений ретардер, моторне гальмо, який дозволяє підвищити ефективність гальмування на спусках без зайвого зносу колодок.

У 2019 році на Next будуть ставитися шестиступінчастою КПП вітчизняного виробництва. Розробляється трансмісія на заводі Групи ГАЗ.

Нагадаємо, що вартість звичайної версії ГАЗон-Next починається від 1.7 млн. рублів.

Велика ГАЗель-Next 4.6

Дві новинки почали сходити з конвеєра Горьковського автозаводу

Друга новинка, яка найбільше підійде індивідуальним підприємцям – ГАЗель Next 4.6. Замість 1.5 тонн, максимальна навантаження збільшена до 2.6 тонн. Середній компромісний варіант між великим «Газоном» і маленької «Газеллю» в яку часто вантажать стільки тонн… Дивуєшся, як вона, бідна, їде ще!

Вантажівки повною масою 4.6 тонни природно отримав новий міст «спайсер», дискові гальма покругу, систему стабілізації і звичайно збільшену на 100 мм бортову платформу, ширина тепер становить 2.160 мм. Суцільнометалеві фургони отримали гігантський для газелей обсяг – 15.5 м3.

Не забудемо про збільшену міцності рами і більш потужному двигуні Cummins, а також той факт, що борти виготовляються за технологією катафорезного грунтування, що знизить проблеми з ржавлением.

Новинки розраховані не тільки на продажі всередині країни, але і на експорт за кордон.