Від москви до карелії за три години: лихе подорож на mazda cx-5

64

Теплим ясним днем 200 кілометрів по відполірованому асфальту швидкісної траси м-11 mazda cx-5 пролетіла на одному диханні. А у водія і пасажирів навіть не було бажання нікуди згортати — хотілося довго і безтурботно мчати з вітерцем по прямій і насолоджуватися солодкою ейфорією від вільного руху і споглядання безкрайніх пейзажів за бортом.

Свято вільного польоту

Без повнопривідної mazda cx-5 з 2-літровим 150-сильним мотором такого свята б не сталося. На заміському шосе “японець” поводиться, як справжній європейський аристократ — чемно, з гідністю і передбачувано. Він ввічливий у всьому: демонструє чудову плавність ходу, збалансовані налаштування керма і підвіски. Керувати ним одне задоволення.

Адаптивний круїз-контроль, що фіксує задану безпечну дистанцію до попереду йде автомобіля, — для “далекобійників»” іграшка ” незамінна. Тим більше, що на відміну від деяких інших виробників, у «мазди» ця функція працює без нарікань. “японець” м’яко, без зайвої нервозності пригальмовує і також плавно прискорюється, звільняючи водія від додаткових маніпуляцій.

Дуже до речі припав асистент контролю смуги руху, який делікатно нагадує про безпечну траєкторію руху. Як би наш брат не лаяв бездушну електроніку, але всі ці «дрібнички» в тривалих забігах вкрай приємні.

На щастя, потрібний поворот після твері на 215-му кілометрі платної “ленінградки” ми не прогавили, і через 15 кілометрів прибули в невелике містечко лихославль…