Kawasaki er – 6n 2008 → як перестати турбуватися і полюбити йоржа.

115

Пройшло 5 років з моменту покупки, і ось я можу розповісти про деякому досвіді ремонту і їзди на kawasaki er6-n. Почну з поломок, їх була одна: котушки запалювання проржавіли, замінив на б/у. Мабуть, позначилося зберігання в холодному гаражі у попереднього господаря. За підсумками останнього огляду було встановлено ряд моментів, на які було вирішено забити:

  • свистить глушник, причому не на стику, а всередині;
  • знижена компресія в одному з циліндрів-можливо, якраз через котушки; можна лізти в двигун, але це саме по собі черевато, а також вимагає замовлення запчастин.

В іншому пре, не жере. З приводу жере: 5 літрів десь або 230 км на баку до лампочки резерву. Розганяється відмінно, поступово став підбиратися до 7 тис. Оборотів і трохи за. Так, невеликий приріст тяги відчувається саме з 7 тис., але нюанс в тому, що після 5 тис. Йдуть ті самі вібрації, які відчуваються як дрібний свербіж в руках. Можна їздити і до 5 тис., на постійній швидкості тяги вистачає, але розгін не так, щоб дарує якісь одкровення в цьому випадку.

Підвіска дешева і її як би немає. При наїзді на лежачого поліцейського (з гуми) мотоцикл не дає тобі під зад, він просто підскакує. І це на швидкості 30 км/год, на більшій швидкості підскакує вище. Також згадуєш підвіску при зустрічі з дефектами дороги в повороті. До речі, повільні повороти точно не доставляють задоволення на цьому моті, я в курсі контр-рулювання і завалюю досить сильно.

Тут потрібно розуміти ще один нюанс цього мотоцикла, він немаленький і нелегкий, в районі 200 кг.коли на тебе падає такий мот (на стоянці), це жодного разу не велосипед. Тому і підскакує він як праска, і їде приблизно так само. З одного боку, немає ніякого расколбаса, а з іншого треба докласти прям зусилля, щоб його кудись загорнути. На мій погляд, комфортна швидкість на цьому мотоциклі – в діапазоні від 80 до 130, причому все до 130 він долає досить легко і непомітно.

І тут виникає таке питання: якщо це універсальний, в т. Ч. Міський мотоцикл, то де такі швидкості в місті? ок, я їжджу по волоколамському ш. І мкаду, але в цілому в місті камер повно. У пробках і на швидкості до 80 вага стає мінусом, добре ще тут повноцінний кермо, а не кліпони. І мотор ще розташований досить низько.

Але головним недоліком для мене є посадка, і справа не тільки в зрості 186 см., хоча йорж ніби як рекомендують для високих. Справа ще в пропорціях, у мене ноги відносно довгі. І якщо верхня частина тулуба розташовується досить комфортно, помірний нахил вперед, то кути ніг, на мій смак, вкрай гострі. Стабільно ноги і зад починають хворіти після 100 км, останній раз їздив з москви в твер і назад (це 160 км, їхав я по безкоштовній дорозі). Туди зупинявся один раз, але це був сильний напряг, назад-кожні 50 км і лежав зірочкою.

На новій ризі відчуваєш іншу крайність: мотоцикл реально невеликий (щодо туристів, наприклад), і з вітрозахистом у нього не дуже. Насправді вона непогана, в ноги не дме (рятують напівобтікачі), а на 130 км/год можна лягти на вітер. Він розганяється далі аж до чесних 200 км / год, але не сильно динамічно.

Пробував змінити положення, зміщуватися по сідлу — трохи допомагає зміщення ніг на підніжках максимально на п’яти. Так і їжджу, в основному, з роботи і на роботу, хоча є відчуття, що міський режим доставляє муки мотику. Третя передача ще нічого, але друга — це періодичні включення вентилятора і відповідний жар в ноги. При цьому перегріву немає, все норм.

Для кого ж цей мотоцикл? думаю, для підкачаного хлопчика зростом до 180 см., для виїздів за місто по вихідних. Зрозумійте мене правильно, після всіх описаних мінусів я вважаю його офігенним, і не дарма він настільки популярний. Можна їздити і по трасі, можна і по місту, і він скрізь довезе. При цьому як і при першій поїздці, так і зараз мене не покидає відчуття, що за бажанням їхати по прямій він більше нагадує машину.

Поширеність мотоцикла є плюсом, коли замислюєшся про встановлення допів. Клітка вже стояла, коли я його купив, кріплення для кофра і кофр тієї ж фірми я ставив сам, і це було дуже бюджетно. Мабуть, не вистачає підігріву ручок. Ти такий думаєш: зараз легко встановлю вітровик, а от не тут-то було, варіантів не так багато, і місця для установки як би немає. Мій варіант з ali довелося пиляти (буквально), хоча він працює, і в груди тепер не дме.

Написав про клітку і відразу знову згадуємо про вібрації: від неї клітини лопаються, і це норм. Так і сталося у мене, і це на тому боці, на який мот точно не падав.

Дивишся, на що б його поміняти, і відразу питання: так тут зовсім маленький бак, та тут з обслуговуванням доведеться морочитися, а тут кофр фіг встановиш. Загалом мот, який неможливо продати, але не тому, що він неліквідний, а тому, що його «золота середина» якостей робить його незамінним, коли потрібно схопитися і мотнутися.