Це фіаско: новий “дастер” провалив краш-тест (відео)

77

За результатами краш-тестів, проведених в лабораторії adac в німеччині renault duster другого покоління не набрав жодної зірки в рейтингу безпеки

Краш-тест проводився на замовлення організації latincap, яка перевіряє безпеку автомобілів, що продаються на латиноамериканському ринку. На це раз випробовувався renault duster другого покоління, який випускається в бразилії – брат-близнюк російського «дастера», який також випускається зі штатною системою стабілізації і двома ейрбегами. І результати краш-тесту виявилися гнітючими.

Якщо подивитися відео, зняте в лабораторії adac, на якому кросовер б’ють об деформований куб на швидкості 64 км/год і таранять спеціальним візком зі змінним блоком, що розігнався до 50 км/год, то машина в цілому непогано перенесла і фронтальний і бічний удари.

Кузов деформувався в межах допусків, подушки спрацювали штатно і ніякої катастрофи не видно. Однак розшифровка даних, отриманих з датчиків на манекенах і більш детальний аналіз кузова після краш-тесту, дали невтішні результати.

При лобовому ударі була порушена цілісність підлоги в ногах передніх сідоків, ремені занадто сильно здавили грудні клітини, а коліна манекенів сильно вдарилися об жорсткий пластик торпедо. Але це ще не все: у машини потік бензобак (!), а при бічному ударі розкрився замок водійських дверей-що, за нормами latincap, є серйозним недоліком.

Також фахівці adac відзначили слабкий захист від хлистових травм при ударі ззаду і недостатній захист дітей, закріплених в спеціальних утримуючих пристроях на другому ряду. Пішохідний краш-тест кросовер також здав слабо.

У підсумку з п’яти можливих зірок рейтингу latin ncap новий “дастер” не отримав жодної.