Шоста генерація subaru outback

84

Subaru outback – повнопривідний універсал підвищеної прохідності середньорозмірного класу (він же «d-сегмент» за європейськими мірками) з певним натяком на «преміум», який об’єднує в собі керованість і комфорт седана, місткість і практичність універсала і прохідність позашляховика… Він адресований, в першу чергу, сімейним чоловікам у віці від 30 років і старше з доходом вище середнього, що мають активну життєву позицію і люблять подорожувати…

Світова прем’єра subaru outback чергового, шостого за рахунком, втілення відбулася в квітні 2019-го на стендах міжнародного нью-йоркського автосалону, а вже восени того ж року автомобіль надійшов у продаж на американському ринку.

Після «зміни поколінь» універсал підвищеної прохідності практично повністю зберіг закладену в нього спочатку концепцію, але при цьому в порівнянні з попередником покращився за всіма параметрами, починаючи від дизайну і закінчуючи технічною і технологічною «начинкою».

Зовні» шоста ” subaru outback демонструє привабливий, сучасний і дійсно впевнений вигляд, грунтовності якому додає обвіс з незабарвленого пластику по нижній кромці кузова. Напористий передок п’ятидверки несе на собі агресивно насуплені фари складносурядної форми, шестикутну решітку радіатора і масивний бампер, а його злегка важку корму прикрашають витончені ліхтарі і значна кришка багажника з рельєфним складанням.

Збоку автомобіль відрізняється гармонійним, презентабельним і правильним силуетом з довгим капотом, виразними “сплесками” на боковинах, величезними арками коліс і плавно спадаючим дахом, що містить на собі рейлінги.

Розмір і вага

Габаритна довжина subaru outback шостого покоління налічує 4859 мм, а його ширина і висота укладаються в 1854 мм і 1679 мм відповідно. Колісна база у автомобіля становить 2746 мм, а його дорожній просвіт досягає 221 мм.

В спорядженому вигляді п’ятидверка важить від 1650 до 1763 кг в залежності від модифікації.

Інтер’єр

Всередині крос-універсал виглядає красиво, вельми презентабельно і добротно, а основний акцент тут зроблений на 11.6-дюймовому вертикальному планшеті starlink, що займає практично всю центральну консоль і містить в собі управлінням більшістю другорядних функцій. Вдало вписуються у “внутрішній світ «і мультифункціональне кермо з рельєфним складанням, і зразково-показовий» інструментарій” з двома стрілочними шкалами і табло борткомпьютера між ними.

При цьому варто відзначити, що всередині базових версій все простіше – у них на передній панелі красуються 7-дюймовий тачскрін медіасистеми і звичайний блок кліматичної установки.

Салон у» шостий ” subaru outback-п’ятимісний, причому не тільки за паспортом, але і на ділі. Переднім седокам покладаються відмінно спрофільовані крісла з яскраво вираженим бічним профілем, широкими інтервалами регулювань (в «топових» комплектаціях – з електроприводом) і підігрівом. На другому ряду-комфортабельний диван, достатній запас вільного простору по всіх фронтах і такі додаткові зручності, як відкидний підлокітник з підстаканниками, власні дефлектори вентиляції, usb-роз’єми і підігрів.

В арсеналі японського універсалу підвищеної прохідності-величезний багажник правильної форми, здатний в звичайному вигляді “поглинути” 522 літри поклажі. Другий ряд сидінь складається двома частинами, утворюючи практично рівну площадку, завдяки чому обсяг відсіку збільшується до 1797 літрів.

У ніші під фальшполом – докатка і набір інструментів.

Технічні характеристики

Для subaru outback шостої генерації пропонується два бензинових чотирициліндрових мотора з опозитно-горизонтальною архітектурою, безпосереднім уприскуванням пального, 16-клапанним ланцюговим грм, підвищеним ступенем стиснення, варіюються фазами газорозподілу і системою ” старт / стоп»:

  • стандартний двигун-2.5-літровий «атмосферник», що розвиває 188 кінські сили при 5800 об/хвилину і 245 нм крутного моменту при 3400-4600 об/хвилину.
  • альтернатива йому-турбований агрегат робочим об’ємом 2.4 літра, який видає 260 к.с. При 5600 об/хвилину і 376 нм пікової тяги при 2000-4800 об/хвилину.

Незалежно від версії, п’ятидверка оснащується клиноцепним варіатором lineartronic з «восьмиступінчастим» ручним режимом, повнопривідною трансмісією з багатодисковою муфтою, завідуючою підключенням задньої осі, і електронною системою active torque vectoring, яка за допомогою штатних гальм управляє вектором тяги.

Конструктивні особливості

В основі subaru outback шостого втілення знаходиться модульна “візок” sgp (subaru global platform) з поздовжнім розташуванням двигуна і широким використанням високоміцної сталі в силовій структурі несучого кузова.

Підвіски у автомобіля повністю незалежні, з пасивними амортизаторами і стабілізаторами поперечної стійкості: спереду застосована конструкція зі стійками макферсон, а ззаду – система на подвійних поперечних важелях.

На крос-універсал встановлюється рульовий механізм рейкового типу з активним електричним підсилювачем управління. На всіх колесах п’ятидверки монтовані вентильовані дискові гальма, доповнені безліччю сучасних “примочок”.

Комплектації і ціни

На російському ринку subaru outback шостої генерації пропонується виключно з 2.5-літровим атмосферним двигуном, але зате в трьох комплектаціях на вибір – elegance es, field es і premium es.

  • автомобіль в базовому виконанні коштує як мінімум 3 869 000 рублів, а в списку оснащення значаться: вісім подушок безпеки, 18-дюймові легкосплавні колеса, медіацентр з 11.6-дюймовим екраном, повністю світлодіодна оптика, три камери зовнішнього огляду, підігрів всіх сидінь, електропривод передніх крісел, двозонний клімат-контроль, шкіряний салон, електропривід п’ятої двері, esp, проекційний дисплей, якісна аудіосистема і багато іншого.
  • крос-універсал в комплектації field es обійдеться в суму від 3 929 900 рублів, а до його особливостей відносяться: оббивка сидінь водовідштовхувальним кожзамом, люк, аудіосистема harman/kardon, чорний декор і додаткові накладки на бамперах.