Радіус розвороту-близько 40 метрів! у мінську зустріли дуже стильний cadillac

77

” радіус розвороту-метрів 40, тому я заїжджаю тільки в ті райони, де можна проїхати наскрізь, а то доведеться раз 20 маневрувати, щоб розвернутися». Як то кажуть, є мета – не бачу перешкод. Це історія про те, як люди самі собі створюють труднощі заради того, щоб потім їх мужньо долати. Жарт. Це розповідь про людей, які заради стилю готові витрачати гроші, час і нерви — і в результаті все ж домагаються свого.

Якщо у вас є старий cadillac, а в гаражі лежать 26-дюймові колеса-чому б не з’єднати це?

Це фото відмінно відображає масштаб катастрофи.

Бідолаха cadillac de vile напевно був упевнений, що згниє десь на задвірках російських «прерій», але доля підготувала йому сюрприз. Бідолаха навіть не підозрював, що одного разу стане злегка бузковим.

” ми моніторили оголошення, шукали щось колоритне, — розповідає онлайнеру олексій, головний енерджайзер компанії westmotors, – і тут в росії сплив цей cadillac. Купити. Привезти. І стали думати, що з ним робити. Хотілося чогось неймовірно яскравого, незвичайного. Чомусь на думку прийшов проект в стилі donk.

— розумні люди напевно знайшли б щось рамне, задньопривідне, — заразливо сміється олексій, — і там все було б простіше простого: підняв кузов над рамою, поміняв пару патрубків і проводів — і машина буде їздити. Але ми пішли від зворотного: купили передньопривідний cadillac, а потім стали думати, як змусити його їздити на 26-х колесах. Як ви думаєте, що було найскладнішим? виявилося, знайти фахівців, які займуться таким проектом. Як то кажуть, ти сильний, ти впораєшся! ні, я розумний, я навіть не візьмуся! ми навіть не уявляли, який обсяг робіт належить виконати.

— спочатку накрився мотор-знайшли інший. Потім привезли одне колесо, стали приміряти – воно взагалі в теорії сюди влізе? – продовжує свою розповідь олексій. – з’ясувалося, що якщо злегка видозмінити кузов, то воно поміститься. Правда, тоді ніхто не знав, що радіус розвороту збільшиться рази в чотири. І це незважаючи на те, що майстри вирізали все, що хотіли. Але це мало допомогло – все одно розвернутися я можу хіба що на мкад, та й то не на кожній розв’язці.

Журналісти підтвердять: під час зйомки cadillac не зміг розвернутися в кінці проспекту переможців у мінську, хоча олексій заздалегідь приготувався до маневру і почав виконувати його з передостанньої смуги.

— заводжу мотор, включаю “драйв”, злегка торкаюся газу — і лопаються обидва шруси! – запасу позитиву олексія ми тільки заздримо. – ось так закінчився наш перший тест-драйв. Але це логічно: після того як підвіску підняли по максимуму, кути роботи у них були позамежні. Довелося замовити кастомні, які здатні витримувати таке навантаження. Кузов в ході створення проекту також сильно постраждав: майстри відрізали все, що їм заважало. Наприклад, якщо підняти заднє сидіння, то під ним буде видно випиляні фрагменти кузова.

— з задньою підвіскою поступили простіше: її зовсім немає — – посміхається олексій. – у сенсі там немає пружин, все жорстко зафіксовано. Тому слова“ плавність ходу ” і в цьому випадку ніяк не складаються в одне речення. А враховуючи “ізоляційну стрічку” на дисках, які можна помилково прийняти за низькопрофільні шини, можете уявити, як їде ця машина. Але потрібно віддати належне якості збірки класичного “американця” – незважаючи на те, що кузов стрясається на кожній ямці, в салоні нічого не скрипить.

— принизити можуть навіть “жигулі”, незважаючи на те, що у мене під капотом v8, — зізнається олексій. – розгін тепер відноситься до категорії „він є, і це добре“. Хоча при цьому машина як і раніше може їхати 100 км/год, ось тільки розганяти її потрібно дуже довго. До речі, про швидкість і керованість: ми дуже багато часу витратили на те, щоб знайти фахівця, здатного відрегулювати розвал-сходження, всі відмовлялися. У підсумку зробили на око, і, як не дивно, спрацювало: машина їде рівно, її нікуди не тягне.

— а в салоні поставимо диско-кулю, – не зовсім зрозуміло, жартує або всерйоз говорить олексій, проте ідею ми визнаємо вдалою. – хотілося б ще салон зробити контрастним, але я не впевнений, що зможемо знайти шкіру такої якості, яка була у cadillac в ті часи. Але поки це середнього ступеня пошарпаності”.

Всіх напевно цікавить питання: а який бюджет такого проекту?

«колеса коштували близько чотирьох тисяч доларів, – згадує олексій — – “донор” – трохи дорожче. На даний момент вкладена сума, приблизно рівна вартості топового бюджетника, проте процес триває…»