Коліщатка за 70 тисяч і книга за 12-за що ще готові переплачувати “яблучні” шанувальники/

75

Ми всі знаємо apple як бренд преміальної техніки, продукти якого по кишені не кожному. Хоча в більшості випадків висока ціна цілком виправдовує якість товару: ми переплачуємо за надійність, довговічність і так звану «екосистему apple». Погодьтеся, користуватися “яблучної” технікою просто і зручно. Плюс не варто забувати і про те, що сьогодні немає іншого бренду з такою ж увагою до конфіденційності користувачів, як у apple.

Однак, незважаючи на все вищеперелічене, навіть у apple є кілька продуктів, які явно не коштують своїх грошей. Які-читайте нижче.

1. Медіаплеєр apple tv hd 2021 – 13 990 рублів

Apple.com

Почнемо з чогось більш “дешевого” – з приставки з apple tv hd. Можливо, ви навіть не знали, що цей товар взагалі існує! по суті, це той же apple tv, який був анонсований ще у вересні 2015 року. Єдина відмінність-новий пульт ду.

Крім цієї зміни, буквально все залишилося таким же, як у моделі 2015 року. Це означає, що в новому медіаплеєрі як і раніше стоїть чіп a8. Так, той же чіп, що і в iphone 6 2014 року-тобто на сьогоднішній день йому майже 7 років! додатково до цього базова пам’ять як і раніше становить 32 гб, і телевізор не може відтворювати відео якістю 4k.

А картинку в 4k ви отримаєте, доплативши майже 3 тисячі за більш хороший процесор — a12 від iphone xs. До того ж зможете насолоджуватися роздільною здатністю вище 1080p. Це робить apple tv hd одним з продуктів від apple з самої необгрунтованою вартістю, особливо в порівнянні з його старшим братом.

2. Робоча станція mac pro – від 621 990 рублів

Apple.com

Далі за списком — mac pro в базовій конфігурації, вартість якої починається від 622 тисяч рублів. Майте на увазі: це всього лише робоча станція, тому вам доведеться окремо докуповувати монітор та інші аксесуари. З цією базовою моделлю mac pro ви отримуєте досить швидкий чіп intel xeon, але безумовно не самий швидкісний або новий з існуючих, невпечатляющую (враховуючи ціну) відеокарту і лише 256 гб пам’яті — цього явно недостатньо для тих, кому потрібно такий пристрій.

А якщо ви захочете оновити всі ці компоненти, будьте готові викласти ще пару сотень тисяч за комп’ютер, який почав застарівати з моменту випуску в 2019-му. Крім того, швидше за все, наступного осені з’явиться новий mac pro, на цей раз з запатентованим силіконом apple, який буде більш продуктивним і менш дорогим.

Враховуючи все це, ймовірно, краще почекати, ніж викладати таку велику суму. Якщо вам дійсно потрібен новий швидкісний робочий комп’ютер (і як можна швидше), ми б радили дочекатися нового mac mini, який, за чутками, вийде восени цього року. Але поки що це лише припущення.

Apple.com

Перейдемо до навушників з шумозаглушенням, які були випущені в грудні 2020 року. Коли їх вперше представили світу, вони тут же викликали велику кількість суперечок. Хтось говорив, що їх висока вартість виправдана використанням високоякісних матеріалів, а також інженерним потенціалом, вкладеним apple в продукт. Наприклад, легким рухом руки навушники можна збільшити або зменшити, щоб вони краще сиділи на голові.

Але в порівнянні з іншими виробниками навушників, які в основному продають їх за ціною від 14 до 20 тисяч, вартість цих неймовірно висока. Додайте до цього відсутність дротового з’єднання, і ви отримаєте навушники за необгрунтованою ціною. Через це ними не можуть користуватися аудіоінженери і звукорежисери, а для звичайного користувача аксесуар явно виходить за рамки бюджету.

Звичайно, для заможного фаната «яблучної» техніки, який любить якісний звук і якого не бентежить невелика затримка, викликана bluetooth-з’єднанням, навушники — безумовно, гідна покупка. Зрештою, багато щасливі власники кажуть, що завдяки їм вони отримували краще в житті враження при перегляді фільмів, а шумозаглушення дійсно зроблено на вищому рівні.

4. Підставка pro stand-99 990 рублів

Apple.com

А тепер — до більш серйозних продуктів із завищеною вартістю. Це підставка для монітора pro display xdr майже за 100 тисяч! коли apple анонсували mac pro, pro display і цю підставку на wwdc 2019, публіка вибухнула сміхом, особливо коли їй озвучили ціну. Чим же обґрунтована така висока вартість?

По-перше, підставка виготовлена з міцного алюмінію, що робить її довговічною. По-друге, вона дуже функціональна. Наприклад, з її допомогою можна легко нахилити дисплей і повернути майже в будь — якому напрямку-навіть якщо ви хочете щось подивитися в портретному режимі. Pro display легко кріпиться і так само легко від’єднується від підставки за допомогою високоякісних магнітів.

Але навіть незважаючи на очевидні плюси, не будемо забувати, що це всього лише підставка для монітора! так що, думаємо, ви погодитеся, що ціна на цей шматок алюмінію, м’яко кажучи, трохи завищена.

5. Apple watch gold edition-приблизно від 980 тисяч рублів

Apple.com

Так, це шалено дорогі apple watch 2015 року, корпус яких зроблений з 18-каратного жовтого золота. Сапфірове скло, керамічна задня панель і стильний чорний ремінець з фторопласту – все це, звичайно, круто. Якби не одне ” але ” – вони ідентичні звичайним apple watch. У них навіть немає додаткових функцій!

Навіщо взагалі потрібен такий продукт? після випуску перших apple watch багато людей стали вважати їх дурною тратою грошей і, відповідно, показником достатку їх власників. Уявіть, який вплив на імідж надав би цей екземпляр.

Але вже через рік apple зняли з продажу золотий годинник і замінили їх керамічними за більш розумною ціною. Найдорожчі годинники, які можна купити сьогодні, — це titanium apple watch series 6, вартість яких починається в середньому від 120 тисяч рублів.

Якою б божевільною не здавалася покупка золотої моделі в 2015-му, вони не втратили в ціні (чого не скажеш про програмне забезпечення). Чому? тому що бажаючих викласти велику суму за нову “іграшку” від apple було занадто мало. А сьогодні золотий годинник знайти дуже складно-ось чому вони не тільки зберегли свою первісну вартість, але навіть трохи виросли в ціні.

6. Комплект коліщаток apple wheels для mac pro – від 69 990 рублів

Apple.com

Ще один дорогий аксесуар для mac pro. Ці коліщатка призначені для того, щоб mac pro можна було вільно переміщати по офісу. Але тоді який сенс в покупці настільного комп’ютера?

Якщо для когось мобільність-вирішальний фактор, він би просто купив потужний ноутбук! який, до речі, обійшовся б йому набагато дешевше.

Повертаючись до коліс: вони зроблені з нержавіючої сталі з гумовим покриттям. А ще вони відмінно катаються. Але не більше того. Ми вважаємо, що для чотирьох коліщаток ціна занадто висока.

7. Apple book – від 11 990 рублів (за курсом за 2016 рік)

Youtube.com

Не думаємо, що про цей товар знають багато людей. І не впевнені, чи є він у продажу. Але до 2016 року в apple продавали книгу в твердій палітурці з 450 фотографіями своїх минулих і сучасних продуктів. Ціна варіювалася від 199 до 299 доларів залежно від розміру.

Якщо врахувати, що зображення можна безкоштовно (!) знайти в інтернеті, ціна на книгу була явно необгрунтованою. Можливо, віддані шанувальники apple з нами б не погодилися.